Wishing you a Merry Christmas


Äntligen jullov - som jag längtat. Även om det varit tyst i bloggen tänker jag fortsätta ta en paus. Nu tänker jag i alla fall njuta av min lediga tid. God jul!


Sötare än socker


Åh, det här är nog det sötaste jag sett. Och jag älskar slutet. Blir nästan tårögd.


Bästa knepen för frissigt hår

Vill du ha ett glänsande, välmående hår utan frissighet? Nedanför finns fem expertknep du kan använda.

Torka på rätt sätt
Det mest skonsamma sättet att få håret torrt är att applicera lite stylinglotion och sedan låta det lufttorka. Vill du ändå använda en hårtork, se till att rikta den nedåt mot topparna så att stråna sluter sig. Att blåsa mot hårens riktning kan göra stråna frissiga.

Vårda med olja
Gör oljeinpackningar två gånger i veckan, gärna med stylistfavoriten jojobaolja. Fördela ungefär en matsked olja i torrt hår och borsta igenom det så att oljan fördelas jämnt i håret. Vänta i minst fem minuter innan du sköljer ur oljan.

Återfukta stråna
Frissighet beror främst på att håret är torrt, så använd återfuktande schampo och balsam. Försök att bara tvätta håret två-tre gånger i veckan, så att hårets naturliga oljor hinner byggas upp. Var också noga med att skölja ur produkterna ordentligt. Kvarvarande schampo- och balsamrester kan göra ditt hår tungt och glanslöst.

Klipp dig smart
Fel klippning kan göra att ditt hår ser ännu frissigare ut. Alltför uppklippt hår kan till exempel ge ett slitet intryck. Satsa istället på frisyrer som är släta och jämnlånga. Undvik helst att bleka håret då det bryter ner strånas yttersta lager och torkar ut håret.

Fejka glansen
Silikondroppar och glanssprayer kan få ditt hår att se mer skinande och friskt ut. Men var försiktig med att överdosera – börja med en droppe som du klickar ut i handflatan och sedan stryker över håret för att hålla flygiga småhår på plats. Arbeta nedifrån och upp.

Andra andningen

Andra andningen är ett begrepp som brukar användas av idrottare när de tex som löpare bara springer på och knappt märker att de springer, trötthet och liknande glöms bort och man kan bara fortsätta och fortsätta. Då uppstår ett slags jämviktsläge då syreupptaget blir lika stor som syreförbrukningen. Pulsökningen i början av ett träningspass sjunker tillbaka och planar ut. 

Det tar lite olika lång tid innan man hittar denna känsla, men den brukar komma efter 10-20 minuter och du kommer lättast dit genom att starta lugnt och hålla en jämn hastighet innan du har hittat in i andningen. Fortsätt springa även om det känns som att pulsen höjdes mycket i början. Du lugnar snart ner kroppen. 
  Löpningens monotona rörelser i en lugn och jämn hastighet leder till att det utsöndras hormoner och signalämnen i kroppen som sänker stressnivån. När kroppen slappnar av minskar onödiga muskelspänningar så att rörelseekoomin förbättras och andningen blir djupare och mer avslappnad. Detta gör att du upplever löpningen lättare och att du kan springa länge. Andra begrepp för den andra andningen är second wind, runners high eller flow

Källa: Stora koditionsboken av Jonas Gustrin

Varning för sportdrycker

Experter varnar för sportdrycker och nämner att de är inget för motionärer. I synnerhet inte för den som vill bränna fett.

Tillför du socker efter träningen så bryts fettförbränningen tvärt av. Det innebär att sportdryck efter ett träningspass tar bort effekten av passet. Och då kan man lika gärna stanna kvar i soffan. Vid långa, extremt ansträngande tävlingar som till exempel ett maratonlopp kan det vara motiverat med sportdryck, men inte under träning på motionsnivå. Drick hellre vatten, som är den bästa törstsläckaren.

