Ge mig en spark i baken, tack


Bloggtorka... Jag vet. Men jag har fullt upp med skolan och då jag får annan tid, utnyttjar jag den genom att umgås med nära och kära. Därför blir det inte så mycket inlägg här i bloggen.

I alla fall måste jag skärpa mig med träningen. Har lagt det på hyllan sedan skolan började. Men känner att jag borde få tag i det igen. Borde även ta tag i min kost. Har varit lite ... nja... vi säger jag har levt onyttigt. Så det fixar vi också. Tillbaka till mitt vanliga jag. Yes, vi hörs!

Människans bästa vän

Att vara hund- eller kattägare kan motverka ångest och ensamhet och sänka blodtrycket och kolesterolnivån. Men vilket husdjur är egentligen bäst för dig? Det beror på vilka hälsoeffekter du är ute efter.

Så bra är det att ha katt:
Det motverkar astma. Forskare på Columbia University har kommit fram till att barn som växer upp i familjer som har katt blir ofta immuna mot astma.
Det får dig att slappna av. Kanske beror det på att katternas lata livsstil smittar av sig, eller att gos med husdjuret får även matte och husse att spinna: kattägare känner sig i genomsnitt lugnare än andra.
Det skyddar ditt hjärta. Kattägare löper 40 procent mindre risk att dö av en hjärtattack än icke-kattägare, visar en ny studie.


Så bra är det att ha hund:
Det förbättrar ditt humör. Efter att ha skaffat hund rapporterar 80 procent av de nya hundägarna att de känner sig lyckligare.
Du håller dig i trim. Dagliga promenader gör under för din hälsa och kondition. En studie utförd av forskare på University of Missouri kom fram till att hundägare som promenerar med sin hund går ner i genomsnitt 7 kilo på ett år.
Du gör nya bekantskaper. Hundtricket funkar! Brittiska forskare har fastställt att hundägare träffar fler nya människor. (måste medge, att det funkar, varje gång!)

Sko dig rätt

Fel skor belastar fötterna och kan orsaka värk i hela kroppen. När du går belastas fötterna med din dubbla kroppsvikt. Hälsporre och hälinflammation är de vanligaste problemen som orsakas av platta skor. Hälen överansträngs vid varje steg då den tvingas ända ner i marken, vilket i sig gör att hälsenan blir spänd och börjar värka. En felbelastning kan påverka ryggen, knäna, höfterna, hälarna och nacken, därför är det viktigt att ha skor som fördelar vikten över hela kroppen och inte bara i fötterna.

Genom att komma upp en bit fördelas vikten jämnare och du slipper få ont. Den ultimata höjden sägs vara 3 centimeter.

Fotspecialisten Inger Ninnand berättar för Expressen att det främst är ungdomar som har fotproblem idag.
- Dagens mode att gå i ballerinaskor eller flipflops är förkastligt. Om du vet med dig att du står och går mycket i arbetet kan du förebygga framtida problem med hjälp av iläggsulor, säger hon.

Bra för fötterna
Skor med tre centimeter klack
Skor som ger stöd för hälen och hålfoten
Ordentliga promenadskor

Släng
Platta sandaler
Ballerinaskor
Flipflops
Skinnskor med tunn sula

källa: improveme

Recensioner på kommande

Har nu de senaste månaderna köpt så mycket olika produkter. Jag skulle kunna göra en väldigt lång lista av recensioner här på bloggen. Jag själv älskar att läsa recensioner av produkter. Allt för att se om det är värt att inhandla produkten eller inte. Men det är ju det att man måste ha tid också. Får väl se hur det blir, men jag lovar komma upp med fler recensioner inom det här året. Nu, måste jag återvända till skolarbeten.

Hårborsten som vårdar

Glanz hårborste ger slätare och glansigare hår. Den tar dessutom bort frissighet, krus och motverkar kluvna toppar. Allt tack vare dess unika teknologi! Är också perfekt att fräscha upp håret när det är torrt - dra borsten genom håret så får du en ny fräsch look!

