Glad musik stärker hjärtat

Att lyssna på din favoritmusik kan göra dig friskare, enligt en ny studie. Det är dags att stänga av Coldplay. Och aldrig mer "Nothing Compares 2 U" eller "Everybody Hurts".
 
Att lyssna på glad musik är nämligen det som kommer att göra underverk för din hälsa, enligt en ny studie utförd vid University of Maryland. Glada, peppande låtar får nämligen blodådrorna att expandera, vilket ökar blodflödet och stärker hjärtats hälsa. När du sätter på en låt som gör dig på bra humör frigörs också endorfin i kroppen, som får dig att må bra.

Avslappningsband och roliga videor har visat sig ha liknande resultat, men glad musik är ännu bättre, enligt forskarna. Musiken vidgar blodådrorna med 26 procent, medan humorvideor vidgar dem med 19 procent och avslappnande ljud med 11 procent.
 
Stressande låtar, som heavy metal, bör du undvika. De har istället motsatt effekt.

Källa: improveme

Anne Hathaway avslöjar sina komplex

Det är inte bara vi vanliga dödliga som har komplex för diverse kroppsdelar - även våra kvinnliga världsstjärnor är då och då missnöjda med hur de ser ut. Anne Hathaway är av många ansedd som en av världens vackraste kvinnor - själv har hon hatat sitt utseende sedan länge.

"Jag hatade min kropp långt innan jag kom till Hollywood. Jag var vettskrämd och hatade min kropp och kunde inte förstå varför den såg ut som den gjorde. Men när jag började besöka andra länder och träffade människor som fått sina ben bortsprängda av landminor kände jag bara att hur vågar jag klaga på storleken av mina lår när jag ändå kan gå."


Glamour-guide (del två)

Vad krävs egentligen för att ditt liv ska bli mer spännande och glamouröst? Här är några tips sammanställda du behöver för att plocka hem fler glamourpoäng! Varför? För att det är kul! Del ett finns här.

  1. Light-ljug.
    Var inte rädd för att krydda anekdoter lite extra. Och våga dra en kul story ibland som kanske inte är hundraprocentig sann... Varför inte, liksom? Vi lever ju förmodligen bara en gång!
  2. Tillbringa tid för dig själv.
    Sitt ensam på det härligaste caféet du vet och läs en tjock modetidning. Klä dig casual och lägg en slant på kaffe och en tidning (istället för att lägga pengarna på en bulle).
  3. Säg inte vad tröjan kostade!
    Säg aldrig vad dina kläder kostar. Om någon säger "Åh, vilken fin tröja!", svara inte då genast "H&M, två hundra spänn", utan tacka bara för komplimangen och le.
  4. Fejka självförtroende.
    Visst kan du fejka om du inte har det. För va fan - alla har osäkra sidor och brister. Gå alltid rakt på och med huvudet högt. Om någon skulle stoppa dig, håna dig eller undra vad du säger eller gör så svara med ett "Ursäkta?". Vilka är dem att stoppa dig? Fake it 'til you make it, helt enkelt! Genom att agera som om du hade självförtroende så får du det till slut på riktigt!
  5. Lär dig vakternas namn
    Se till att bli hej med vakterna på de ställen du går till. Passa på att chitchatta med de stora grabbarna när du gör entré och när du lämnar stället. Och kom ihåg deras namn. "Hej Leffe!" och "Hej då, Leffe" eller "Tack för ikväll, Leffe". Åja, de älskar att känna sig viktiga.

Dermalogica - Body Hydrating Cream


Produkt:
 Body Hydrating Cream (från Dermalogica)

Återfukta huden med denna friskt citrusdoftande, lättabsorberade kroppslotion. Milt komplex av hydroxisyror exfolierar skonsamt och gör huden mjuk och smidig samtidigt som eteriska oljor konditionerar och lugnar. Icke-fet, lättabsorberad kroppslotion som ger ett omedelbart resultat. För alla hudtyper och hudtillstånd.

Kommentar: Funkar inte alls på min torra hy. Under appliceringen liknar denna lotion mer en tvål, den är vattnig och inte alls så krämig som jag skulle vilja ha den. Det känns dessutom inte som om den gör någon nytta, men senare efter cirka tio minuter är huden len och mjuk. Fast den mjukgör inte min relativt torra hud så som jag önskade. Dryg är den inte heller, använder man denna produkt regelbundet är den slut efter ungefär två-tre veckor. Trots att innehållet är omkring 500 ml. Doften är frisk och diskret men ändå lugnande. Inte att klaga på där inte. Innehåller inte heller mineralolja. Men kommer inte köpa denna produkt igen och rekommenderar den inte för torra hudtyper. Ibland är till och med billigare bättre. Får hålla mig till dermalogicas produkter för endast ansiktet.

