Inspirerande citat ur filmen "Into the Wild"
Dyr smak för detaljer


...Men jag älskar det!


Halloween makeup


Här ovanför finns några av de bästa makeupen för kommande Halloween fester. Ha kul och lycka till!


Maria Mena - Miss You LoveFör ett år sedan lyssnade jag mycket av Maria Mena. Får någon vecka sedan gick jag igenom all musik jag hade och hittade jag tillbaka till hennes musik. Denna låt är en av hennes bästa. Även Just Hold Me och Dear... är andra favoriter.

Genre: pop, soul, emotional

The Italian man who went to Malta


Denna video måste ses! Kanske den är gammal, men den är väldigt rolig!


Kalorimätare på nätet

Vill du veta hur stort energibehov du har? Äter du för lite eller äter du för mycket? Hur många kalorier förbränner du när du städar respektive när du spelar tennis? Hur många kalorier innehåller en skål med flingor? Allt detta får du reda på EnergyNet. Men kom ihåg att en alltför strikt kalorikoll inte är särskilt hälsosamt.

Se men inte röra - så håller du krämen bakteriefri

Problem med orenheter i huden som aldrig försvinner? Då är det dags att sluta doppa fingrarna i hudkrämsburken.

Dina händer och naglar är fulla av bakterier. Därför är det en dålig idé att hela tiden stoppa ner fingrarna i din hudkrämsburk.

Bakterierna reagerar nämligen med de andra ingredienserna i hudkrämen. När de sedan står i ett varmt badrumsskåp frodas bakterierna och kan göra krämen verkningslös – eller i värsta fall orsaka hudproblem.

När du applicerar krämen i ditt ansikte kan bakterierna nämligen ge upphov till hudinflammationer och orenheter. Märker du att nya kvisslor dyker upp i ansiktet så fort du lyckats bli av med de gamla kan det alltså vara dags att se över dina vanor.

Det bästa är att köpa krämer i pumpflaska, där fingrarna aldrig kommer i kontakt med den kvarvarande produkten i förpackningen. Se då till att hålla handen några centimeter nedanför flaskpumpen, så att krämen faller ner i din hand, snarare än att stryka fingrarna direkt mot öppningen.

Finns din favoritkräm inte i pumpförpackning kan du naturligtvis fortsätta att köpa den på burk – men se då till att använda en liten spatel för att få upp hudkräm ur burken och applicera i ansiktet. Tvätta den sedan noga innan du använder den igen.


Paranormal Activity


För dig som gillade the Blair Witch Project, så kommer du troligen gilla den här med. Efter att ha läst kommentarer om filmen, vill jag definitivt se den!

OBS, fick nyss veta att den inte baseras på en verklig händelse.


Fyra säkra sätt att bränna fett

Vill du tappa några kilon eller hålla fast vid din idealvikt? Håll fettcellerna i schack med metoden som är skräddarsydd för din livsstil. Här är de bästa tipsen anpassade för just dig.

För dig som inte vill träna

Du har bestämt dig, fysisk aktivitet är inte din grej. Men oroa dig inte, med några extrakunskaper kan du öka din fettförbränning utan att lyfta ett finger.
Innan du börjar: Det är aldrig för sent att lägga om sina matvanor. Små enkla knep kommer att ta dig långt.
Gör så här: Ät mer mat. Ja, det kan låta paradoxalt, men mat rik på proteiner ökar förbränningen. Ladda med kött, fisk och ägg. Undvik däremot kolhydrater som finns i bröd, spannmål och godis, de mättar inte lika bra och ger sämre fettförbränning.
Drick mellan en och två liter vatten per dag. Ät ofta, men mindre portioner, det håller igång förbränningsapparaten. Är du tedrickare, fyll gärnakoppen med grönt te. Det anses öka fettförbränningen.
Krydda maten med senap, ingefära, chili och cayennepeppar. Starka kryddor ger en högre förbränning. Ät hellre varm än kall mat, varm mat ökar mättnadskänslan även om de har samma energiinnehåll.
Kosttillskottet äppelcidervinäger minskar blodsockersvängningarna och dämpar hungerkänslorna. Det roligaste sättet att öka förbränningen är att skratta (vilket ökar energianvändningen med 75 procent jämfört med när vi är i vila).
Effekt: Enkelt, men ändå inte. Du måste ändra om dina vanor och tänka på detaljerna i ditt liv.