Borstens finesser:
 • Ionic gör vattendropparna i håret mindre - vilket minskar föntiden.
 • Keramisk Gör att värmen fördelas jämt och skyddar mot uttorkning.
 • Antibakteriell Nanotekniken (de antibakteriella nylonstråna) ger 99% färre bakterier i hårborsten.
 • Tourmaline - gör håret glansigt och slätt.
 • Extra mjuk Specialutformade, vågiga strån gör att borsten är extra skonsam mot håret samt förhindrar den från att fastna.
 • Antistatisk - förhindrar flygigt hår.
 • Hårsticka Stickan kan användas för att göra bena, paséer eller ta bort håret från borsten.
 • Extra lätt & ergonomisk - Borstens låga vikt och behagliga grepp ger en minskad belastning på handleden.
 • Starkare Hårborsten är framtagen främst för frisörer för daglig användning därför är Glanz hårborstar av högsta kvalitet och har längre livslängd.
 • Enklare Privatpersoner kan enkelt få till sin frisyr eftersom hårborsten är enkel att föna med och trasslar inte in sig i håret.

Kan köpas på eleven


Att välja rätt mascara

Det är aldrig värt att spendera mer pengar än nödvändigt på en mascara. Du hinner knappt använda den förrän den är full av bakterier och torr som fnöske. Hur mycket du än vördar din älskade mascara; släng den efter fyra månader, max!
Mascara innehåller en hel del vax som kan hindra den från att glida smidigt över fransarna. Leta efter en så smal och liten borste som möjligt så blir allt mycket lättare. Mascaran blir lättare att applicera, du kommer åt alla fransar och risken att det klumpar sig blir mindre. En borste med ett kortare handtag ger också ett mer exakt resultat eftersom den är lättare att kontrollera. Kom ihåg att det alltid är borsten som gör skillnad om du vill ha långa, jämna och fylliga fransar; inte konsistensen. Om du är ute efter längre, mer böjda och vavavoom-liknande fransar ska du satsa på en ögonfransböjare. Då klarar du dig inte utan.
  Mascaror som stoltserar med att ge tjocka och fylliga fransar, har ofta en tendens att klumpa mer än andra. Om du har en tendens att gråta mycket, eller bara har ovanligt rinniga ögon: satsa på vattenfast mascara. Tänk bara på att det krävs speciella makeuprengöringar för att få bort vattenfast mascara, tex Andrea Eye Q´s (som du hittar på Lindex eller Åhlens).

Sixty percent is French

Första gången jag var i Frankrike började jag en dålig vana. Eftersom jag levde i lyx - drack och åt jag även för dyra pengar. Mika hade ett stort förråd i källaren med alla sorters drycker, vinsorter och annan alkohol som han gav mig fri tillgång till. Tyvärr blev det inget vin för 5000 euro (~50.000 kr) utan jag frossade mestadels i franskt vatten, bland annat evian.

Nu här hemma är det enda jag dricker numera. Jag försöker dricka vanligt kranvatten, men det smakar så konstigt och men ibland funkar det om man tillsätter citron eller gurka. Kräsen som jag är unnar jag mig själv runt tio flaskor per vecka. Så man kan ju nästan säga att jag är halvfransk!

Carla Bruni - Quelqu'un m'a dit


Jag vet inte vad det är som gör det, men det franska språket är såå vackert. Tyvärr har min franska ännu inte samma klang som det borde. Men M lär mig (eller försöker lära) de rätta uttalen och vi brukar alltid skratta åt alla mina misstag.

Crimewave - Crystal CastlesFörfesten är över - låt festen börja! Haha! Crimewave funkar bra till förfest, eller varför inte till vilken fest som helst. Bra låt är det överhuvudtaget. Nu ska jag sluta babbla och fara till stan. Tjenixen.

Enkel styling över natten

"I don't remember which stylist I learned this from, but he gave me this advice for great waves for fine hair. After washing at night, spritz volumizing spray at the roots, blowdry just the roots, and put hair into three separate braids. Then twirl those braids into a bun, and secure with an elastic. Keep that in overnight and in the morning it gives you really pretty, beach-y waves. Just undo the bun and braids and go!"

Har fastnat i ett flertal engelska skönhets-sajter och visst finns det massor av bra tips som de ger. Exemplet ovanför ska jag testa någon gång.