Måste även tillägga


Ni som känner mig, vet detta redan. Men jag älskar budgetkedjan Zara. Holy... vet inte vad jag skulle ta vägen om denna spanska butik inte fanns. Vågar nästan påstå att hälften av innehållet i min garderob kommer från... just det, du gissade rätt - Zara.


Fastnade för...


Alexander Wang's senaste kollektion. Är inte förtjust i den här typ av klädstil och framförallt inte svart. Men gillar modellen. Annorlunda, men skulle dock valt en annan färg eventuellt i en neutral jordton eller en utstickande grann färg.


Rabattkoder för LookFantastic.com


Jag älskar LookFantastic. De har ett stort utbud av produkter till ett förmånligt pris. Ibland ger de även ut rabattkoder. Nu har de dock varit snåla på den fronten och de ger endast rabatt på några pund. Minns för typ två år sedan kunde de ha 20 % rabatt. Men man ska väl inte klaga.

Har redan gjort en beställning på en ny ansiktskräm. Behöver en ny till vintern. Blev lite annat smått och gott. Tveka inte. Har beställt måånga gånger, och alltid varit lika nöjd.


Vill du testa en ny sminktrend?


Troligtvis ingen vardagsmakeup, men kanske något för en utekväll. Ganska avancerad, med tanke på eyelinern ovanför globlinjen, men väldigt snyggt.


Gör en egen mask mot pormaskar

Pormaskar är något vi alla har, mer eller mindre. De finns många metoder på vad man ska göra mot pormaskar. Rekommendationen är portömmning som görs på salong, men har man inte ekonomi kan man alltid göra en mask själv (med samma effekt som dessa pormaskplåster som går att köpa i butiker).

Du behöver:
1 ägg
Tunnt papper (ex toapapper)

Gör så här:
Rengör hyn i ansiktet med valfri ansiktstvätt och öppna porerna med ett ångbad. Knäck ägget och vispa äggvitan tills det blir ett skum. Lägg ett lager med äggvitan på ett litet område i ansiktet, följ därefter med en bit papper och tryck försiktigt. Kom ihåg att blött papper är väldigt skört. Lägg igen ett lager med äggvita ovanpå pappret. Detta moment skall göras snabbt, annars torkar äggvitan och masken fyller ingen funktion. Upprepa samma prodecur tills hela ansiktet är täckt. Vänta runt 20 minuter eller tills det torkat. Därefter är det bara att dra av masken, försiktigt. Voila!

Du får troligtvis inte bort alla pormaskar på en gång. Men gör denna mask regelbundet några gånger i veckan och antalet pormaskar minskar successivt.

Mer info här

The Fray - Heartless


Mycket bättre än originalet.

Genre: alternative rock, indie


Kvällsmat gör dig inte fet!

   
Något som man alltid fått höra att man aldrig ska äta något efter klockan sex-sju. Men du kan fortfarande äta den sena måltiden, trots att klockan redan är efter sex. Det viktiga är att inte äta precis timmen före du ska lägga dig, eftersom förbränningen stannar nästintill av när vi sover. Det innebär att alla extra kalorier förvandlas till fett. Men äter du några timmar före läggdags är det fritt fram, trots att klockan är mycket. Se bara till att inte frossa och inte äta det allra ohälsosammaste, för det gör att du går upp i vikt.

Källa: Dietisten Ian


BikramYoga - Ett effektivare alternativ till yoga

Efter yogan introducerades i Sverige har många andra variationer av yogan utvecklats. En av dem är Bikramyoga som vuxit i populäritet bland både gamla och unga.

Vad är skillnaden mellan bikram yoga och vanlig yoga?