För den otränade

Du har inte tränat tidigare, men känner att du vill börja. Du kan tänka dig en lättare motionsform till en början. Det är viktigt att den lilla insatsen ger så hög fettförbränning som möjligt.
Innan du börjar: Att gå från att vara helt otränad till en vältränad kropp är en långsiktig investering. Tänk på att du ska hålla hela vägen ut och ge det lite tid. Välj en träningsform som du tycker om.
Gör så här: Börja med att promenera. Gå i rask takt och gärna före frukost, då bränner kroppen mer fett än om du tar en kvällspromenad. Undvik att äta socker innan du tränar, den första halvtimmen går kroppen på sockerlagret, minimerar du intaget av socker före träning börjar du bränna fett fortare.
Öka efter hand dina promenader tills du kommer upp i mellan en halvtimme och en timme. Använd gärna stavar när du går.
Var noga med att äta ordentligt innan du tränar. Helst två timmar före ska du fylla på ditt energilager. Ät också ordentligt med mat efter träningen så att musklerna kan återhämta sig.
Vill du börja träna passar simning, joggning och aerobics bra. De är alla lågintensiva träningsformer som gör att kroppen bränner fett på en jämn och hög nivå. Ett bra riktmärke brukar vara att man ska kunna samtala samtidigt som man tränar, då är pulsen lagom hög.
Effekt: Ger du din träning lite tid så kommer du att bygga upp muskler och öka både din kondition och fettförbränning.

För vardagsmotionären

Du rör på dig i vardagen, cyklar till jobbet och affären och ser till att hålla igång. Du tar flera promenader i veckan och gärna trappan före rulltrappan. En till två gånger i veckan går du på ett gympapass eller styrketränar. Du vill effektivisera din fettförbränning utan att ändra dina vanor alltför mycket.
Innan du börjar: Tänk på långsiktigheten. Att få kroppen att bränna mer fett utan att öka träningsdosen kan ta tid. Men med små förändringar kommer du inte att stå lottlös.
Gör så här: Drick en kopp kaffe eller te på morgonen, det sätter igång förbränningen, och ät sedan din frukost på jobbet. På så sätt utnyttjar du cykelturen till jobbet bättre. Vill du öka på effekten ytterligare, välj kuperad terräng med backar. Drick alltid ett stort glas vatten innan du ger dig ut, det motverkar uttorkning vilket i sin tur påverkar fettförbränningen.
Variera din träning och byt ut något pass i veckan mot mer effektiva fettförbrännare. Aerobics, body pump, spinning och kampsporter får kroppen att bränna mycket fett. Du kan också byta en av dina promenader mot en lättare joggingtur. Tänk på att hellre springa riktigt långsamt, men länge, än att ta ut dig på en kort distans. Kroppen behöver tid innan den kommer igång med fettförbränningen.
Effekt: Du behöver inte ändra mängden motion, men med varierad träning och inslag av fettförbränningsträning, som till exempel body pump, kommer du att märka en klar skillnad.

För vanemotionären

Du tränar några gånger i veckan och har gjort det under en längre tid. Du njuter av träningen, men vill gärna maximera din förbränning.
Du kan tänka dig att byta träningsform om det skulle innebära att kroppen brände mer fett, men du vill inte öka träningsmängden.
Innan du börjar: Vill du öka förbränningen kanske du ska prova en ny träningsform eller byta ut några av dina pass mot andra typer av träning för att få ett varierat och fettförbränningsmaxat program.
Gör så här: Kombinera din träning med styrketräning. Ju fler muskler du har, desto mer fett bränner kroppen när du tränar. Med en större muskelmassa ökar också kroppens förbränning i vilotillstånd.
Håll koll på pulsen när du tränar. Ett bra riktmärke är 65 procent av din maxpuls. Maxpulsen räknar du enkelt ut genom att ta 220 minus din ålder.
Vila från träningen varannan dag så att musklerna får tid att återhämta sig. Är de inte i form, bryter kroppen ner dem i stället för att bygga upp dem under träningen.
Träna hellre fler gånger än en gång riktigt ordentligt. Kroppen fortsätter att bränna fett efter ditt pass och ju fler sådana gratistillfällen desto bättre.
Effekt: Du kommer att öka din muskelmassa och därmed din grundläggande fettförbränning.