Ljust-på-mörkt hår

Nästintill varannan tjej i Finland går omkring med denna typ av hårfärg. Ser fruktansvärt ut, om jag får säga min mening. Att man inte kan bestämma sig för blont eller brunt hår, kan vara en sak. Men att måste slå två flugor i en smäll går bara inte. Yäk säger jag bara!

Virtual Hair MakeoverJag har tidigare tipsat om en virtuell makeover för håret hos thehairstyler, men denna är bättre. Och gratis. Laddningstiden är mindre och håret ser naturligare ut. Även här går det att ändra på hårfärgen, men dessvärre är ljusare färger inte lika verklighetstrogna.

Overgrown guy girlfriend

 

 Den här veckan har varit så fruktansvärt jobbig. För att ljusa upp veckan lite, kan man alltid kika in på collegehumors hemsida. De här sketcherna är de bästa de har gjort hittils. Stämmer till 100% för en del av mina väninnor.  

Promenera mera


Vill du mjukstarta din träning är promenader det smidigaste och enklaste sättet. Oavsett om du är i toppform eller inte har tränat på flera år kan du alltid snöra dig på gymnastiskskorna och sticka ut på en runda. Det finns tre olika nivåer. Först den vanliga promendaden, den lugnaste formen som du lätt kan klämma in som smygmotion i vardagen. Du kan till exempel välja klassikerna: ta trapporna istället för hissen eller rulltrappan, kliv av bussen några stationer för tidigt eller börja promenera till och från jobbet. Promenader är skonsam träning och sliter inte på knän och leder som löpträning kan göra. Nästa nivå är power walken som är en raskare promenad där du ser till att ha ordentligt driv i steget. Här är målet att bli svettig och få upp pulsen.

  Försök även att få med armarna, du håller dem i med 90 grader i armbågsleden och svänger fram och tillbaka. Detta kopplar in överkroppens muskler samt hjälper dig att föra energin framåt när du går.

  Mest krävande är stavgång där du går med stavar och på så sätt jobbar ännu lite mer med armarna. Detta kan öka din förbränning med hela 20 procent. Var noga med att du har rätt längd på dina stavar (räkna ut det genom att ta 0,72 multiplicerat med din längd).

  Absolut bäst resultat får du om du även lägger in tempoändringar under din promenad, att du kör så kallad intervallträning. Det kan till exempel innebära att du först går riktigt raskt i en minut för att sedan sakta ner tempot under lika lång tid. Detta upprepar du sedan tio till tjugo gånger under din runda. Bästa fettförbränning sker när u kommer upp i 70 till 80 procent av din maxpuls, för att hålla koll på detta kan du köpa en pulsklocka. Du kan gå på alla typer av underlag, men tänk på att om du går mycket på asfalt kan du få ont i skenbenen - välj hellre en skogsrunda eller stig. Tänk även på att inte vicka eller rulla för mycket i höftleder när du går, försök "låsa" höftleden och driva steget framåt. Se även till att satsa på ett par riktiga gångskor och löparstrumpor de transportera fukt så du slipper bli svettig om fötterna eller få blåsor.


Tekniktips: Ha en bra hållning, sträck på dig, sänk axlarna och slappna av i nacken.

Redskap: Walkingsko, löparstrumpor, gåstavar och pulsklocka

Specialtillbehör: MBT-skon är en gångsko med rundad sula som förbättrar hållning och gångmönster, minskar belastning och aktiverar fler muskler.

Webbtips: http://www.tjejgaing.com/


Slut på det roliga - tillbaka till det tråkiga

Ja just det! Idag är sista dagen av sommarlovet. Imorgon klockan tio är det skola. Jag vet ännu inte om jag är redo för det eller inte. Men skulle lovet vara längre, kanske man skulle bli för slö för att plugga. Vem vet. Imorgon gäller det, tillbaka till skolbänken.

Det innebär också att jag kommer att blogga mycket mindre. Vem vet om det blir något överhuvudtaget. Funderar dessutom på att skaffa jobb vid sidan av plugget. Finns en del intressanta jobb på gallerian i Alberga. Det gäller då att kunna planera lite bättre än tidigare för att det ska funka. Men om jag klarar av att plugga och jobba, kommer jag att ha mera pengar att shoppa för. Och mera pengar för framtida livet. Hm, måste fundera på saken.

