Rädsla och ångest


Jag har gjort något som kanske leder till svåra konsekvenser för flera år framåt. Varför var jag så dum? Var ska jag ta vägen? Hur ska jag konfrontera detta? Nu gäller det bara att hoppas på det bästa av situationen, och vänta. Men jag klarar inte av att vänta en hel helg innan svar, jag kommer inte att kunna sova eller äta. Vill veta nu...

Kommer inte att återkomma till bloggen på ett bra tag.

Skins till iPod


Att ta beslut är det svåraste i livet. Jag har alltid en sådan beslutsångest, även över små saker. Vill ha ett nytt "skins" till min iPod, jag velar mellan ovanstående. Det finns massvis av snygga motiv, men att välja något som passar ens stil är svårare. Skulle hellre själv välja bild (om det fanns sådana alternativ).

Samtliga skins från GelaSkins (kostar kring 15 $)


Dessa skönheter finns fortfarande kvar


Har aldrig förstått hysterin kring H&M's alla designer kollektioner. Varför köa, slåss om kläder, svettas bland massvis av andra människor när man i lugn och ro, dagarna efter lansering lika gärna kan shoppa dem på nätshopen. Exempelvis finns skorna och klänningen ovanför fortfarande kvar på nätet (fastän det har gått en vecka sedan lanseringen).

Skorna finns i både 38 och 39 (899 kr). Klänningen både i 34 och 36 (1 299 kr).


Versace s/s 2008 vs 2010Nu när vi ändå är inne på Versace tänkte jag säga att jag älskade hennes sommarkollektion som hon hade för två år sedan. Men vad har hänt? Hennes kollektion för nästa sommar faller mig inte alls i smaken. Är något jag inte gillar så är det kjolar och klänningar som sitter tajt över rumpan! Det ser så... billigt ut.


Atelier VersaceDet är lite synd att balen är över. Om jag skulle ha sett dessa bilder ett år tidigare, skulle jag troligen dykt upp med en liknande på min bal. Eventuellt den sista, men dock utan axelband och en annan färg. Men jag är ändå nöjd med den klänning som jag valde.


Lyssna och lär!


Ett mycket tankeväckande tal som alla borde lyssna på.

En kommentar till videon som också ger en tankeställare.
"When the first man spoke up to say that earth is round and not flat, what happened to him? When the first scientist tried to warn governments about a coming tsunami, what happened to him? Some of us are living way beyond our time, that is why when we speak, some of you don't understand or believe what's being said, perhaps you are just too slow and ignorant however intelligent you may be."


Retuscherad anorexia


Retuschering är något som för oss tillhör vardagen. Nästintill alla känner till att de flesta bilder som vi ser i reklam och magasin är på något sätt förbättrade. Men något som folk däremot glömmer är att de flesta bilder på personer som anses ha anorexi också är retuscherade. Videon ovan ger en bra inblick hur det egentligen ser ut. Jag själv har faktiskt sett att många av dessa fejkade bilder cirkulerat runt på internet och i de flesta sammanhang tror folk att människan på bilden är "på riktig". Visst finns det en massa extrema fall av anorexi i verkligheten, men dessvärre ser vi nästan aldrig dem i media som det påstås. Så var kritisk!

P.S. Det är trist att det finns människor som svälter för att uppnå sjuka ideal. Däremot får man inte glömma att det finns människor som är naturligt smala, människor som inte själva har ett finger med i hur deras kropp ser ut. Så var försiktig att använda ordet anorektiker. Det är ett starkt ord som faktiskt sårar, mer än vad man tror. Det är lika elakt att kommentera en smal persons kropp i en negativ ton som det är att kommentera en överviktig. D.S.


Få en helt ny garderob

     
Imorse fick jag panik när jag inte kunde komma på vad jag skulle sätta på mig. Varje morgon får jag detta problem, även då jag nyligen shoppat. Hur mycket kläder jag än har lyckas jag aldrig kombinera mina klädesplagg. Men idag var det extra svårt. Jag blev så jävla förbannad så nu ligger hälften av garderoben i två stora säckar som skall slängas/ges bort.

Däremot sparade jag några enkla koftor och tröjor, som jag tänkte uppdatera. Nya knappar är ett vanligt sätt att förnya plagg. Men jag tänker ta det hela ett steg längre. Bland annat tänkte jag göra som ovan. Att använda paljetter är skit snyggt och inte särskilt svårt.

Men imorgon måste jag fara till stan och bränna pengar så det ryker!


De absolut perfekta skorna som någonsin skådats

Och de är inom snar framtid mina, oh yes! Nu måste vi be till gudarna att de passar mina små fossingar eftersom det fanns bara en enda storlek kvar - en något mindre storlek än jag vanligtvis har! Men jag vill inte ge upp hoppet...

Detta är ingen "modeblogg" där jag ständigt visar vad jag shoppar, utan detta är bara ett undantag. För de snyggaste skorna måste visas upp och beskådas! Se och drägla! Haha!

Var smart, var säker

Något som jag själv inte gillar är att ensam gå hem sent på natten bland tomma gator och tysta parker. I princip vad som helst kan hända. Kolla gärna in dessa självförsvarsråd. Men bli för den sakens skull inte paranoid!

- Hästsvansar är angriparnas bästa vänner. Hästsvansar är lätta att gripa tag i och då angriparen har tag i den, vet angriparen att han eller hon har kontroll över dig.

- Om det känns som om någon följer efter dig, vänd dig om och se personen i ögonen. Fråga till och med en fråga som "jag kan inte fatta att det är så kallt ute". Detta kan få dem att tappa greppet och kan få dem att känna sig obekväma i och med att du har kollat in dem ordentligt.

- Gå med huvudet högt, det visar självförtroende. Om du agerar som om du vet vad du gör, kommer de att tänka om.

- Lita på dina instinkter. Om du känner att någon tittar på dig, gör någon säkert det. Gå någon annanstans!

- Se till att någon alltid känner till dina planer eller var du är om du inte har planerat att gå hem.

- Om du går ensam, prata inte i mobilen. Se till att du alltid är uppmärksam på din omgivning

- Om någon attackerar dig ska du omedelbart låsa din haka mot ditt nyckelben. Detta för att attackeraren inte ska kunna strypa dig. Din hals är den känsligaste punkten.

- När du går ensam ska du gå med nycklarna i handen. Du kan använda dina nycklar som ett vapen.


Vitt eller grönt te - vilket är nyttigast?

  

Grönt te har fått konkurrens från det vita. Båda teerna kommer från samma planta, men medan det vita teet är baserat på färska vårskott är det gröna framställt av äldre blad.

Flera forskare har tittat på om de olika skördetidpunkterna gör någon skillnad, och slutsatsen är tydlig: Vitt te har några klara fördelar. Det gäller särskilt innehållet av immunförsvarsstärkande katechiner, men även theobromin och andra hälsosamma växtämnen, som bland annat gynnar munhygienen.

Slutsats:
Te är generellt nyttigt, oavsett färg. Men om du vill ha maximal hälsofördel ska du välja det vita.

Källa: iform


Stor miss!


Varför ska nästintill alla koftor vara gjorda av akryl? Det hugger i hjärtat varje gång jag hör ordet - Akryl! Det är ett av de mest hatade material som finns! Det är syntetiskt och noppar sig redan efter en användning. Nej, tack. Varför förstöra en sådan snygg kofta som ovan? Dumt, H&M, dumt!


RSS 2.0