Sex myter om jobbsökning

Söker du efter ett nytt jobb. Då är det dags att slå hål på gamla myter om vad som gäller när du söker jobb.

Myt 1: Du ska inte skryta om dig själv
Vem skryter om dig om du inte gör det själv? Berätta för arbetsgivaren om dina resultat och prestationer.

Myt 2: Du måste ha lite tur
Man har inte tur, utan man utsätter sig för chansen att ha tur genom att visa sig aktiv i många olika sammanhang.

Myt 3: Fast anställning är det tryggaste alternativet
Det tryggaste och bästa alternativet är att ständigt söka ny kunskap. Kompetens är något som alltid kommer att vara efterfrågat på arbetsmarknaden. Det mest otrygga är att slå sig till ro och sätta stopp för att förändras.

Myt 4: Det är inte bra att vara för på i jobbsökandet
Att söka jobb är ett säljjobb. För att sälja måste man skicka ut mängder av ansökningar och inte bara sitta vid telefonen och vänta på resultat. Ta för dig!

Myt 5: Det är lättare att få ett jobb om man redan har ett
Det som är intressant för arbetsgivaren är vad du kan prestera. Det handlar inte om varför du har, eller inte har slutat på ditt senaste jobb!

Myt 6: Det går inte att byta bransch
Arbetsmarknaden är specialiserad, men den är också i ständig förändring. Gränserna  mellan många yrken  suddas ut och ett specialiserat företag behöver idag folk med olika typ av utbildning och kunskaper. Så bara för att du läst en specifik utbildning är du inte fast. Dessutom kan du uppdatera den med olika kurser.

Källa: veckorevyn.com


Coastal Scents 88 Palette

Ännu en väldigt populär produkt bland oss beautyjunkies! Coastal Scents produkter prisas ständigt på Youtube och bloggar, och de människor som använder sig av Coastal Scents har fördubblats det senaste året. Lite tack vare marknadsföringen på internet. Men det finns en produkt som säljs och hyllas mest, och det är Coastal Scents 88 Eyeshadow Palette (finns i matte, shimmer och ultra shimmer). Det som gör paletten så speciell är att den inte kostar skjortan men ändå har ögonskuggorna en riktigt bra kvalité med mycket pigment (ovanstående bilder ger en inblick på hur pigmenterade ögonskuggorna verkligen är). Den enda kritik paletten fått är att ögonskuggorna är svåra att blanda och sudda ut.

Själv använder jag mycket av MAC, men är ändå sugen på att testa och kanske ge min egen kommentar om produkten. Det går att beställa på deras hemsida och kostar endast 19 dollar (frakten 10 dollar). Själv känner jag inte till säkerheten med att beställa från deras hemsida, men LipGloss Bitch har beställt och tvekar du så fråga henne.

Ny revolutionerande eyeliner/kajal

En sak som jag hatar att göra, är att måla med kajal innanför fransraden (dvs waterline, ingen aning hur man säger på svenska). Det värsta är att göra på den övre fransraden, då man behöver slita och dra i ögonlocket för att man ska kunna nå överallt. Däremot med denna kajal behöver man inte bekymra sig om det. Här använder man den ungefär som man använder en maskara. Alltså målar man inte längre med toppen, utan sidan av kajalen. På det sättet skadar man inte ögonlocket lika mycket. Finns att beställa på Victorias Secrets för 12 dollar.

En bättre förklaring på hur man använder kajalen finns på youtube (spola fram till 1:16).

Den bästa kollektionen från S/S 10

Måste erkänna att jag nästan aldrig följer modevisningar slaviskt. Men ibland hittar man något som man gärna ser mer av och Valentinos kollektion för nästa vår/sommar är nog den bästa! Jag är väldigt svag för volanger, skira tyger och paljetter. Hoppas nu bara ett de större lågpriskedjorna som Mango eller Zara försöker följa samma mönster, så man kan köpa dessa godbitar.

P.S. Skorna är nog inte gjord för att gå i. Modellerna klarar knappt av att stå upp. D.S.

