Antal kalorier

Hittade en ganska intressant lista på aftonbladet, som jag ville dela med.Så många kalorier förbränner du på 30 minuter

Hemmafix

Trädgårdsarbete ? 140
Leka med barnen ? 106
Hugga ved ? 174
Klippa gräs med handgräsklippare ? 174
Kratta gräsmattan ? 106
Måla/tapetsera om ? 123
Skrapa och måla båten ? 123
Skrubba golv ? 157
Skyffla (5?8 kg/min) ? 208
Städa ? 95

Motionspass
Gå i skogen ? 140
Gå med barnvagn ? 55
Springa (11 km/h) ? 361
Stavgång ? 140
Stavgång (mkt rask takt 7,2 km/h) ? 184
Badminton ? 157
Beachvolleyboll ? 242
Bowling ? 72
Fotboll ? 242
Golf, om man bär sina egna klubbor ? 123
Tennis (lätt, dubbelmatch) 174
Krocket ? 55
Boxning på säck ?174
Jujitsu ? 310
Kampsport ? 310
Cykling (transport, under 16 km/h) ? 106
Cykling (tuff, 22?26 km/h) 310
Motionscykel ? 208
Inlines ? 208

Workout
Aerobics ? 174
Body combat ? 242
Bodypump ? 259
Cirkelträning ? 242
Crosstrainer ? 208
Dansaerobics ? 157
Dans, alla typer ? 140
Hopprep ? 225
Roddmaskin ? 259
Spinning ? 242
Step up ? 259
Styrketräning ? 174
Trappmaskin ? 174
Yoga/pilates/bodybalance 123
Yoga (tufft) ? 208

Äventyr
Dyka med tuber ? 378
Snorkla ? 140
Paddla kajak ? 208
Simma bröstsim ? 310
Vandra, packning (9?19 kg) 242

Källa: Viktklubb.se

Ägg

Ägg har många finesser i både matlagning och som ansiktsmask!

ÄggTa ett ägg och knäck det. Separera ägg vitan och ägg gulan på det traditionella sättet, eller den metod du är van vid. Ta en gaffel och vispa ägg vitan tills du får skum. När du gör detta blir det lättare att applicera på ansiktet. Undvik ögonpartiet när du applicerar masken. Låt vara i ca 15 minuter eller tills du känner att det har torkat. Skölj sedan av det med kroppstempurerat vatten och smörj in en fuktighetsgivande ansiktskräm.

Då masken stelnar, drar porerna ihop sig, hyn bleks och ger dig ett mini ansiktslyft.

Lycka till!

Elektrisk tandborste

De flesta har dem i hemmen. Använder dem två gånger om dagen. Men nu kan du ha mer användning för din el-tandborste. Nästa gång du använder en mild skrubcrème till ansiktet kan du få ännu finare och fräschare hy genom att skonsamt "borsta" huden. Den exfolierar din hud ännu mer och genomgående. Det här tar bort döda hudceller och hjälper att rengöra porerna.

Så klart måste du ta en ny borste - det finns fullt med bakterier i den du borsta tänderna med. Vore inte så smart att använda den. Och borsten måste vara mjuk, du kan alltid testa på handen. Är borsten för hård kan du använda en pimp sten som gör borsten mjukare.


231728-21

Källa: http://www.youtube.com/watch?v=V61IJIE7sH4&mode=user&search

Se till att du har sunda vanor

Sund och go
  1. Sträck på kroppen innan du kliver upp ur sängen.  Använd ett par minuter i sängen till att sträcka på kroppen innan du går upp. Om du gör det så kommer kroppen igång på ett bra sätt.
  2. Ät en ordentlig frukost. Även om du äter frukost varje dag, så är det inte säkert att du äter tillräckligt. Enligt rekommendationerna ska du få i dig 20-25 % av dagens totala energibehov på morgonen, vilket är mer än en tallrik Special K. Flera undersökningar visar att en bra frukost är en förutsättning för att hålla vikten och därmed kontrollera sitt BMI.
  3. Få igång kroppen.  Om du får igång kroppen på ett bra sätt, så kan du gå från att vara morgontrött till att vara morgonpigg. Börja dagen med ?sommarfågeln? ? en yogaövning som gör at kroppen kommer igång.
  4. Få ut mer av din kondition när du går till skolan eller arbetet. Motion till och från arbetet eller skolan är en utmärkt motionsform, som du lätt kan göra ännu bättre genom att cykla snabbare eller längre. Det samma gäller om du promenerar. Om du ökar farten så stiger din puls och din kondition förbättras. Kom också ihåg att distansen också ökar förbränningen. Räkna ut hur mycket du förbränner så förstår du varför denna motionsform är en riktigt bra vana.
  5. Kom ihåg att din frukost skall innehålla fibrer och protein. Det är bra om frukosten innehåller lite fett, eftersom dagens övriga måltider normalt innehåller relativt mycket fett. Det finns dock andra saker som du ska tänka på. Frukosten bör t.ex. innehålla tillräckligt med fibrer och protein. Om maten innehåller mycket fibrer och protein så blir lättare mätt. Kontrollera hur sunda dina matvanor är på www.kolladinfrukost.se
  6. Ha tid på dig för att vakna. Se till att du har tillräckligt med tid på dig för att vakna på ett bra sätt innan du ska komma igång med dagen. Lägg till 5-10 minuter extra, så att du har tid att sträcka på dig och vakna ordentligt. Kom dock ihåg att det inte är meningen att du ska somna om igen...
  7. Se upp med de flytande kalorierna. För de allra flesta är det en fördel om man minskar på de flytande kalorierna som finns i t.ex. läsk. Flytande kalorier mättar sämre än kalorier som du får i dig via mat. De innehåller dessutom inte heller så mycket mer än kalorier. Undantaget är dock mjölk som innehåller kalcium och juice som innehåller C-vitamin. Läs mer om drycker

Domo-Kun

Domo-Kun
Jag har egentligen för väldigt länge sedan, hört och sett han förut. Som ett otäckt men ändå sött monster, som dyker upp som en linslus lite titt som tätt här på internet. Men det var för två dagar sen(!) som jag faktiskt fick reda på hans namn. Sedan dess har jag varit besatt i japanska monstret. Men erkänn att han är urgullig!

Regina Spektor

Regina Spektor
"Regina Spektor, född 1980 i Moskva, är en singer-songwriter och pianist från New York som sjunger en klassiskt inspirerad musik direkt från hjärtat. Hennes musik är tätt förknippad med antifolk-musikscenen i New York.

De flesta av Reginas första album har enbart släppts i USA, men Mary Ann Meets the Gravediggers and Other Short Stories, har släppts i flera länder världen över. I Sverige kan man köpa både Soviet Kitsch och Begin to Hope, som bland annat innehåller låtarna Fidelity och Better."

Hennes musik fångade mig när jag en dag satt framför internet och hamnade på hennes myspace av en slump. Fidelity, Better och Us hade jag för länge sedan redan hört, men inte uppmärksammas. Nu hörs hennes röst rätt ofta inne i mitt rum och snart har en ny skiva tagit sin plats på min hylla.

Hemsida: http://www.reginaspektor.com/index2.html
Myspace: http://www.myspace.com/reginaspektor


RSS 2.0