José González

Jose Gonzalez
"José González, född 1978, är en svensk singer-songwriter och gitarrist boende i Göteborg, född i Sverige med argentinska föräldrar. González kritikerhyllade debutalbum Veneer släpptes i Sverige 2003 och i resten av Europa och USA 2005. Gonzaléz musik kan möjligen beskrivas som ett lite mer spanskklingande Nick Drake-aktigt spel men på nylonsträngad gitarr, istället för stålsträngad"

Vad kan man säga? Han är absolut en av de bästa singer-songwriter. Bästa låten av alla tider är så klart Heartbeates som blev en hit efter att ha varit med i reklamfilmen för Sony Bravia där 250 000 färgglada studsbollar släpps ut över San Franciscos gator. Läs även min recension av hans senaste album här.

Hemsida: http://www.jose-gonzalez.com/
Myspace: http://www.myspace.com/josegonzalez

Gavin Degraw

Gavin DeGraw

"Gavin Shane DeGraw, född 1977, är en amerikansk sångare. Gavin DeGraw började sin karriär med att spela på klubbar i hemstaden New York där han snabbt gjorde sig ett namn. Han blev upptäckt av Randy Sabiston (chef över A&R på Warner Chappell) som gav honom ett skivkontrakt på fläcken. Några år senare skrev Gavin Degraw på för J Records och legendariske skivbolagsbossen Clive Davis, mannen bakom bland andra Whitney Houston, Luther Vandross och Maroon 5. Resultatet av samarbetet blev debutplattan Chariot. "

Personligen är hans musik inte direkt min smak. Men han har gjort några låtar som jag gärna lyssnar på. Follow Through är den bästa singeln han någonsin gjort, andra kanske nämner I Don't Wanna Be som bäst. Alla har ju inte samma smak, och tur är väl det!

Hemsida: http://www.gavindegraw.com/
Myspace: http://www.myspace.com/gavindegraw

"Finne försöker prata svenska""Ja, ja har int soppa i ... ööh, ja, jak är pök! (låter även som om han säger bög)".  Vad ska man säga - taskig situation.

Innan kändislivet

Ursäkta röran (vi bygger om) var ett program som sändes på TV 4 innan komikerduon Filip och Fredrik kom upp i rampljuset. Programmet gick ut på att Filip och Fredrik lurade, irriterade och skämde ut folk de träffade på gatan. De skämde även ut sig själva och olika kändisar.  Otroligt underhållande!


"Svenskar här i Finland är inte så populära"

José González - In Our Nature

In Our Nature


José González slog välförtjänt igenom med första albumet Veneer. De lågmälda och flytande akustiska tonerna tog sig ända till San Francisco i en reklamfilm med tusentals färgade studsbollar. Det var vackert. Nu kommer en uppföljare med mer power i, och han lyckas bra med den lite råare känslan. Men den som gillade de stämmningsfulla och drömmande bakgrundsmusiken första gången kommer fortfarande att känna igen sig. Spår nummer ett How Low är min favorit. Dock, tyckte jag att debutalbumet var något bättre.

Låtlista:
1. How Low
2. Down The Line
3. Killing For Love
4. In Our Nature
5. Teardrop
6. Abram
7. Time To Send Someone Away
8. Nest
9. Fold
10. Cycling Trivialities

Pris: 99 kr

Betyg: 4 av 5

Redken - All Soft

Redken - All Soft

"Ge torrt, sprött och grovt hår en intensiv mjukhet. NYA ALL SOFT innehåller avocado olja, proteiner and amino syra för utjämnande, konditionerande och återfuktande av håret. Håret känns mjukt, blir medgörligt och blankt."

Jag är själv väldigt noga med alla produkter som jag använder oavsett om det är ansikte, hår, naglar eller kropp vi pratar om. För några månader sedan köpte jag shampo, balsam och hårinpackning från det omtalade hårproduktmärket Redken. Så nu i efterhand tänkte jag skriva kort om resultatet. Och om det verkligen stämmer det som Redken lovar på sin produktbeskrivning.

Produkt: All Soft Shampoo (från Redken) - Rengör med en ultra-rik formula som gör håret mjukt och lent. 
Kommentar: Stämmer med beskrivningen. Håret känns väldigt mjukt, även efter sköljlning (inte sådär strävt som det brukar bli efter shamponering). Mycket dryg, räcker i tre månader (om man duschar varannan dag). Men jag skulle dock önska mer glans.
Pris: 25 euro
Betyg: 4 av 5

Produkt: All Soft Conditioner (från Redken) - Jämnar ut, återfuktar, ger näring och kontrollerar frizz för ett blankt, medgörligt hår.
Kommentar: Gör håret mycket mjukt och det är nu mycket lättare att borsta håret efter dusch. Känns nästan som nyklippt hår. Men det negativa är att håret blir ganska tungt. Och det ger ingen direkt glans.
Pris: 25 euro
Betyg: 3 av 5

