En egen (gratis) PT?


Träffade för några dagar sedan min PT (Personal Trainer) för första gången. Det är en märkbar skillnad mellan att själv träna på gym och att ha en PT som hjälper en med vissa övningar. Det är kostsamt. Men man kan alltid boka en PT för bara en gång och då få några konkreta tips. Bättre än ingenting.
Men som sagt har man inte ekonomi för det, kan man leta runt på internet.


De bästa tipsen (enligt mig) ger Kim Strother, en fitnessmodell från Fordmodel. Hennes övningar kan man också utföra hemma såsom på gymmet. I dessa övningar används din egen kroppstyngd, och inga maskiner behövs. Möjligtvis hantlar och pilatesboll.
Good Luck!

Ny iPhone + uppdatering av Macbook 13"


En äkta prylbög som jag är har jag väntat länge på keynoten på WWDC 2009. Och igår kväll så levererade verkligen Apple (om jag inte skaffar en ny iPhone, blir det troligen en ny Macbook Pro istället). Det blev dock ingen matt iPhone Video utan iPhone 3G S. S står för Speed, helt enkelt för att den är mycket snabbare än dagens iPhone 3G.

Här är några andra saker som är nytt för iPhone 3G S.
- Snabbare processor och mer minne.
- Ny kamera  (3 megapixlar och autofokus).
- Kameran har videofunktion (äntligen!). Upplösningen är VGA (640x480 pixlar) med 30 bilder per sekund. Inte HD, men helt ok. Och inget widescreen-format.
- Filmen kan redigeras direkt i telefonen och sedan mailas, skicka som MMS eller postas på Youtube.
- Röststyrning. Röststyrningen ska dessutom vara smart, om man säger ett namn och det finns flera nummer frågar den vilket av numrena som ska ringas upp till exempel. Men man kan även styra iPoden med funktionen. En skön sak är att man kan fråga vilken låt som spelas just nu och sedan säga "play more songs like this" och så kirrar den den.
- iPhone 3G S har även kompass och detta fungerar med Google Maps så att man ser vilket håll man står åt där på gatan.
- iPhone 3G S får stöd för Nike+.
- Bättre batteritid (surfa i 9 timmar över WiFi, 5 timmar över 3G, spela video i 10 timmar, lyssna på musik i 30 timmar, eller snacka i 5 timmar över 3G.)

iPhone 3G S kommer att börja säljas i juli i Sverige. Priset i Sverige är fortfarande okänt (16 GB = 199 dollar i USA).Samtidigt uppgraderar man 13-tummaren en smula. Nu kommer denna att kunna fås med 8 GB RAM och 500 GB hårddisk eller 250 GB SSD. Nu har den även det bakgrundsbelysta tangentbordet och fått det nya batteriet som räcker i 7 timmar. Den kommer också att få en firewire 800-port och en SD-port.

13-tummaren kommer att döpas om till MacBook Pro och kosta 1199 dollar. Och denna går att beställa idag.

Stora halsband i guld(imitation?)


Jag använder sällan halsband. Oftast blir det armband eller örhängen, men nästintill aldrig halsband. Men dessa är väldigt fina. Dessa skulle jag troligtvis använda flitigt. Mycket flitigt.

Smaragdgrönt glitter


En av förra sommarens favoritmakeuper stod Missoni för. Smaragdgrönt och glitter. Inspiration för sena sommarnätter även i år.

Alternativ till den omtalade NARS - Orgasm


Jag själv har länge varit på jakt efter NARS rouge Orgasm. Men eftersom NARS inte säljs i Finland eller i Sverige (?), så kollade jag efter alternativ. Faktiskt finns det två stycken. Tyvärr har jag bara hittat dem hos MAC Cosmetics. Så jag har inga bugdetvarianter att komma med.
Hursomhelst. Springsheen och Peachykeen är väldigt lik Orgasm. Den enda skillnaden är att de från MAC saknar det relativt diskreta glittret som finns i NARS rouge. Men eftersom jag själv inte är så himla förtjust i glitter i makeup, så gör det ingeting.

Ett extra plus, Springsheen och Peachykeen är något billigare än Orgasm.

Vitare tänder snabbt


Tänderna ser vitare ut om du väljer ett rött läppstift med kall (blå) underton, och omvänt ser de gulare ut med en varm nyans. Ett mycket användbart tips när du är på jakt i läppstiftsjungeln.

Stopmotion
Väldigt kreativa kortfilmer.

Mmm... mörk choklad


Choklad är nyttigt i små mängder (och då gärna mörk sådan). Bra att det smakar gott också. Fazer's mörka choklad, 70 % kakao, är mycket god. Betydligt godare än Marabou's. Mmm.

Extensions - Fördelar & Nackdelar


Det är så vackert med ett långt svall. Men att låta håret växa ut innebär både tid och tålamod. Men idag finns det alternativ. Nämligen extensions, löshår, hårförlängning eller kalla det vad du vill. Trots fördelarna finns det även nackdelar med att skaffa extensions. Jag själv föredrar dock ett naturligt hår, även om det tar tid att få den önskvärda längden.

FÖRDELAR:
- Man känner sig snygg, glamourös och kvinnlig.
- Lämpar sig extra bra till hår som av naturen inte blir så långt.
- Det är varken tungt, kliar eller svårt att borsta (bara man har en glestandad borste och är försiktig).
- Man kan styla det i princip som vanligt.
- Det håller ovanligt länge, det klarar tre månader innan man måste sätta i nya extensions.
- Det sitter stadigt!
- Skarvarna/knutarna syns knappt. Det är väldigt proffsigt gjort (ditt eget hår och löshåret tonas oftast i samma nyans för äkta resultat)
- Det går att hitta på en massa kreativa frisyrer med långt hår.

NACKDELAR:
- Det är dyrt att göra detta (kostar mellan 3500 och 5000 att göra permanent hårförlängning beroende på hos vilken frisör du gör det).
- Det egna håret har vanligtvis inte det samma tjocka och raka kvalité som löshåret, vilket syns tydligt när det är ostylat och nytvättat om ditt hår lätt blir frissigt och krulligt.
- Räkna med att gå upp en halvtimma tidigare varje morgon om du vill fixa håret. Det är inte bara "wash & go" som gäller. - Du behöver köpa en del nya stylingprodukter, om du inte redan tidigare ägde fönmousse, saltvattenspray, plattång, locktång, glansspray, fixeringsspray mm.
- Långt hår trasslar gärna ihop sig, speciellt då du sover så du bör fläta håret och köpa sidenörngott för att inte vakna som ett troll.
- Långt hår är tungt, så lockar och volym håller inte så länge.

Gäller äkta människohår
Källa: chic.se


Olivia Palermo's fabulösa längder

Olivia Palermo har nog världens vackraste hår. Egentligen är det inte så himla svårt att skapa dessa välskötta lockar. Utgår man ifrån ett nyduschat och nyfönat hår, så det enda som behövs är fem minuter med plattången. Yes, det är superenkelt och det går supersnabbt.


Gör detta lite slarvigare och separera lockarna för att få lite mjukare lockar. Måste även tillägga att det tar oftast längre tid första gången, men efter några omgångar tar det max fem minuter.

RSS 2.0