Att välja rätt ögonskugga

När det kommer till ögonskugga, är puderversionen det bästa valet. Krämvarianten är krångligare att jobba med och har en tendens att samla ihop sig i alla små linjer och veck som man inte ens visste att man hade. Men eftersom puderskugga har en liten tendens att få ögonlocken att se torra ut behöver du hitta en som känns en aning krämig. Testa dig fram genom att dra ringfingret över en testskugga och sedan gnida det försiktigt mot tummen. Om skuggan känns mjuk, len och samarbetsvillig så har du hittat rätt. Om det snarare känns trögt eller om skuggan smular sig eller faller isär som torrt vetemjöl är du helt fel ute.
  När du hittat din ögonskugga är det första du ska göra att slänga bort den mesiga lilla aplikatorn med skumgummispets som förmodligen följt med dig hem. Tack vare denna lilla sak lider alldeles för många tjejer av strimmiga, ojämna och skarpkantade ögonlock.
  Du ska applicera din skugga med en riktig ögonbrynspensel (de kommer i många modeller och former, så testa dig fram). Eller, för att fixa ett riktigt mjukt och naturligt resultat, ditt ovärderliga ringfinger.

Counting Crows - ColorblindDet regnar ute och just nu finns aboslut ingenting att göra. Passar då på att lyssna igenom gamla godingar.

Förebygg apelsinhy

Sköna crèmer, skrubbning och massage. Här få du de absoluta bästa knepen för att hålla celluliterna i schack.

  

Nästan alla kvinnor får någon gång i livet oönskade gropar på låren, rumpan eller kanske på magen eller insidan av armarna. Hur benägen man är att få celluliter beror på hur tätt packade fettcellerna är i underhuden - och det är genetiskt bestämt.

  Groparna uppstår när fettcellerna blir större och börjar trycka på blodkärlen. Det i sin tur gör att cirkulationen blir sämre och att vatten samlas i vävnaderna och slaggprodukter fastnar. Efter hand drar fibertrådarna mellan fettcellerna ner huden på vissa ställen vilket ger den där bubbliga effekten. Med åldern blir huden också mindre spänstig och då "faller" den lätter ihop över ojämnheterna.

  Bra kost och regelbunden motion är gamla käpphästar i kampen mot celluliterna. Men det finns också andra metoder som kan vara värda att prova.


 1. Crèmetricket: Många är crèmerna som "lovar" att få bort apelsinhuden. Enligt Amelle Souraud, kommunikatör på Chanel, kan rätt ingredienser i en crème påverka ända ner i underhuden där problemet sitter. Bra ingredienser är t ex ginkgo biloba (lövträd) som har dränerande effekt. Och olika varianter av koffein som sägs ge cirkulationen en ordentligt skjuts. Räkna dock inte med att smörja bort groparna på en månad, det tar längre tid än så. Kör gärna en kur morgon och kväll i tre månader för effekt.
 2. Djupmassage: Lipomassage, eller endermologie, är djupmassage med en speciell apparat. Behandlingen utförs på salong. Du får dig en kroppstrumpa och hudterapeuten markerar vilja områden som ska behandlas och sedan dammsugs huden med ett munstycke med små rullar som riktas åt olika håll. Minst fyra behandlingar behövs för att det ska bli effekt. Massagen stretchar fibertrådarna mellan fettcellerna så att huden inte blir lika bullig, och frigör dessutom energi. En snabb promenad direkt efter behandlingen hjälper till att "bränna upp" de frigjorda fetterna. En behandling kostar ca 500 kr (kolla mer på www.dinsalong.se)
 3. Hollywoodtips: Minst tolv glas vatten om dagen, kaliumrik kost och varierad motion. Det är kändistränaren Gunnar Petersens recept för att få bukt med celluliterna. Mannen som bland annat håller Sylvester Stallone i form menar att motion inte bara har en positiv effekt på vikten, det ger också bättre spänst åt musklerna med resultat att celluliter blir mindre framträdande. Kortare träningspass är ofta det optimala enligt Gunnar, som förespråkar cykling, promenader i terräng och att gå trappmaskin.
 4. Skrubba och borsta: När huden skrubbas eller borstas kommer cirkulationen i gång och slaggprodukter under hudytan försvinner. Men precis som med alla andra metoder gäller det att vara väldigt uthållig. Torrborstning i fem minuter varje dag krävs för att få huden spänstigare. Läs mer om torrborstning här.
 5. Dolda knep: Det absolut snabbaste sättet att "bli av med" celluliterna är att dölja dem. Både brun-utan-sol-crèmer och kroppskrämer med lite skimmer gör att huden ser jämnare ut.

