Let's go shopping

Det är så skönt att det äntligen är helg. Plus för att det även är provvecka vilket innebär att man är ledig några dagar. Då har man tid till vad som helst. Nu ska jag iväg till stan och shoppa lite. Efter shoppingen blir det bio för att sedan gå på Pizzahut, deras pizzor är bland de bästa. Ha en riktigt skön fredag, så kanske vi hörs imorgon.

Sidereel - gratis webbtv

Förra året tipsade jag om TV Links. Några månader senare konstaterade jag att sidan stängts ner. Men det har visat sig att de fortfarande levererar filmer av relativ hög kvalité. Och fortfarande gratis. Här är deras hemsida.
Men nu vill jag tipsa om en annan hemsida, nämligen Sidereel. Kanske lite bättre om man håller sig till tv-serier. Här finns bland annat Gossip Girl, Sex and the City, Grey's Anatomy, OC mfl. Gratis. Funkar utmärkt om man har en långtråkig helg. Tyvärr är min helg full av planer så jag har inte tid att se några avsnitt av den älskade tv-serien Sex and the City.

Bli proffs på att näthandla

Hur gör jag? Hur funkar storlekarna? Vad kostar det? Det finns massvis med frågor kring nätshopping. Här är det bästa tipsen.


Lite basics

Börja med att kontrollera att webbshoppen levererar till Sverige. Ta reda på leverans­tiden så att du inte blir utan klänning på festen.

Hitta rätt storlek

Storlekarna kan vara annorlunda när du beställer från utlandet. Här kan du enkelt omvandla måtten till svenska storlekar.

Syna företaget

Om adress, e-post och telefonnummer saknas bör du leta efter ett annat företag.

Skaffa koll på kostnaderna

Hur mycket tillkommer i frakt? Är priset verkligen angivet inklusive porto-, expeditionsavgift och eventuella tullavgifter?

Ditt kontonummer

Skicka det inte via e-post. Kom ihåg att kontrollera dina konto­utdrag så att allt stämmer.

Rätt att ångra dig?

Undersök vilken ångerrätt du har. Här i Sverige gäller fjorton dagar, men i övriga EU och utanför EU gäller andra regler.

Spara all e-post

Skriv ut och spar din beställning och den bekräftelse som företaget är skyldigt att skicka dig. Det är också viktigt att du sparar all e-post du får från företaget.


Tänk också på det här!

- Ett annat, säkrare, alternativ än att betala med kort på nätet är att begära faktura i stället. Se till att du sparar en kopia av vdin beställning. Kontrollera dina kontoutrdrag. Ange aldrig ditt kortnummer om du inte ska köpa något.

- När du handlar från USA tillkommer svensk införelsemoms på 25 procent och en tullavgift. Tullavgiften varierar. För att räkna ut vad ditt paket kommer att kosta kan du gå in på Tullverket

- Om du blir lurad av ett företag i ett annat land kan du göra en internationell anmälan. Då kan respektive lands konsumentmyndighet ingripa och förhindra att fler råkar ut för samma sak. Gäller ditt klagomål ett företag i Sverige, kontakta konsumentvägledningen i din kommun.

- När du handlar över gränserna inom EU och vill ha personlig hjälp att lösa en tvist kan du vända dig till Konsument Europa.


Ingen frakt till Sverige?

Vill du shoppa från en amerikansk sajt som inte skeppar till Sverige? På Myus kan du fixa en amerikansk "brevlåda". Därifrån skickas sedan varorna vidare hem till dig i Sverige.

Uppdate: även via Bongous går det att skaffa en amerikansk adress.


Dermosil - Face Extra

Bild

Produkt:
 Face Extra (från Dermosil)

Face Extra är speciellt utvecklad för vård av extremt torra områden i ansiktet. Produkten tillför hyn massor med fukt och vårdar samtidigt torr och ansträngd hud. Face Extra innehåller rikligt med återfuktande glycerin. Allantoin har en läkande effekt på små sår och bisabolol förhindrar inflammationer och lugnar hyn. Face Extra är oparfymerad och har erhållit Allergi- och Astmaförbundets symbol i Finland. Face Extra består till 25 % av fett, vilket är mer än en vanlig ansiktscrème. Den är tjock och fet och fungerar som en intensivkur på torra områden, speciellt vintertid. 