Betyg: 1 av 5

Pris: ca 350 kr

Är det verkligen rätt att betala två tusen?


Herregud, jag är i valet och kvalet. Ska över till Sthlm i mitten av december och funderade på göra en ansiktsbehandling à la deluxe. Nu när balen börjar närmar sig liksom. Och bara skämma bort mig. Men två lax för ansiktet. Visserligen betalar jag bara hälften med ändå. Jag hoppas jag verkligen gör rätt nu...

Så klarar du att vara hälsosam i jul

Det är enkelt. Försök inte ens! Julen är alldeles för full av underbara frestelser för att göra något så deppigt som att försöka avstå från dem. Så gör som jag och ställ in quinoan i skafferiet över julen och förbered dig på att mumsa pepparkakor, lussekatter och att klunka glögg tills du storknar! Visst är det schysst om du pallrar dig ut på en vintrig promenad eller slänger di utför skidbacken, men kom ihåg att belöna dig med lite varm choklad. Under julen ska man njuta!


Det här faller han för

 
Välkammat
"Kalla mig gammeldags om ni vill, men jag gillar verkligen tjejer som ser ut att ta hand om sig själva. Vårdade naglar, rakade ben, välkammat hår och välpressade kläder är min grej" - Mats, 22 år

Komplimanger
"Det är inte ofta jag får komplimanger av tjejer, så när det väl händer blir jag alldeles varm i kroppen. Det får inte vara krystat eller påklistrat utan komma naturligt när det passar och känns rätt, eller skitsamma förresten - jag blir helt lycklig oavsett när, hur eller var" - Pelle, 25 år

Klackar
"Det borde nästan vara obligatoriskt för alla tjejer att bära klackar, benen blir snygga och det låter sjukt sexigt mot marken. Okej, jag fattar att det inte alltid är så bekvämt, men vid utgång kan ni köra med något längdgivande i alla fall? Jag kan sätta på mig för trånga skor för att sympatisera med obehaget" - Stefan, 24 år

Retoriska kunskaper
"Om jag hamnar i en diskussion med en kvinna som verkligen lyssnar på vad jag säger, men också vågar ifrågasätta och argumentera för sin sak blir väldigt attraktiv i mina ögon. Det är så ointressant med tjejer som bara säger ja och amen till allt" - Lenne, 20 år

Partypleasern
"Det är härligt med en tjej som verkligen kan festa loss. Hon verkar självsäker, trygg och rolig om hon vågar ta ut svängarna. Så dansa ohämmat, sjung Singstar helt ogenerat och dra roliga historier om du känner för det. Då lockas jag med glädje in i din underhållande värld!" - Vigor, 18 år

Vitt linne och jeans
"Min tjej tror att hon måste fixa sig i timmar med stylingprodukter och uttänkta klädval för att se riktigt het ut, och visst lyckas hon ganska bra med det också. Men jag åtrår henne mest när hon har på sig ett par blåa, tajta jeans och ett vitt linne i all sin enkelhet. Stilrent och lagom figurframhävande" - Martin, 26 år


Fransk manikyr - hemma

Varför betala dyra behandlingar på salonger för perfekta naglar, när man kan göra det hemma. Glöm alla akrylnaglar och glöm dyra produkter. Här är mina bästa tips för fransk manikyr.

Tvätta och klipp naglarna
Ta bort gammalt lack med nagellacksremover. Jag använder Depends som är fri från aceton och olja! Tvätta sedan noggrant händer och naglar, använd gärna nagelborste för att komma åt under naglarna. Borsten stimulerar även nagelväxten. Därefter har naglarna mjukats upp av det varma vattnet och det är dags för klippning (om det behövs). Använd helst denna typ av nagelsax, om du vill uppnå den perfekta formen för fransk manikyr. Jag föredrar dem korta och raka. Men det är upp till var och en.

Fila till glans och jämn yta
Okej, i vanliga fall brukar man fila naglarna raka och därmed få den form som föredras. Men jag brukar använda en fil med polerande effekt, som ger glans och jämn yta. Så kallad högglansfil, med flera sidor. Perfekt för det kommande nagellacket. Finns att köpa på Kicks.

Ge extra fukt och vitamin
När naglarna är polerade, använd sedan nagelolja för att ge naglarna extra fukt och vitamin. Jag använder själv Sally Hansens, men tyvärr går det inte att köpa längre i Sverige (eller Finland). Men det går bra att använda vilken som helst. Fukten gör naglarna starkare. Efteråt kan en mjukgörande handkräm också användas.