Att välja rätt rouge

Rouge kan vara en riktig utmaning. Det kan antingen få din hud att stråla likt en tidig sommarmorgon, eller få dig att se ut som en clown. En allmän regel är: Ju ljusare och blekare hy, desto mindre färg.
  Krämrouge, som innehåller olja, är bättre för torr hy eftersom puderrouge kan se kakigt ut. Puderrouge är å andra sidan lättare att applicera med ett jämnare resultat.
  Efter inköpet: släng den där borsten som allt för ofta medföljer. Den är alldeles för styv och liten för att uppnå ett naturligt resultat. Köp en riktig rougeborste. Den ska vara lagom spänstig, inte för mjuk och inte för stor. I annat fall kan rouget lätt fladdra omkring på kinderna.

Beslutsångest

Vi ska flytta - äntligen. Jag har möjligheten att välja rum. Två alternativ. Två olika rum. Men det är så svårt att välja. Hur jag än vänder på det, kommer jag troligen ändå ångra valet. Åh.

Rum nummer ett

Fördelar:
- Har en stor walk in closet (varenda flickas dröm, liksom).
 - Kan ha en fondvägg.
Nackdelar:
- Är mindre
- Garderoben måste renoveras och det projektet kommer att uppskjutas om jag känner mamma rätt.
- Är ganska nära bastun (vilket kan innebära varma nätter, om värmen smiter in i rummet)

Rum nummer två

Fördelar:
- Är större
- Har en tegelvägg (skitsnyggt tycker jag).
Nackdelar:
- Tegelväggen kan också vara ett problem om man vill ha hyllor på den väggen.
- Ingen fondvägg, då jag redan har en tegelvägg (blir jätte konstigt annars).
- Har ingen walk in closet, utan måste skaffa en ny garderob.  (men det innebär att jag får välja och vraka på snygga garderober, som skulle kunna bli minst lika fabulöst som en walk in closet)

Jag tror jag tar rum nummer två. Men ack vad jag kommer att sakna chansen att ha en walk in closet. Och arg kommer jag att bli om garderoben blir finare än vad jag någonsin kunde drömma om.

Frisyrer för alla tillfällen

Sätter du alltid upp håret i en hästsvans? Eller låter du det alltid hänga fritt? Dags för lite variation - här är några regler att rätta sig efter.

Om du sätter upp håret:
- Undvik jättelika accessoarer.
- Gör inga uppsättningar med små lockar, en krullig uppsatt frisyr ser tantig ut.

Om du bär utsläppt hår:
- Undvik att platta håret superrakt, låt det vara lite rörelse i längderna.
- Skippa frisset - massera in leave in-balsam eller silikondroppar som håller stråna på plats.

Satsa på en uppsättning om:
- Du ska på en anställningsintervju. Den välvårdade looken ser alltid professionell ut.
- Du känner dig trött och trist. Hår som hänger ner förlänger ditt ansikte, medan uppsatt hår lyfter upp dina anletsdrag. Hänger du redan läpp, låt inte frisyren dra ner dig ytterligare.
- Ditt hår är slitet. Om du inte har haft tid att klippa topparna och frisyren är på utväxt, dölj det med en snygg uppsättning.
- Du bär en topp som är urringad i ryggen eller har snygga örhängen. Om du vill att fokus ska ligga på din outfit, låt inte håret vara i vägen.
- Du går på en fin tillställning. En uppsättning ser sofistikerad ut och passar bäst vid högtidsstunder. Utsläppt hår kan lätt se för vardagligt ut på ett posht partaj.