Kommentar: Funkar inte alls på min torra hy. Då kör jag hellre på min vanliga ansiktskräm från Nuxe och använder Dermalogicas Skin hydrating booster när det behövs. Men låt dig inte luras av namnet, produkten har andra användningsområden. Exempelvis passar den utmärkt för händerna! Min handkräm var slut en dag och tog det bästa jag kunde hitta i badrumskåpet. Tog den här tuben eftersom jag inte hade någon användning för den och det här är absolut den bästa handkrämen hittils. Vanliga handkrämer kräver att man smörjer varannan timme för att behålla händerna smidiga, men icke Face Extra. Mina händer känns aldrig torra och jag använder den varje gång jag tvättat händerna. Mina naglar mår dessutom mycket bättre och växer som ogräs sedan jag börjat använda den här produkten. Jag vill gärna tro att det är handkrämen. På toppen av alltihop är den också mycket billigare än andra handkrämer jag testat. Ger absolut högsta betyg.

Betyg: 5 av 5

Pris: 39 kr (så billig och så bra)


Modern hästsvans med extensionsJohnny Lavoy ger tips på vad man kan göra med löshår. Skitsnyggt enlig mig! Och jag håller fullständigt med Johnny:

"When you using extensions and stuff. You have to think of it as a hair accessory. Don't be ashamed to play with a little fake hair. It's just like false lashes, just like a necklace. You know, it's for fun. It's just like wearing a hat really. Do what you gotta do to look good."


All natural DIY skincare


Fordmodels Gelila ger massor av bra skönhetskurer som man kan göra hemma med naturliga medel.

Dermalogica - Daily Microfoliant

Produkt: 
Daily Microfoliant (från Dermalogica)

En exfolierande produkt som gör huden ultralen, och som ändå är skonsam nog att användas dagligen! Detta helt unika risbaserade enzympulver mikroexfolierar grådaskigt slagg från huden och ger den en påtaglig och omedelbart synlig jämnhet och lyster. Ett botaniskt komplex förebygger och reducerar dessutom ojämn pigmentering som kan orsakas av exempelvis ålder, solexponering eller hormonell obalans.

Kommentar: Detta är ännu en favorit i badrummet. Jag föredrar hellre den här skonsamma peelingen som används nästintill varje dag, än en sådan som man ska användas endast en gång per vecka eftersom dessa repar på hyn så otroligt mycket. Annan grovare ansiktskrubb kan faktiskt ge skador för resten av livet. Denna kemiska peeling är dessutom väldigt dryg. Köpte min i Heathrow på våren och har fortfarande hälften kvar. Användingen är enkel, man tar endast en halv tesked pulver som löses upp med vatten och sedan är det bara att exfoliera huden. Huden blir len och min hy har blivit mycket bättre. Vet inte om det beror på endast den här produkten. Har en hel uppsjö av ansiktsprodukter (nästan alla från Dermalogica). Men kan i alla fall medge att Dermalogica är bäst när det gäller hudvård. Dyrt är det med, men här talar vi om kvalité och vad gör man inte för en vacker och levande hy?

Betyg: 5 av 5

Pris: 270 kr (det absolut billigaste priset)

Instyle hairmakeover - uppdaterad


Flätor i alla dess former

Har man kanske en bhd (bad hair day) funkar flätor utmärkt. Lyfter vilken frisyr som helst. Första bildens (vänstra hörnet, längst upp) fläta är helt klart snyggast.

Fixa Mischas varma hårfärg

Få naturligt blonda slingor genom att blanda lite citronjuice i ett leave in-balsam. Låt håret lufttorka och voila - färdigt.

Mischa Bartons sunda livsstil

Efter att hon dök upp i tvrutan då OC sändes, har jag blivit fäst vid hennes utstrålning och skönhet. Hennes klädstil är det faktiskt inte heller fel på. Hon är så perfekt som man bara kan bli, och har alltid varit mitt skönhetsideal. Hursomhelst här är några av Mischas egna sunda vanor, som faktiskt är väldigt lika mina. Konstigt? Kanske inte.