Dags för nagellack
Innan du börjar använd baslack för att skydda naglarna. Därefter lägs ett lager rosa lack, i valfri nyans och sedan kommer den svåraste biten enligt många. Den vita tippen. Men egentligen är det hur enkelt som helst, ta det lungt och var stadig i handen. Tro mig övning ger färdighet. Använd inte heller några klistermärken eller tejp, för när den dras av ser det för jävligt ut. Ett tips är att hålla handen stadigt på ett bord (den hand som du målar på) och därefter försiktigt dra över hela tippen. Långsamt. Börja på t ex höger sida och hela vägen ut till vänster. Börja inte i mitten av nageln. Var inte heller rädd för att få på huden, det nöts bort. Ovanför är mina nylackerade naglar, ser nästan ut som lösnaglar. Men icke det är perfekt målade naglar, made by myself. Övning ger perfektion, lovar.  När lacket torkat är det dags för ett topplack, och voila färdig!

Det som behövs:
- Nagellacksremover, ex Depend
- Nagelborste
- Nagelsax
- Högglansfil med flera sidor, ex Kicks
- Nagelolja, ex Sally Hansen
- Handkräm, ex Dermosil
- Baslack, ex Mavala
- Rosa lack, ex Mavala
- Vitt lack, ex Mavala
- Topplack, ex Sally Hansen


Photoshop gone wrong



Intressant att se att det finns så många misstag bland alla dessa retuscheringar. Kolla bara in den här hemsidan och skåda fler bilder.

Justin Timberlake - igen




Hittade första klippet för några dagar sedan och senare fann jag det nedre klippet. Det är Justin Timberlake på amerikanska humor programmet SNL (Saturday Night Live). Varning för skrattanfall!

Justin Timberlake


Justin is too sexy for his shirt.

Testa SOS dieten!

Du vill gå ner i vikt men har svårt att hålla dig borta från godisskålar, kakfat och efterrätter? Prova SOS-dieten som har fått stjärnor som Christina Aguilera i toppform. Det enda du behöver tänka på är att äta något varmt, kallt, färggrant och knaprigt.


Snarare mysig söndag


Jag känner mig så trött och seg efter gårdagen, vaknade klockan ett! I vanliga fall kliver jag upp omkring nio på helger, men herregud vad skön sängen var idag. Det här skulle jag gärna mysa omkring med, med en stor varm kopp te och något bra att läsa.

Tröja: Abercrombie & fitch
Strumpor: La Redoute
Skor: UGGs
Trosor: Forever 21
Ögonmask: Topshop

Önska dig en helkroppsmassage i julklapp!

Nu när det är ruggigt och kallt är det dags att unna dig avkopplande massage. Varför? Massage har många goda sidor.

- Det motverkar stress
- Ökar blodcirkulationen i musklerna
- Ger en djupare och lugnare andning
- Ökar lymfcirkulationen och utsöndringen av vätska och restprodukter vilket förebygger celluliter och leder till klarare hy.

Sitter du ofta med datorn i knät?

Läste just om en 14-årig tjej i USA som kom in till en hudläkare med ett stort rött märke på låret. Det kliade inte, flagade inte men gick inte bort heller. Det visade sig att det kom från hennes laptop! Hon brukade sitta med den i knät så att värmen från den till slut orsakade en hyperpigmentering på låret. Hon brände sig aldrig men kände att det blev varmt.

Så sitter du ofta med bärbara datorn i knät kanske du borde överväga att sluta med det .

Ivanka Trump


Donald Trumps dotter är en riktig skönhet! Klassisk men ändå fashionabel. Slår vad om att många tjejer drömmer om hennes oslagbara skönhet (inklusive mig själv). Men man ska också uppskatta sig själv!

Kändisarnas favoritfrisör ger stylingtips

Han är kändisarnas första val. Stjärnfrisören Ken Paves är Hollywoods hetaste frisör. Bland andra Jessica Biel, Lindsay Lohan, Rumer Willlis, och Jessica Alba är några som anlitat honom. Här ger han det bästa tipset för hårstyling.

Glamour-guide (del ett)

Vad krävs egentligen för att ditt liv ska bli mer spännande och glamouröst? Här är några tips sammanställda du behöver för att plocka hem fler glamourpoäng! Varför? För att det är kul!
  1. Investera i höga klackar.
    Allt blir annorlunda i ett par höga dojor - din hållning, din attityd och blickarna du får. Om du inte kan gå snyggt i klackar är det inte för esent att lära sig. Gör det. Nu. Gå runt i dem hemma, när du slänger soporna, när du köper mjölk och när du går till tvättstugan. Övning ger färdighet.
  2. Inga kläder efter väder.
    Du måste inte ta på dig jeans, polo och dunjacka för att det är kallt ute. Om det är fest har en sann partytjej kjol, obekväma skor och tunn kappa (alternativt fuskpäls) och lägger en slant på taxi eller ser till att få skjuts av någon vänlig själ. Och om det regnar: använd inte regnkappa när det finns paraply!
  3. Var lat.
    Låt herrarna öppna dörren åt dig, hämta drinkarna och bära Ica-kassarna. Låt honom gärna diska också, diskmedel är inte naglarnas bästa vän direkt och ett hyfsat argument för att slippa.
  4. Prata inte om dieter.
    Avslöja aldrig något om en GI-, Atkins- eller flygvärdinnediet som du maniskt följer. Lämna allt tråkigt dietsnack åt sidan, säg hellre att du äter i stora lass och aldrig tränar. Låt hellre inte någon veta att du tittar på och inspireras av program som "Du är vad du äter".
  5. Våga stå för dina åsikter.
    Våga sticka ut genom att stå för dina åsikter. Försök hålla en viss koll på vilka nyheter som just nu diskuteras, om politiska åsikter, vilket mode som regerar, vilka filmer och böcker som bör läsas och säg vad du tycker. Sluta vända kappan efter vinden och anpassa dig efter sällskapet i alltför stor utsträckning, det får bara dig att uppfattas som slätstruken och därmed lite trist. Det är aldrig en sådan person man minns efter en lång middag med många gäster - de går upp i rök.