Bikramyogan är den enda yoga som utförs i 40 graders värme, vilket ger många fördelar. Exempelvis så avgiftas kroppen genom den mycket ökande transpirationen och man samlar inte på sig nya gifter. Du blir piggare och får en mycket fin lyster på hyn. Du skyddar musklerna från skador och förbättrar flexibiliteten i kroppen vilket gör att man kan gå ner djupare i positionerna och få ut mer av varje position, hjärtslagen ökar så fettförbränningen kommer igång rejält vilket är bra om man vill gå ner i vikt.

Ytterligare fördelar

Reducerar stress och framkallar avslappning
Förbättrar flexibiliteten i kroppen
Renar huden och ger en mycket fin lyster
Ökar blodcirkulation och sätter igång fettförbränningen
Stärker hjärtat och konditionen
Stärker den mentala förmågan och ökar koncentrationen
Lindrar kronisk värk
Stärker immunförsvaret
Stretchar och stärker musklerna
Läker och förhindrar skador
Förbättrar det psykiska såväl som fysiska tillståndet
Ökar lungkapaciteten och lär dig andas på rätt sätt

Källa: perfection.se

Sant och Falskt om Alkohol

Det finns massor av myter om alkohol - har du koll på vad som är sant eller falskt? "Lite alkohol är bara bra för hjärtat" hör man ofta – men visste du att det faktiskt bara gäller för kvinnor över 45 år och att det rör sig om en mängd mellan en halv och en hel enhet? Det finns massor av myter om alkohol - har du koll på vad som är sant eller falskt?

Man blir inte tjock av vin
Jo, alkohol är dessvärre mycket fettbildande. Det innehåller nästan lika mycket energi som fett. Däremot mättar det inte nämnvärt, vilket gör att man inte äter mindre, kanske snarare mer därför att alkohol gör måltiden till en större njutning. Studier visar också att alkohol till maten hämmar fettförbränningen.

Alkohol gör det svårare att bli gravid
Nej, troligen inte. Måttliga mängder kan stimulera sexlusten, som ju är den viktigaste förutsättningen – även om mer alkohol inte främjar sexlusten ytterligare och definitivt går ut över förmågan. En del studier har visat att en alkoholkonsumtion på upp till 14 enheter i veckan kan göra det lättare att bli gravid, men det finns även studier som tvärtom pekar på längre väntetid för att lyckas. I gengäld vet man med säkerhet att alkohol är mycket skadligt för fostret och eftersom man sällan vet exakt när och om det kan vara gynnsamt är det bäst att vara försiktig.

En kopp kaffe får dig att nyktra till
Nix. Varken kaffe, frisk luft eller en dusch gör någon skillnad. Kanske känner du dig klarare i huvudet, men din kropp förbränner inte alkoholen snabbare. Fysisk aktivitet senarelägger förbränningen av alkohol, men du kan inte lura systemet för når du slutar fortsätter förbränningen och därför tar det längre tid att förbränna alkoholen än det gör i soffan.

Man förbränner en enhet på en timme
Knappast. Du förbränner mellan 1-1,5 gram alkohol per timme för varje kilo du väger. En enhet är ca 12 gram alkohol, så om du väger 60 kilo är tumregeln att du förbränner 6-9 gram i timmen och får alltså räkna med att det tar upp till två timmar. Det kan hända att du nyktrar till snabbare än vin väninna som väger exakt lika mycket som du, för det beror också på hur mycket muskel- och fettvävnad du har på kroppen. Ju fler muskler, desto bättre förbränning.

Män tål mer alkohol än kvinnor
Ja, det får vi bjuda dem på. De innehåller mer vätska och har fler muskler än kvinnor och får därför inte lika hög promille. Samtidigt är de i regel tyngre än vi så att de dessutom har en fördel när det gäller vikten.

Du blir lättare påverkad på tom mage
Ja. Du kan få ett mer oförutsägbart och snabbare rus än om du dricker efter att du har ätit eller medan du äter.

Du dödar hjärnceller när du dricker alkohol
Faktiskt inte. Senare forskning tyder inte på det, men däremot att alkohol hämmar bildandet av nya celler, vilket ju är lika illa. Missbruk över längre tid kan leda till demens.

