Imaginary Heroes

Imaginary Heroes
Imaginary Heroes har allt för att bli en lyckad film. Efter först minuten visste jag att detta skulle bli en film man inte glömmer i första taget - och då menar jag det!

Utåt sett är familjen Travis den amerikanska idealfamiljen. Men den perfekta fasaden rasar samman när den äldste sonen Matt, en framgångsrik simmare och hela ortens hjälte, tar livet av sig. Plötsligt förlorar övriga familjemedlemmar helt kontrollen över sina liv, och bara genom att rannsaka sig själva och konfrontera det förflutna kan de återfå kontrollen över framtiden.

Filmen är stark och får varje oberörda människa att känna sig delaktig i filmens karaktärer.

Betyg 4/5

Inga resultat - ännu

Dagarna går långsamt, otroligt långsamt...

Hade något på hjärtat, men kom på att det blir för personligt här på bloggen.

Laptop väskor

Laptop Väska

Nu när en ny bärbar dator är på kommande, tänkte jag investera med en ny så kallad laptop väska. Men enligt mina stränga krav hittade jag egentligen ingen som föll i min smak. Dock fanns det några som väskor som jag kanske (observera kanske) skulle kunna tänka mig att köpa. Fastän det ibland går över 70 euro. Men en ny dator vill man gärna skydda och behålla så länge som möjligt och då har man egentligen inga alternativ.

Måndag

Början på en ny vecka. Nu skall jag göra vad jag måste göra...

Mac vs PC

Mac vs PC

Någon gång i Februari-Mars bestämde jag mig att jag skulle börja spara till en ny dator. Min nu två år gamla dator har gjort sitt och jag ville uppdatera och unna mig själv med en ny dator. Målet var att spara upp till 1000 euro vilket datorer ungefär går på idag. Visserligen hade jag så mycket pengar redan i min "spargris"/"konto" men de pengarna var menade för framtida livet. Jag bestämde mig att lägga undan pengar lite då och då och inte bara lägga ner alla pengar på kläder och andra skönhetsprodukter. Nu för några dagar sedan insåg jag att jag hade uppnått mitt mål!
Utan arbete hade jag pengarna i fickan. Givetvis hade jag mina morföräldrar, mamma, födelsedag och stipendier att tacka för.  
Men så kommer stora frågan. Vad skall jag satsa på? Har ingen aning vad som är bra och vad som är dåligt. Har kikat runt på internet. Men det ger inga direkta svar. Den största frågan är Mac eller en vanlig PC? Jag har funderat på det ända sen jag började spara och har inte kommit fram till svaret. Mitt enda hjälpmedel är att fråga min brorsas pappa, eftersom han är den enda som får röra mina datorer och vet bäst...

Hur kan det vara så fruktansvärt svårt!?

Someday soon

Sista jag skriver här idag. Efter detta inlägg kommer jag vara fullt upptagen med att städa mitt rum. Om man ändå hade hembiträde, men nu måste man göra allt själv. Men imorgon är det fredag (?), eller hur det borde det vara. Jezuz, en vecka har gått och jag vet knappt veckodagarna längre.
I morgon måste jag till Helsingfors och då måste mitt rum vara städat så jag har några timmar på mig. Hoppas att det inte tar hela natten i alla fall.

Nerina Pallot - Someday Soon


Sömnlösa nätter

Har nu spenderat en hel dag utan sömn. Det vill säga hela 24 timmar utan att jag överhuvudtaget stängt ögonlocken. Inte känner jag heller att jag behöver sova, har inte varit trött. Jag har troligen vänjt min kropp att sova otillräckligt. Borde kanske sluta den ovanan. Men när man väl påbörjat sin onda cirkel är det svårt att hoppa ur. Känner att jag bara borde få mitt rum först - har nog aldrig varit så här stökigt någonsin i mitt liv! Sen vill jag bara ta ett härligt bad, spelar ingen roll om det är bastu, badkar eller kanske en jacuzzi. Har visserligen en närmare vän som jag kan låna deras jacuzzi. Men jag har ingen lust. Inget ovanligt. 
Väntar nu bara att folk lämnar lägenheten och man får sin egen frid, det är bara då som jag kan arbeta. Inte annars, jag är sådan person som stör mig på allt och allting med folk i närheten om jag måste göra något som jag helst undviker. För tillfället är det min jobbiga brorsa med hemskt bordskick och min mindre fräscha mamma. Det finns även fler människor men om jag tar upp dem finns en risk att jag hamnar i en situation som jag inte vill hamna i. Kan inte tänka, måste sluta. 
Äsch jag bara babblar - helt meningslöst... 