Mischa går långa promenader , tränar pilates och äter mycket grönsaker och fisk. Hennes bästa tips är:


- Strunta i vad andra tycker. Jag vet att det är svårt, men det är viktigt. Det är bara tröttsamt att bry sig om vad andra

säger.

Detta äter hon till...
Frukost: Mischa börjar dagen med en skål müsli och frukt. Till det dricker hon ett glas varmt vatten med lite pressad citron för att rena kroppen och få igång ämnesomsättningen.
Lunch: Hennes favoritmat är sushi. Ris och fisk är magert och håller energin uppe och blodsockret på en stabil nivå.
Mellanmmål: Gärna sojabönor - men det händer att en chokladbit slinker ner.
Middag: Mischa älskar fisk och kyckling. Det blir ofta något från den asiatiska restaurangen "Geishas house" i Hollywood. Misomarinerad torsk med grönsaker och endiver är en favorit.

Egna kommentarer: Jag går också långa promenader antingen morgon eller kväll. Tränar pilates gör jag tre gånger i veckan. Äter mycket grönsaker, men fisk mer sällan då min familj hellre äter det tråkiga nötköttet. Börjar också frukosten med ett glas varmt vatten, en skål fullkornsflingor (istället för müsli) och frukt. Ja, vad ska man säga vi har våra likheter.

En bild säger mer än tusen ord


Det här har nu blivit oroväckande vanligt, när det inte alls var så länge sedan som de senast hände. Sjuk värld vi lever i alltså. Det här bådar inte gott för Finland, absolut inte.

Var försiktig med kryddornaKryddstark mat kan ge försämrad hud! Kort och koncist.

Att välja rätt läppstift


De läppstift som är allra mjukast och mildast mot läpparna är de som innehåller mindre färg. Helt enkelt för att pigment är uttorkande. De läppstift som känns mest slippriga innehåller ofta fuktgivande ämnen som E vitamin, collagen och amino syror; och en del innehåller solskyddande ämnen. Ett matt läppstift kan dock ge en solskyddseffekt genom sin opacitet. Om du har en benägenhet för torra läppar bör du undvika läppstift som är "longlasting".
  Testa aldrig ett läppstift på dina läppar - högst ohygieniskt. Eller för den delen på handen - högst onödigt. Testa det istället på fingertopparna, där både färg och struktur ligger närmare läpparnas.
  Ett litet tips är att bevara läppstift i kylskåpet; så håller de sig längre.

Coralie Clement - Samba de mon coeur qui bat


Jag har väl sagt att jag har en förkärlek till fransk musik och detta är inget undantag. Funkar perfekt som bakgrundsmusik när man pluggar. Coralie Clement lyssnas flitigt just nu och låten ovanför är en av de bästa. Nu ska jag fortsätta på mitt projekt i svenska.

Nattinpackning

Vissa anser att man bör passa på och stärka håret nattetid då återhämtningsprocessen för hud och hår sägs vara som mest aktiv. Dock är det här inte frågan om kladdiga inpackningar som måste sköljas av på morgonen, untan snarare en creme eller spray som appliceras innan sänggåendet likt en leave in. Kérastase har exempelvis två produkter i sitt sortiment som är väldigt bra! Man skulle säga att denna metod lämpar sig för personer som tror stenhårt på skönhetssömn.

Konnichi wa

Det är alltid intressant att lära sig nya språk och Japanska är ett av dem som intresserar mig mest. Men för att inte blanda ihop med kinesiska som jag studerar för tillfället, lär jag mig bara korta fraser, bara för nöjets skull.

Watashi no namae wa Ida desu - som betyder Jag heter Ida
Arigato gozaimasu - som betyder Tack så mycket

Enkla och få fraser, inget att hurra över men det är alltid en början.

Late Night Alumni - Beautiful


"I don't have to dream, reality is beautiful in you. I never felt more true" Den här sången ger mig fjärilar i magen, men man behöver den rätta kontexten för att få exakt samma känsla.

