Slutsåld

Min dag är åter förstörd då jag nyligen fick veta att marc jacobs klänningen jag trånat efter är slutsåld. Nu vet jag inte vad jag ska ha på skolavslutningen längre, kan det bli så mycket sämre än så här?

Tips till er som funderar över klädsel till skolavslutning: vänta inte för länge!

Förstörd

Vad säger man - misslyckat försök? Jag som skrev i gårdagens inlägg att jag inte skulle sitta en sekund till här. Nu har jag ändå spenderat minst 2 timmar här utan några resultat till arbeten. Min tidsbudget har informerat mig att tiden har varit ute, men varje gång jag bara har en minut kvar, fyller jag på mer - tack vare att jag vet lösenordet. Det funkar knappt. Onödigt och ändå frestande. Jag sitter här till tre och efter det skall jag göra det som skall göras. Blä! Usch vad jag hatar mig själv just nu, jag kan aldrig hålla någonting!

Långsamt Gift

Långsamt Gift

Har tusentals saker jag ska göra. Har suttit vid datorn för länge, nu är det slut! Tänker inte spendera en sekund mer framför datorn, förrän den 26 maj - då är det slut på det jobbiga. Kanske att jag måste kolla något på internet för att kunna genomföra mina arbeten, men inget annat. Datorn förstör bara mitt liv, som alla andras.

Sjunde: Modersmål recension
Åttonde: Biologi läxa, Samhälleslära läxa, Finska PROV
Nionde: Samhälles förhör
Tionde: Modersmål PROV
Elfte: Bildkonst slutarbete, Modersmål uppsats
Fjortonde: Matematik PROV
Femtonde: Biologi PROV
Tjugoförsta: Modersmål recension

Sjuttonde: LOV
Artonde: LOV
Tjugofemte: Födelsedag!
Tjugonionde: Cykeldag
Trettioförsta: LOV - sista middag

Som sagt har mycket att göra och min energi glider långsamt ifrån mig, när jag sitter här. Så hejdå! Dags för det tråkiga...

Moby - In My Heart

Luke Pritchard

The Kooks
Luke Pritchard är en person som man knappast kommer att sluta beundra. Han är så fruktansvärt söt och har en ljuvlig röst med engelsk accent. Aw! Luke from the kooks he's so ooh la

Thé Vert

Thé Vert
Efter arbetsamma nätter och långa dagar, kan det vara skönt att koppla av med en kopp te. Te dricker jag flera gånger i veckan, men det skall då vara koffeinfritt. Förutom att det är gott så är det hälsosamt med, speciellt grönt te.  

 • Grönt te innehåller vitaminerna C-, A- och E-vitamin som gör huden frisk och vacker
 • Grönt te är kraftigt antioxiderande och som visar kunna minska risken för cancer
 • Grönt te är dessutom inflammationshämmande vilket förebygger vissa typer av onödigt åldrande av huden
 • Grönt hindrar att huden blir röd eller bränd
 • Grönt te skyddar huden mot UV-strålning på samma sätt som en solskyddskräm och förebygger solens skadeverkningar
 • Grönt te har god effekt mot akne
 • Grönt te anses kunna sänka blodsockernivån, höga kolesterolvärden, högt blodtryck och kan vara bra mot bakterier och virusangrepp
 • Grönt te bromsar uppkomsten av åderförkalkning
 Grön te är gott och ren njutning att få dricka, dessutom färgar det inte av sig på tänderna så som det mörka teet gör. Så varför skulle vi inte kunna gå över från svart till grönt te?

Nuit

Klockan visar 22:56 och mitt huvud dunkar av huvudvärken som varit plågsam hela dagen. Funderar på att hamna under täcket om några minuter. Pourquoi le ciel, la nuit, est-il nuit?
Dagen började och slutade bra, kanske lite väl bra. Lyckas nog inte somna ändå - för många tankar och känslor, men jag klarar mig om inte datorn är alltför lockande. Får nog stänga av den inatt om jag skall få någon sömn.
Detta blir mitt sjätte och sista inlägg idag. Sjukt att jag postat så många på en enda dag, men har liksom inte haft den här möjligheten på jätte länge.

Bonne nuit, tout le monde!

Italia

Italia
Som en favorit skall man inte skämmas över det, utan älska detta fantastiska land. Italien finns i allas hjärta, och speciellt i mitt. Italien slår alla länder, även Sverige!
Tog en match mot min fotbollstokige vän. Valet var definitivt klart, inget annat alternativ fanns. Italien mot Finland. Eftersom han påstod att Finland var bättre, så gav jag minsann inte upp. Efter några minuters spelade på xbox vann Italien med 10-4. Oväntat? Knappast!

Gratulerar Italien ännu en gång för deras kamp till segern, 2006 i Tyskland (även om det var ett tag sen).

Nerina Pallot - Mr King

Vatten

Jag och en grupp andra människor hade föredrag om vatten på skolan. Här är ett litet stycke om allt vi sa på lektionen, kanske något man borde komma ihåg till framtiden...