Solbad - Ansiktsvård

Sista inlägget om solbad. Började lite grann tröttna på det själv. Men enligt mig är det mycket skönare om man har flera stycken än en enda löpande text.

Solbad - Ansiktsvård

Blek och glåmig? Vilken tur att det är sommar nu då så att du kan få lite färg. Men du måste förbereda huden för solen.

1. Peela bort vinterns döda hudceller
Rengör huden med en mild rengöringsmjölk eller gel för just din hudtyp. Välj en peeling utan korn eller med små fina korn och peela försiktigt hela ansiktet. Undvik huden runt ögonen! Skölj ansiktet noga.

2. Maska fram fukten
En riktigt fuktgivande ansiktsmask kan göra underverk med en torr och glåmig hud. Lägg den två gånger i veckan. Välj en som är mild och anpassad till din hudtyp. Och fuska inte ? låt den ligga så länge som den ska.

3. ...och så på med fuktkrämen
På sommaren är det extra viktigt att du har en bra ansiktskräm och precis som all annan hudvård är det också viktigt att den passar just din hudtyp.

4. Slösa med solskyddet
Här är det slösa som gäller ? att snåla på solkrämen kan orsaka både smärta och förödmjukelse, för hur läckert är det med illröda öron eller rödlila nästipp? Ha ett högt solskydd första dagarna innan du fått lite färg, därefter kan du trappa ner, men aldrig understiga 15 spf i Sverige, beroende på din hudtyp, naturligtvis.

5. Friska upp huden med lite fuktspray
Det är hett, det är svettigt och solen gassar från en klarblå himmel. Då kan en uppfriskande fuktspray göra susen.

Solbad - Hårvård

Så här kan du skydda håret från sol och klor innan katastrofen är ett faktum. På femton minuter blir du redo sommaren.

1. Packat och klart
Använd inpackning ett par gånger i veckan. Har du långt, färgat eller blekt hår kan du byta ut ditt balsam mot inpackning istället. Ska du ner till stranden kan du faktiskt låta inpackningen sitta kvar hela dagen. När dagen är slut sköljer du ur håret och voilá ? du har fått silkesmjukt hår.

2. Behåll färgen
Håret glöms lätt bort i solhetsen, trots att det är ett av våra mest utsatta områden, och har du inte hatt så är hår och hårbotten helt oskyddade. Använd alltid en solskyddsspray!

3. Fukta igen och igen
Ta med spraybalsamet till stranden och spraya då och då under dagen. Spraybalsam är räddningen för ett torrt hår och ger det extra fukt och skydd.

Solbad - Hårvård

Fem supertips för solhåret

1.
Borsta försiktigt Borsta inte håret för hårt och för mycket om du har långt hår. En äkta svinborste är bra, den ger vika om det finns en tova. Kamma nerifrån och uppåt och red ut tovorna försiktigt. Var särskilt försiktig när håret är blött.

2. Stimulera Massera hårbotten, det ger mycket blod till hårsäckarna och ger näring vilket stimulerar hårväxten.

3. Skölj efter bad Klor och saltvatten sliter på håret. Klor kan till exempel ge blonda hår en lätt grön nyans. Skölj alltid håret när du badat i saltvatten eller klor.

4. Välj mjuka snoddar Undvik hårda gummisnoddar och välj bara tygklädda snoddar och mjuka klämmor. Variera även platsen för tofsen.

5. Tvätta inte håret för ofta. Tre gånger i veckan räcker!

Solbad - Kroppsvård

Solbad
Jag har massvis med gamla artiklar i min dator om precis allting som jag tyckte kunde vara värt att spara. Nu tänker jag radera dem och tänkte att jag kunde innan dem raderas dela med mig av några tips (men de flesta går säkert att hitta på andra ställen på internet)...