Craig Armstrong - This Love

 
Varför ska livet vara så svårt? Varför ska det vara så svårt att fatta ett beslut? Om jag ska bestämma mig måste jag göra det den här veckan, annars kommer det bli för sent. Hur och varför?

cause once upon a time, it was you I adored

True friendship last a lifetime


Jag har kommit till det skede i livet där mina vägar skiljs åt. Nu sitter jag här och vet inte åt vilket håll jag ska fortsätta.

Mirakelprodukten för korta naglar

Glöm alla dessa nagellack med stärkande effekt. Glöm alla vitaminpiller som ska göra naglar långa och starka. Utan kom ihåg ordet nagelborste! Vi människor tvättar händerna hur många gånger som helst under en dag. Varför inte rengöra naglarna och nagelbanden samtidigt med en borste. Förutom att nagelborsten ger nagelbanden ett trevligt utseende utan att skada naglarnas skönhet, stimulerar den naglarnas tillväxt. För några veckor sedan hade jag namnsdag och fick ett kit med inkluderande nagelborste som jag började använda. Därefter har mina naglar växt som ogräs! Ja verkligen, måste klippa dem jätte ofta så de inte blir för långa! Så, spring till affären och köp en borste!

Så blir man vacker

Skönhet kommer i alla former och storlekar. Så oroa dig inte om du inte har en perfekt figur eller felfri hy eftersom skönhet är något som varje tjej har inuti sig själv - även du! Det bästa sättet att se bra ut är att vara naturlig och ha självförtroende. Så håll huvudet högt, ryggen rak och må bra i ditt eget skinn. Och förstås ska du le! Ett leende får dig på gott humör och får andra att le tillbaka. Och om du vill hjälpa naturen på traven finns här några mycket enkla tips som kan hjälpa dig att ta fram din naturliga skönhet:

Försök att få tillräckligt med sömn. Regelbunden sömn hjälper din kropp att effektivt regenerera och känna sig på topp, så att du ser så bra ut som möjligt nästa dag!

Se till att dricka ordentligt med vatten och ät nyttig mat såsom fisk, frukt, grönsaker och fullkorn. Det kommer att få din hy att stråla.

Ta hand om din hy. Rengör, tona och fukta, helst med en fuktgivare som har minst SPF 15. Använd inte en ansiktspeeler fler än tre gånger i veckan, eftersom det kan irritera huden, speciellt om du har lätt för att få finnar.

Fina fingrar och naglar är ett måste och franska manikyrer är inte så svåra att göra som man kan tro. Håll dina nagelband rena och fina genom att trycka tillbaka nagelbanden med skaftet på en bomullstops eller liknande, och ha ofärgat eller ljust nagellack. Glöm inte dina tår!

Håll håret rent, blankt och hälsosamt genom att använda rätt schampo och balsam. Om du inte har tid att duscha på morgnarna, duscha kvällen innan och styla på morgonen.

Försök att inte använda för mycket smink. Använd bara rouge i en ljus färg, mascara och lite läppglans.

Att dofta gott göra att folk kommer att tycka om att vara nära dig. Prova dina dofter (om du har några), och se vilken som får dig att känna dig bäst. Du kan också prova kroppskrämer eller kroppssprayer. Se bara till att inte använda för mycket!

Huvudsaken är att du alltid kommer ihåg att du är vacker på ditt eget unika sätt, och vara vacker betyder inte att man ser ut som någon annan!

Veronica Maggio - 17 år



Det blir så mycket lättare att ägna sig åt html-koder om man lyssnar på musik.

Äntligen tillbaka

...med ny design! Puh, den här designen tog verkligen tid att fixa. Men nu är den nästintill färdig och jag är nöjd över resultatet. Får se om jag blir bättre på att uppdatera bloggen.

RSS 2.0