Vatten

Att ge fakta om vatten är en enorm uppgift, det finns nästan inga mänskliga behov som inte på något sätt berör vatten. Vi har därför försökt att samla intressanta fakta om vårt beroende och förhållande till vatten.

 • Av kroppsvikten består 60-80 % av vatten, och musklerna består av 75 % vatten (ju mer muskler man har desto mer vatten finns det i kroppen).
 • En del av vätskan får man från födan vi äter. Pasta består hälften av vatten, detsamma med bröd, kött innehåller mer vatten och 90 % av frukterna är vatten.
 • Genom att en stor del av vätskan kommer från födan, måste du dricka mer om du inte ätit ordentligt.
 • Vatten behövs t ex för att:
  - avkyla kroppen
  - transportera näringsämnen
  - forsla gifter och förbränningsprodukter av olika slag
  - se till att hålla blodcirkulationen
  - bränna fett (med lagom mycket vatten i kroppen flyter blodet lättare i ådrorna och det är blodet som transporterar fettet till musklerna där det behövs som energi)
  - öka mättnadskänslan, minska hunger
 • Vatten ger glans och styrka för hår och naglar
 • Att öka vätskeintaget är ett viktigt vapen mot åldringsprocessen och rynkig hud

 • Att sitta längre framför dataskärmar behöver man dricka mera vatten (kanske borde tänka om du som är databeroende!)
 • Vatten försvinner ur kroppen när man svettas, urinerar och andas. Därför är det viktigt att man hela tiden fyller på med vätska.
 • Är det varmt eller om man har tränat, ska man dricka extra mycket vatten (för då svettas man mer).
 • Man behöver även extra vatten om man har tränat utomhus och det är kallt.

 • Vätskebrist kan ge upphov till
  - huvudvärk
  - sämre prestationsförmåga, intellekt och koncentrationsförmåga
  - trötthet
  - försämrar fettförbränningen samt försämrar muskeluppbyggnaden
  - att man känner sig hungrig

 • Man får inte heller dricka överdrivet mycket vilket leder till att njurarna skadas, kroppsvätskorna späds ut och att man riskerar näringsbrist.
 • Tecken på god vattennivå är t ex att urinen är genomskinlig till ljusgul, ju mörkare desto större chans är att vätskebrist förekommer.

Vatten är det nyttigaste du kan dricka. Varför inte börja en god vana och drick vatten. Genom att multiplicera din egen kroppsvikt med 0,033 får du veta hur mycket liter vatten du skall dricka per dag. 50kg = 1,65 liter/dag


Laura


Laura

Du har säkert sett nya reklamen för Saab. Fick du hålla andan när du hörde den ljuvliga röst som sjunger i bakgrunden, fått gåshud kanske? Då var du inte ensam! Låten du tydligen hörde var Oh Laura - Release Me. Nu har bandet fått sig en plats bland mina favoriter.
Det finns inget som slår svenska band, även om jag kan vara ensam om den tanken här i alla fall. Men c' est la vie!

Hemsida: http://www.laurasweden.com/
Myspace: http://www.myspace.com/laurasweden/

Innehåll

Eftersom jag nyligen gjort en ny blogg, tänker jag bara påpeka vad denna blogg kan tänkas handla om.
Jag som själv är intresserad av allt som händer inom och utanpå mig, så kommer jag att skriva en hel del saker kring ämnet Hälsa och Skönhet. Som säkert de flesta redan har. Eller egentligen inte. Det finns ytterligt få bloggar (bra bloggar) som har specialliserat sig på hälsa. Och som de flesta redan vet så påverkar din livsstil mycket på hur ditt utseende är. Jag kommer knappast skriva saker som att man förlorar 10 kg vikt på bara en vecka. Inga löften, bara tips.
Jag har själv haft erfarenhet av att läsa alldeles för mycket modetidningar, top model var en favorit när den gick på tv och jag läser gärna bloggar som handlar om mode. Men lägger sällan ner någon tid alls på hur min kropp själv mår. Därför, genom att skriva här, kanske jag på att någon gång börja bli lite mer nyttigare, motionera mera. Och även ni, hoppas jag!
Även citatet " Skönheten är när det inre speglas i det yttre" stämmer in i detta ämne.

More beauty, less fashion

Lyckohormoner

Så gjorde man en ny blogg. Det beror möjligtvis på att design är min passion. Jag älskar allt inom layout och design. Har man photoshop blir även allt mycket enklare. Är man tillräckligt kreativ och har tålamod (såklart!) så funkar det och resultatet blir super!
Men mitt tålamod är inte alltid det bästa, därför får det blir näst bäst. Varken dåligt eller tillräckligt bra. Men det duger!

Vet att jag har flera andra saker jag borde göra t ex:

- göra färdigt historia slutarbete
- religion föredrag
- modersmål recension
- städa mitt rum (måste göra det någon gång faktiskt)
- plus andra läxor som jag inte kommer på just nu

Sedan kan jag göra det roliga. Men sådan person som jag är gör jag alltid det roliga först, fastän man skall göra tvärtom. Men snart är skolan slut och då slipper man göra så! Vänta bara - 2 juni här kommer jag!

RSS 2.0