Produkt: All Soft Heavy Cream (från Redken) - Intensiv, rik fuktighetsgivande cream som mjukar upp det torraste hår. Håret blir extremt mjukt, konditionerat och medgörligt.
Kommentar: Det här är den bästa inpackningen någonsin! Köp den! Verkligen, det ger liv åt vilket hår som helst. Dessutom har den inte samma negativa effekt som balsamet. Känns väldigt mjukt och luftigt! Mycket prisvärd dessutom, håller i flera månader (vågar nästan säga ett halvår!) men då använde jag den efter varje shamponering.
Pris: 36 euro
Betyg: 5 av 5

James Morrison - Undiscovered

Undiscovered


Blott 22-åriga James Morrisons liv började minst sagt dramatiskt. Förutom att han föddes för tidigt drabbades han dessutom av kikhosta redan innan han hunnit lämna sjukhuset. Stämbanden fick sig med andra ord en rejäl omgång, vilket förklarar den raspiga rösten. En röst som har tagit honom från elände och fattigdom till förstaplatsen på Englands albumlista. Låtarna är magiska - This Boy och One Last Chance kan man lyssna hur många gånger som helst. Detta är Englands nya, härligt contrybluesiga sångfågel.

Låtlista:
1. Under The Influence
2. You Give Me Something
3. Wonderful World
4. Pieces Don't Fit Anymore
5. One Last Chance
6. Undiscovered
7. Letter
8. Call The Police
9. This Boy
10.  If The Rain Must Fall
11. How Come
12. Last Goodbye
13. Better Man

Pris: 79 kr

Betyg: 5 av 5

Paolo Nutini - These Streets

These Streets


Paolo Nutini, från Skottland, sjunger om hur det var att bli av med oskulden, flytta till London, bli dumpad av en äldre brud som kommer på att han ljugit om sin ålder. Trots sin unga ålder låter han redan som en fullfjädrad singer-/songwriter med sin raspiga röst, själfulla sång och mogna sound. Tempot i albumet pendlar mellan popsvängigt i Jenny Don't Be Hasty och mjuka fina ballader som Autumn. Helt klart ett album att kura in sig i filten och mysa alternativt lipa över sitt (då kanske tråkiga?) liv.  

Låtlista:
1. Jenny Don't Be Hasty
2. Last Request
3. Rewind
4. Million Faces
5. These Streets
6. New Shoes
7. White Lies
8. Loving You
9. Autumn
10. Alloway Grove

Pris: 159 kr

Betyg: 4 av 5


Telepopmusik - Breathe
Behöver jag säga något? Bra låt. Påminner en om lata sommarmornar.

Internet Commenter Business Meeting

Älskar videon. Tjuvlyssnat har också gjort en svensk version, men den här är ändå bättre. För bättre kvalitet klicka här.

Gossip GirlHar nu äntligen kollat på den sista episoden från första säsongen av gossip girl. Gillar serien även om den liknar oc otroligt mycket, men tycker dock att denna serie är något bättre.

Uppdate: för att kolla på videon klicka två gånger på play. (Första gången laddar videon, andra gången går det att kolla på den)

PausNu tar jag paus för bloggandet i två veckor. Låter mycket, men jag har mycket att göra. Vi ses då!


Corinne Bailey Rae - Put Your records onKan inte få nog av sommaren och värmen. Köpte Corinnes album i veckan och denna låt är absolut bäst. Videon är också underbar - man får känslan att det redan är sommar. Men när man kollar ut genom fönstret kommer kalla rysningar.

PrintempsHar återigen uppdaterat bloggen. Tyckte att nu när våren är här och sommaren är på väg, passar lite ljusare färger.

Choklad

Choklad
Alla älskar choklad! Till och med jag, men bara i små mängder. Choklad kanske inte betraktas som en läkeväxt, men det är en godsak full av nyttigheter. Visst kan det vara märkligt att världens mest välkända godis, som ofta betraktas som något helt onyttigt, kan tjäna som rena medicinen och som ett hälsosamt uppiggningsmedel. Likafullt är det ett faktum att choklad, mörk choklad, kan framkalla lyckokänslor.

Choklad innehåller ämnena anandamid och fenyletylamid. När vi äter choklad händer det någonting i hjärnan som påminner om hur det känns att vara nyförälskad. Fenyletylaminet skapar dessutom en euforisk och totalt avslappnad känsla. Ämnet vidgar blodkärlen i hjärnan. Ju högre halt av kakao chokladen innehåller, desto större effekt.

Sammanfattningsvis:
- mörk choklad har en mycket hög antioxidantionsförmåga
- mörk choklad skyddar kroppens celler mot åldrande och sjukdomar (speciellt hjärt- och kärlsjukdomar)
- ökar blodcirkulationen
- ökar syresättningen av hjärnan
- har hög koffeinhalt (t ex tolv chokladstänger innehåller lika mycket koffein som en kopp kaffe)
- en chokladstång innehåller mer kalcium, protein och riboflavin än en banan eller apelsin

CountDownInte många dagar kvar till sommaren - så som jag längtar!

RSS 2.0