Ät dig vacker

Det är inte bara crémer och smink som gör oss snygga att se på - vad du äter har en stor betydesle för vad du ser i spegeln. Här får du några snyggtips till kylskåpet.

Ät vatten, drick inte bara.

Vi vet att vatten är ett sjukt bra skönhetsknep, men du behöver inte begräna det till att sitta och sörpla kranvatten hela dagarna. Frukt och grönsaker innehåller massor av vatten - med plusmeny, eftersom de även innehåller en massa nyttigheter vid sidan av vattnet. Dessutom har det vatten som frukt och grönt innhåller en förmåga att penetrera dina celler bättre än när du bälgar i dig tre glas vatten på raken (vilket oftast går rätt ut i toaletten).
Kort sagt: Ät mer vattenrika frukter och grönsaker, som gurka och melon.

Välj näringsrik mat

Här är ett tips från den berömde hudläkaren Dr Murad (som har ett eget märke med samma namn): Ägg, nötter och baljväxter är som små kraftpaket fulla av aminosyror, som hjälper huden att bygga upp elastin och kollagen. Dessutom stärker ägg cellmembranen så att de inte tappar lika mycket vatten.
Kort sagt: Ät mer ägg, nötter och baljväxter.

En vitamin om dagen

Även om du äter nyttigt och bra är det bra att äta extra vitaminer. Antioxidanter hjälper huden att minska solskador och rynkor - även inifrån.
Kort sagt: Poppa ett piller om dagen.

Anti-akne-diet

Förra året bevisade amerikanska forskare att GI-mat är bra mot akne. De gjorde en studie där den ena gruppen fick äta en kost där 25 % av kalorierna kom från protien, 30 % från fett och 45 % från kolhydrater med lågt GI-index, som fullkorn, vilket gör så att socker frigörs långsammare i blodet än vad som händer om du äter till exempel vitt bröd. Den andra gruppen (med samma hudproblem och samma hudvårdsrutiner) fick äta lika många kalorier, men med ett högre GI-index. Efter tolv veckor hade GI-gruppens akne minskat med 50 %. Förklaringen är att den här dieten minskar nivån av hormonerna som bidrar till akne.
Kort sagt: Läs på om GI och se över vad du äter för kolhydrater.

Balanserad hy med mindre socker

Den ameikanska dermatologen Jeannette Graf har skrivit en hel bok om hur man balanserar pH-värdet i huden med hjälp av kosten. I boken "Stop Aging, Start Living: The Revolutionary pH-diet", bjuder hon på en plan för hur du får en bättre balanserad hy. Framförallt handlar det om att vi äter alldeles för mycket mat som ris, socker, raffinerade kolhydrater, kött och mejeriprodukter, som sänker pH-värdet, och alldeles för lite mat, som mörkgröna bladgrönsaker, grönsaker, vitlök, olivolja, citron, nötter och fröer, som höjer pH-värdet.
Kort sagt: Ät mer spenat, grönsaker, lök och nötter, och minska på mejeri, kött och socker.

Källa: glamour.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0