Nya generationens makeup

Vill du veta hemligheten bakom kändisarnas perfekta hy? Airbrush-smink! Temptu har sminkat kändisar och modeller med airbrush-teknik i 28 år, bland annat för rollbesättningen i Desperate Housewives och Gossip Girl, och nu har de skapat ett kit för hemmabruk!

Kollade upp lite om produkten och de som testat vad de säger och nedan följer en sammanfattning.
Fördelar:
1. Otroligt täckande foundation.
2. Relativt tyst maskin.
3. Lätt att använda.
4. Kladdar inte ned kläder eller dy.
5. Hygieniskt (jmfr. att använda fingrar, svampar eller borstar vid applicering är inte särskilt hygienskt)
Nackdelar:
1. Finns inte så stort urval av färger.
2. Dyrt, Dyrt och Dyrt!
3. Nämnde jag att det är extremt dyrt?
4. Det rinner lätt av efter några timmar.
5. Det är inte särskilt matt alternativ.

Så ja, jag tror jag hålller mig till det tradionella sminket än så länge.

Ät dig vacker

Det är inte bara crémer och smink som gör oss snygga att se på - vad du äter har en stor betydesle för vad du ser i spegeln. Här får du några snyggtips till kylskåpet.

Ät vatten, drick inte bara.

Vi vet att vatten är ett sjukt bra skönhetsknep, men du behöver inte begräna det till att sitta och sörpla kranvatten hela dagarna. Frukt och grönsaker innehåller massor av vatten - med plusmeny, eftersom de även innehåller en massa nyttigheter vid sidan av vattnet. Dessutom har det vatten som frukt och grönt innhåller en förmåga att penetrera dina celler bättre än när du bälgar i dig tre glas vatten på raken (vilket oftast går rätt ut i toaletten).
Kort sagt: Ät mer vattenrika frukter och grönsaker, som gurka och melon.

Välj näringsrik mat

Här är ett tips från den berömde hudläkaren Dr Murad (som har ett eget märke med samma namn): Ägg, nötter och baljväxter är som små kraftpaket fulla av aminosyror, som hjälper huden att bygga upp elastin och kollagen. Dessutom stärker ägg cellmembranen så att de inte tappar lika mycket vatten.
Kort sagt: Ät mer ägg, nötter och baljväxter.

En vitamin om dagen

Även om du äter nyttigt och bra är det bra att äta extra vitaminer. Antioxidanter hjälper huden att minska solskador och rynkor - även inifrån.
Kort sagt: Poppa ett piller om dagen.

Anti-akne-diet

Förra året bevisade amerikanska forskare att GI-mat är bra mot akne. De gjorde en studie där den ena gruppen fick äta en kost där 25 % av kalorierna kom från protien, 30 % från fett och 45 % från kolhydrater med lågt GI-index, som fullkorn, vilket gör så att socker frigörs långsammare i blodet än vad som händer om du äter till exempel vitt bröd. Den andra gruppen (med samma hudproblem och samma hudvårdsrutiner) fick äta lika många kalorier, men med ett högre GI-index. Efter tolv veckor hade GI-gruppens akne minskat med 50 %. Förklaringen är att den här dieten minskar nivån av hormonerna som bidrar till akne.
Kort sagt: Läs på om GI och se över vad du äter för kolhydrater.

Balanserad hy med mindre socker

Den ameikanska dermatologen Jeannette Graf har skrivit en hel bok om hur man balanserar pH-värdet i huden med hjälp av kosten. I boken "Stop Aging, Start Living: The Revolutionary pH-diet", bjuder hon på en plan för hur du får en bättre balanserad hy. Framförallt handlar det om att vi äter alldeles för mycket mat som ris, socker, raffinerade kolhydrater, kött och mejeriprodukter, som sänker pH-värdet, och alldeles för lite mat, som mörkgröna bladgrönsaker, grönsaker, vitlök, olivolja, citron, nötter och fröer, som höjer pH-värdet.
Kort sagt: Ät mer spenat, grönsaker, lök och nötter, och minska på mejeri, kött och socker.

Källa: glamour.se


Hitta DIN träningsform

Rastlös, stressad eller bara lat? Det finns en träningsform för alla - det gäller bara att hitta den som funkar bäst just för dig.