Satsa på utsläppt hår om:
- Du vill se yngre ut. Knutar och svinryggar förknippas med lärarinnor och politiker. Utsläppt hår förknippas med ungdomar och fest.
- Du vill se sexig ut. Kolla på vilken film som helst och du inser snart att när den kvinnliga huvudrollsinnehavaren släpper lockarna lösa så vankas det romantik. En stram frisyr passar vid formella möten - en lössläppt frisyr passar vid mer, eh, lössläppta tillfällen.
- Ditt hår är nytvättat. När kalufsen ser riktigt fräsch ut ska du låta den glänsa. När du har lite fetare hår ska du däremot sätta upp det - inte bara för att dölja manens tillstånd utan även för att uppsättningarna faktiskt blir både snyggare och hållbarare med lite smutsigt hår.
- Du bär jeans. Har du en avslappnad stil, passar en laid-back frisyr därtill.
- Du nyss har tonat håret. Har du världens hetaste hårfärg ska du förstås visa upp den.
- Du har en mörk utväxt. Var det länge sen du färgade håret är utsläppt att föredra eftersom de mörka hårrötterna mjukas upp av en mjukare frisyr.

Källa: improveme

Virtuell plastikkirurgi

På sajten Liftmagic kan du ladda upp en bild på dig själv, och sedan välja olika kosmetiska ingrepp som du skulle kunna tänka dig att genomgå. Du kan till exempel välja att få rynkorna i pannan utslätade, lyfta ögonbrynen, förminska näsan, förstora läpparna eller genomgå en fettsugning. Testa själv!

Koloristens sju bästa tips

Kate Moss, Penelope Cruz, Madonna och Catherine Deneuve...

Christophe Robin är den franske superkoloristen som har förtroendet att sätta färg i håret på stora delar av kändiseliten. Här ger han sina bästa knep för att fixa fin hemmafärg:

                       

- Ska du göra slingor, tänk på var ljuset träffar håret och lägg slingorna där.

- Se till att håret är i bra form innan du börjar färga. Du kan till exempel sova med lite hårolja på håret natten före behandlingen. Tycker du det låter kladdigt är en mask någon gång i veckan ett bra alternativ.

- Färga på otvättat hår, den naturliga oljan i hårbotten skyddar huden.

- Vill du bara ha en lätt uppfräschning av din egen färg, välj en nyans som är ett eller två steg ljusare än den du tror du har. Många tror att de är mörkare än de faktiskt är.

- Känner du dig lite blek, välj en guldig eller kopparfärgad nyans.

- Du behöver inte alltid välja permanent färg för att bli av med gråa hår. Tona istället så får du en mjukare effekt och slipper den starka utväxtkontrasten.

- Har du mörk hud och mörka ögon och vill känna dig ljusare i håret till sommaren, gör lite ljusare slingor istället för att dra i blekning i hela håret.


Träningsmusik

Jag tycker själv att det är jätte svårt att hitta bra musik som peppar en när man springer, tränar eller kanske städar. Därför har jag samlat några av de bästa låtarna, enligt mig, som har den rätta energin.

Black Eyed Peas - Pump It (3:33)
Black Box - Ride On Time (4:19)
C&C Music Factory - Gonna Make You Sweat (4:08)
Culture Beat - Mr Vain (3:55)
Haddaway - What Is Love (4:04)
Kim Wilde - Kids In America (3:24)
La Bouche - Be My Lover (3:45)
POD - Youth Of The Nation (4:09)
Salt N Peppa - Push It (3:28)
Snap - Rhythm is A Dancer (3:53)
Snap - The Power (3:41)
Technotronic - Pump Up The Jam (4:00)
The prodigy - Firestarter (3:45)
Scatman John - Scatman (3:21)

Spelningstiden är ungefär 45 min vilket är lämpligt för ett träningspass.

OBS att alla har inte samma musiksmak!

Minnie Riperton - Loving You


Fick just den här låten länkad till mig . Så vacker... och romantisk.

Ett lyckat sommarlov


Ungefär så här kan man sammanfatta mitt sommarlov. Det var ju inte ens meningen att jag skulle till Sverige överhuvudtaget, men det blev till slut en kort visit  (och shopping) där innan jag fortsatte till Frankrike/Monaco för att tillbringa några dagar där också.

Sedan måste jag också erkänna att jag bara mellanlandade i Köpenhamn och London, men det räknas också! Och på sportlovet, blir det av till Storbritannien och träffa brittiska pojkar! Hur kul som helst!

