Att välja rätt puder

Puder är den andra sminkprodukten som det är värt att spendera lite mer pengar på än vanligt. Precis som foundation, håller det sig länge - ända upp till tre år.
  Om du vill ha en fixering som ger ett naturligt och nästan genomskinligt resultat ska du satsa på ett löst, transparent puder. Löst puder är dock lite krångligare att jobba med än pressat puder - för ett jämt resultat krävs lite träning. Men det är värt det. Pressat puder ger en slät och matt finish. Här gäller det dock att vara lätt på handen och inte applicera för mycket för att resultatet inte ska bli tjockt och kakigt.
  Pudret ska matcha din hudton lika väl som din foundation. Om nyansen är fel kommer resultatet att se falskt, glåmigt och teatraliskt ut; med andra ord kommer du att likna en dragshowartist som sjunger på sista versen. Testa pudret över din foundation; det som ser ut att smälta in i huden, och lämnar en slät och naturlig finish, är det rätta. Ett dåligt puder gör ansiktet fläckigt och känns som en film över huden.
  Om din puderborste eller applikator ser en aning blänkande och kakig ut, eller om nästan inget puder absorberas, är det dags att rengöra eller köpa nytt. I annat fall kommer oljan från din hud att samlas ovanpå pudret (det som är i dosan och inte i ansiktet) och bilda en blank och hård yta. Om det redan har hänt är det bara att skrapa bort det översta lagret med en smörkniv och pudret blir som nytt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0