För dig som...
Jobbar massor
Känner du dig vid dagens slut alltför trött för att träna eller anser du dig helt enkelt inte ha plats i fullsmockade schema?
Testa
Pilates! En träningsform som känns skön för den stressade och som gör underverk för både kropp och själ genom att kombinera styrketräning, yoga och stretchövningar.

Är rastlös
Har du en förmåga att tröttna på det mest relativt snabbt? Kanske ett outnyttjat gymkort i plånboken för att det var jus så trist?
Testa
Streetdance! En garanterat rolig dansform som ger superbra, allsidig träning samtidigt som du knappast tröttnar i första taget eftersom det inte är helt lätt. Finns inte streetdance i din hemort kan du testa någon annan dansform.

Är en latmask

Gymkortet används aldrig  och du är helt enkelt för bekväm för att få någonting gjort i träningsväg.
Testa
Satsa på all vardagsmotion du kan få - det gör skillnad! Aldrig mer hiss, gå eller cykla till jobbet, bär alltid matkassarna själv. Försök helt enkelt röra dig så mycket du bara kan, varje dag.

Inte orkar vänta på resultat

Du vill ha resultat i form av viktras nu, inte om tre månader. Känns det igen?
Testa
Löpning! Japp, handlar det om förbränning och viktnedgång är det ut i löpspåret som gäller. Få andra träningsformer är så effektiva som just löpning och det enda du behöver investera i är ett par bra skor. Vill du av någon anledning inte springa, passar snabba promenader också bra.

Ogillar gym

Samtidigt som ditt gymförakt frodas, har du börjat inse att sena nätter, pizzakomsution och glass i stora lass har satt sina spår. Så, hur ska du bli av med eländet?
Testa
Ridning! Många som aldrig tidigare ridit sätter igång i vuxen ålder och upptäcker att det är helt fantastiskt. Samtidigt som du tränar muskler du inte visste fanns och blir fit all over får du komma ut i ny miljö totalt skild från den på gymmet.

Ogillar gruppaktiviteter

Du har svårt för gruppövningar och offentliga omklädningsrum.
Testa
Träningscykel! Du kan cykla när du vill, hur du vill. Med fördel ensam framför favvoserien i din sunkigaste outfit! En ny kostar ca 4 000 kr. Cykling ger verkligen resultat, kom bara ihåg att överkroppen kan behöva ett pass också. Detta löser du enkelt genom att investera i hantlar och gummiband.

Ny Bare Escentuals mineralfoundation


Nu har Bare Escentuals (I.D.) lanserat en ny mineralfoundation. Matte Bare Escentuals Foundation är namnet. Bare Escentuals har som tidigare använt ett pigment i deras produkter som skapat extrem hysteri hos en del människor. Nämligen Bismuth Oxychloride som är en biprodukt av bly, tenn och koppar. Bismuth Oxychloride orsakade bland annat hudirritationer, utslag och klåda på dem med känslig hy. Något som Bare Escentuals fick dålig kritik för. Men nu har de äntligen åtgärdat problemet med denna speciella foundation som är fri från Bismuth Oxychloride
Denna variant innehåller också spf 15 och har fått ett supersmart Click, Lock, Go™- lock som förhindrar spill och för mycket puder i locket när man har den i t.ex. väskan under dagen.

Hurra för det säger jag! Nu kanske jag äntligen vågar testa detta kritikerrosade märke.

P.S. Finns dock inte ute på varken finsk eller svensk marknad D.S.

Tillbaka efter fyra månaders uppehåll!

Det var väl på tiden. Har hänt en hel del och därför har bloggen varit tyst. Men nu är jag troligen tillbaks på banan igen. Min dator sprängs av nya tips och nyheter som jag borde lägga in på bloggen, så får väl sakta men säkert uppdatera med fler inlägg. Uppdaterade även designen. Men jag är inte nöjd! Varför blir det alltid en så jävla kass bildkvalité här på bloggen och fonten är pixlig... Det är höst, jo jag vet, men jag valde ändå att använda ljusa färger då förra designen var ganska... mörk.

Kollade statistiken, och tydligen har det varit en massa människor som besökt min blogg varje dag fastän det inte hänt något. Konstigt.

RSS 2.0