Tack vare att jag gick på det internationella konfirmationslägret för några år sedan, är mitt kontaktnät större än någonsin - även i Japan och Mexico finns bekanta. Skitbra när man far utomlands! Så jag tipsar er att inte missa sådana chanser, och alltid vara öppen för allting, för det är guld värt.

Vänta med duschen

Visste du att du egentligen bör vänta en stund innan du hoppar in i duschen efter ett träningspass? Kroppen behöver nämligen lite tid på sig för att "svettas färdigt" och hitta tillbaka till sin normala temperatur.

Nio nyttiga nageltips


 1. Satsa på ett riktigt bra underlack, det funkar som hudkräm för nageln. Men precis som det finns olika hudtyper måste du pröva dig fram för att hitta ett underlack som passar just dig.
 2. Har naglarna blivit torra och spröda? Använd nagelolja morgon och kväll men kom ihåg att det kan ta upp till sex månader innan du ser resultat.
 3. Vintertorr hud? Smörj händerna med mycket fett- och fuktrik kräm före läggdags och sov med bomullshandskar.
 4. Lägger du pengar på en professionell manikyr då och då kommer inte bara dina naglar att må bättre. Dina lack kommer också sitta mycket längre, två veckor är ingen omöjlighet.
 5. Nagellack är färskvara, efter sex månader blir torktiden längre och hållbarheten sämre.
 6. Raka naglar håller sig snygga längre än spetsiga men fila aldrig på sidorna för att få bukt med trekantiga paraplynaglar. Då kommer nageln att försöka kompensera och problemet blir värre.
 7. Borsta istället för att peta under naglarna. Det gör att huden kommer att ge nageln en fint naturlig rundning.
 8. När du lackar, lacka ner på sidorna också så skyddar du nageln.
 9. Ska du använda en nagelstärkare, satsa på en som passar din nagel och använd enbart som kur.

Att välja rätt puder

Puder är den andra sminkprodukten som det är värt att spendera lite mer pengar på än vanligt. Precis som foundation, håller det sig länge - ända upp till tre år.
  Om du vill ha en fixering som ger ett naturligt och nästan genomskinligt resultat ska du satsa på ett löst, transparent puder. Löst puder är dock lite krångligare att jobba med än pressat puder - för ett jämt resultat krävs lite träning. Men det är värt det. Pressat puder ger en slät och matt finish. Här gäller det dock att vara lätt på handen och inte applicera för mycket för att resultatet inte ska bli tjockt och kakigt.
  Pudret ska matcha din hudton lika väl som din foundation. Om nyansen är fel kommer resultatet att se falskt, glåmigt och teatraliskt ut; med andra ord kommer du att likna en dragshowartist som sjunger på sista versen. Testa pudret över din foundation; det som ser ut att smälta in i huden, och lämnar en slät och naturlig finish, är det rätta. Ett dåligt puder gör ansiktet fläckigt och känns som en film över huden.
  Om din puderborste eller applikator ser en aning blänkande och kakig ut, eller om nästan inget puder absorberas, är det dags att rengöra eller köpa nytt. I annat fall kommer oljan från din hud att samlas ovanpå pudret (det som är i dosan och inte i ansiktet) och bilda en blank och hård yta. Om det redan har hänt är det bara att skrapa bort det översta lagret med en smörkniv och pudret blir som nytt.

Torrborsta dig själv till en babylen hy


Torrborstning gör din hud välmående och vacker. Med torrborstning tar du bort döda hudceller och huden blir mjukare, skönare och fastare. Vad som händer är att cirkulationen stimuleras och huden återfuktas genom blodtillförseln. Torrborstning rekommenderas dagligen och helst under 5-10 minuter på morgonen. Borsten ska vara tillräckligt mjuk så att den inte skadar huden och alltid med hår av naturligt fiber.

  Du börjar borstningen vid kroppens yttre delar (såsom händer och fötter) och går inåt med tillräckligt hårda, cirklande rörelser. All borstning ska gå i riktning mot hjärtat. Sluta inte förrän huden riktigt glöder och blossar, det är först då den verkligen gör nytta.

  Efter regelbunden behandling kommer du att få en babylen hy med lyster i.


En varningens ord bara: torr-borsta inte ansikte och dekolletage, där är huden alldeles för känslig och tunn och resultatet kan bli förödande.


RSS 2.0