Att välja rätt mascara

Det är aldrig värt att spendera mer pengar än nödvändigt på en mascara. Du hinner knappt använda den förrän den är full av bakterier och torr som fnöske. Hur mycket du än vördar din älskade mascara; släng den efter fyra månader, max!
Mascara innehåller en hel del vax som kan hindra den från att glida smidigt över fransarna. Leta efter en så smal och liten borste som möjligt så blir allt mycket lättare. Mascaran blir lättare att applicera, du kommer åt alla fransar och risken att det klumpar sig blir mindre. En borste med ett kortare handtag ger också ett mer exakt resultat eftersom den är lättare att kontrollera. Kom ihåg att det alltid är borsten som gör skillnad om du vill ha långa, jämna och fylliga fransar; inte konsistensen. Om du är ute efter längre, mer böjda och vavavoom-liknande fransar ska du satsa på en ögonfransböjare. Då klarar du dig inte utan.
  Mascaror som stoltserar med att ge tjocka och fylliga fransar, har ofta en tendens att klumpa mer än andra. Om du har en tendens att gråta mycket, eller bara har ovanligt rinniga ögon: satsa på vattenfast mascara. Tänk bara på att det krävs speciella makeuprengöringar för att få bort vattenfast mascara, tex Andrea Eye Q´s (som du hittar på Lindex eller Åhlens).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0