Att dra på sig lilla bikinin kan ibland vara mer traumatiskt än kul. Så här gör du för att kliva ut på stranden med stolta steg.

1. Fixa fina släta ben
Svarta hårstrån på benen är kanske inte så klädsamt till bikinin. Välj mellan en bra hyvel, rakapparat, vax eller hårborttagnings­kräm. Raka benen ett par dagar innan du ger dig på peelingen eftersom huden kan vara känslig.

2. Peela
Ge hela kroppen en rejäl avskrubbning för att ta bort döda hudceller. Skrubba särskilt noga vid knän och armbågar där man kan vara lite torr.
I urringningen bör du välja en ansiktspeeling eftersom huden där är tunn och lätt blir rynkig.

3. Fukt! Fukt! Fukt!
Smörj in dig med en fuktgivande hudkräm direkt efter duschen. Om du vill ?fuska? lite kan du istället för en vanlig bodylotion använda en hudkräm som samtidigt ger gradvis färg, till exempel Dove Summer Glow eller Piz Buin Summer Sensation.

4. Skydd ger vackrare färg
Tillhör du dem som tror att du inte blir brun om du använder solskydd? Fel, fel, fel! Visst får du färg ? men istället för att bli illande röd får du en snygg, hälsosam brun färg. Välj solskyddsfaktor efter din hudtyp och börja alltid med en hög. Smörj in hela kroppen rikligt och upprepa en gång i timmen.

P.S Använd heller inte olja i solen. Har du hört att man blir brunare vid användning av olja har du delvis rätt. Men detta rekommenderas inte, då huden lätt kan börja "koka" D.S

Tv links

Tv links

Regnar det ute eller har du allmänt tråkigt? Du vill inte lägga ner mer pengar på att hyra en film och är det lönlöst att slötitta på en film som du har hemma i bokhyllan? Då vill jag tipsa dig om Tv Links som ger över hundra filmer och tv serier. Allt är helt gratis och ingen film eller serie sparas på minnet så det är bara att luta sig tillbaka och kolla på en film som inte hunnit komma på bioduken eller en gammal klassiker kanske? Alla filmer är inte av förstklassig kvalitet, men de flesta som jag hunnit se hittils har varit som att se i vardagsrummet.
Jag tycker du borde i alla fall ge den en chans och pröva!

P.S Filmerna har ingen text så om du har rostig engelska kanske det blir besvärligt att titta, för på de flesta filmerna talas det engelska. D.S

Augustana

Augustana
Den som letar efter något att lyssna på under dessa soliga sommarlovsdagar kan ladda sin mp3 med Augustanas låtar. Jag själv är helt fäst vid dessa underbara grabbar som ger en härliga vibbar. Första låten jag hörde, Boston, är fortfarande en av favoriterna. Häromdan när jag var och cyklade i det fina vädret så hade låtens text ristat sig in i mitt huvud och det enda jag kom och tänka på var "I think I'll start a new life. I think I'll start it over, where no one knows my name..."

Hemsida: http://www.augustanamusic.com/
Myspace: http://www.myspace.com/augustana

Ett nytt försök

Efter det att sommarlovet börjat skulle jag ändra på mig själv och mitt liv. Det vill säga att mitt beroende till datorn och detta ohälsosamma livstil skulle reduceras från mitt liv. Men icke. Sitter i samma sits om inte värre. Tyvärr har inte lediga dagar gjort livet bättre. Tvärtom - sämre. 
Jag är inte heller ensam om detta. Hur många har inte tänkt att nästa vecka skall jag börja träna och gå ner i vikt. Nästa vecka skall jag ringa till honom. Nästa vecka skall jag starta ett nytt liv. Alla dessa löften existerar, men uppnås aldrig. Nu är det slut på detta. Det finns inget tålamod, ingen energi eller lust till att fullfölja mina planeringar. Men från och med imorgon. Observera imorgon. Idag är det sista dagen jag kommer bara att vara. Men imorgon är det andra bullar. Usch och blä!

RSS 2.0