En återställare är bästa medicinen mot baksmälla
Nej. Det finns ingen logik i att baksmälla, som är ett tecken på förgiftning, ska behandlas med mer av samma vara. Vatten är det bästa, eftersom alkohol är vätskedrivande och vätskebrist är en del av orsaken till att du mår dåligt dagen efter.

Källa: iForm


Ta det lugnt med alkoholen ikväll!


Allt för idag, fortsatt trevlig fredagskväll. Se bara till att ha en sund relation till alkoholen ikväll, så slipper du ha ångest imorgon.


Färgsstark mascara från Estée Lauder

   

Estee Lauder lanserade i höstas Sumptuous Color Bold Volume Lifting Mascara, en volymgivande formula i fem härliga färger. Fick testa färgerna Amber och Emerald - älskade dem båda. Köpte dock bara Amber, lite diskret läcker färg. Emerald var annorlunda, men när ska man egentligen bära den utan att det blir konstigt? Gillar också Sapphire, men den påminner mig om Mormor...

Finns i färgerna
Sapphire - blå
Emerald - grön
Amber - brun
Amethyst - lila
Garnet - vinröd

Kostar runt 25 euro.


Nybörjare i sminkdjungeln - Köp makeupset

Såg att Kicks får några dagar sedan erbjöd ett nedsatt pris på detta makeupkit. Värdet på makeupen är omkring 3 400 kr (340 dollar). Men Kicks erbjöd runt 800 kr. Det låter fantastiskt, med tanke på allt smink som ingår. Är man inte någon specialist vad gäller makeup, lönar det sig att köpa dessa kit, eftersom det täcker i princip basbehovet. Däremot är sminkprodukterna dock inte i bästa kvalité, kanske just därför för att de säljs i hela set. Exempelvis är ögonskuggorna för mig alldeles för skira. Då skulle jag rekommendera MAC. Men som sagt, för det priset duger de.

Veckans citat


Fuktig inomhusluft = Välmående hy

Nu när det blir kallare utomhus, ökar vi värmen på elementen. Då blir luften automatiskt mycket torrare vilket resulterar en irriterade och torr hy. Satsa då på krukväxter! Krukväxterna avger upp till 90 procent av det vatten vi vattnar med till luften! Det blir som en naturlig återfuktande ansiktskräm.

Egendesignad skins till iPod

Angående inlägget längre ner, så påstod en vän till mig att det tydligen gick att designa skins själv (via Gelaskins). Kollade på deras hemsida. Och det stämmer! Kostar inget extra heller. Så nu har jag beställt en egendesignad skin! Och jag är nöjd! Ingen beslutsångest heller.

Moodorama - Beatzekatze


När alla andra lyssnar på julmusik så här års, håller jag mig till lounge musik. Det är för sjutton den bästa genren. Gillar för övrigt akustisk musik (har det en egen genre?) och indiepop, men lounge och downtempo tröttnar man aldrig på. Dessutom passar det till allt.

Köp förresten båda Lounge Box plattorna (eller ladda ner). Riktigt bra blandning.


Julkalendrar med vinster (på nätet)


Det är väldigt roligt att vinna en tävling, speciellt om fina priser utdelas. När man inte heller behöver anstränga sig sig särskilt mycket i en tävling, gör det hela ännu bättre. Nedan har jag sammanställt några som hittas här ute i cyberrymden (otroligt nördigt ord egentligen...).

CHIC
Engla
ELLE
Kenza
Caroline (här gäller det att vara snabb, endast första deltagaren vinner)

Och så de adventskalendrar för dem som är bosatta i Finland (dåligt på den fronten, beror nog på att finnar är så jävla snåla att överhuvudtaget kunna sponsra och därmed kunna ordna några tävlingar...)

ELLE
Cosmopolitan

RSS 2.0