Idol 2008


Idol har ju som bekant dragit i gång igen på TV4 och jag följer mer än gärna alla auditions på nätet. Vem sa att Idol inte är underhållande? Idol behöver lite mer bolibompa... Ni har väl ingen som är likadan som jag? Haha kolla in det här.

Projekt: mer energi

Låt oss göra ett projekt. Har i flera veckor funderat ett bra sätt att få mer energi och ork till mina skolarbeten. Mer energi vore det bästa i min situation.

Mitt mål och syfte med projektet skulle vara att jag ska röra på mig mer, vara ute oftare och få bättre fysik. Det innebär att jag måste få igång min pilatesträning och löpning igen. Vet själv att jag inte heller äter tillräckligt med protein. Så jag tror att det kanske underlättar projektet om jag publicerar det på bloggen, så det är offentligt. Kanse blir som en påminnelse. Projektets tid varar runt två månader. Så jag återkommer med resultat efter två månaders tid och ser om träning och bra kost verkligen ger mer energi, som min tränare sa.

Så höjer du förbränningen

Hur pass snabb ämnesomsättning du har beror till stor del på dina genetiska anlag, ditt kön, din vikt och hur mycket du motionerar. Men det finns några ytterligare saker du kan göra för att höja den. Drick kalla drycker
Kroppen bränner mer när du dricker kallt än när du dricker kallt. Byt ut latten mot en iskaffe så är du på rätt väg.


Ät mer protein
Det går åt mer energi för att smälta proteinrik mat än för att ta hand om fett och kolhydrater.

Bygg muskler
Ju större andel muskler du har, desto snabbare blir din ämnesomsättning, även när musklerna vilar. Ur metabolismsynpunkt är därför viktträning bättre än konditionsträning.

Ta en tepaus
Framför allt grönt te och kinesiskt oolong-te har visat sig öka förbränningen.

Spice up your life
Kryddstark mat kickar igång förbränningen ordentligt. Satsa på att strö lite torkad chili över middagen. Kryddig mat har dessutom visat sig göra att du är mätt längre.

Fyll på med vatten
När du blir uttorkad sänk kroppens förbränning med cirka 2 procent. Se därför till att dricka minst två liter vätska om dagen.

Ge mig hennes hår

Har inte hon världens finaste lockar? Självklart är det extensions, men ändå. Tyvärr är jag bara halvvägs till hennes fantastiska hårman, men man kan väl ändå drömma vidare. Ge mig väskorna också!

I got uggs


Jag blev med UGG idag! Vissa anser att de är så fula! Men jag kan inte hålla med. Pröva dem och du är fast. Jag skulle egentligen köpa dem förra året, men då fanns endast UGG Tall i färgen Chocolate (och naturligtvis inte i min storlek). Så jag slog inte till då. Men testade dem, det gjorde jag. Åh gud, det är som att gå på moln. Men dyra är dem! I vanliga fall måste man betala cirka 200 euro (2000 kr) men jag fick dem för 100! Är inte det underbart, men jag måste vara rädd om dem i alla fall.

Om ni fortfarande inte håller med mig, så efter ni sett dessa bilder, måste ni ha ändrat er! För dessa damer kombinerar deras UGG med sin resterande outfit på ett utmärkt sätt. Så här ska jag se ut i vinter.

Bilder: Mini, I Got UGGs

Patrick Park - Something Pretty


Jag hatar distansförhållanden, det resulterar alltid till dyra telefonräkningar, sena nätter framför datorn och depression av att aldrig kunna träffa personen ifråga. Tyvärr är jag expert på sådana förhållanden. Som tur finns det saker och ting i livet som uppmuntrar och ger hopp, såsom låten Something Pretty - underbar är ordet.

Mirakelgöraren
En pärla för dig som vill dämpa hudrodnad är Dermalogicas Sheer Tint Redness Relief Spf 15. Den innehåller varken mineraloljor eller irriterande parfymer, men däremot havtorn, lakritsrot, svalört och organiska silikoner som hjälper känslig hud att må bättre.


Gott intryck - på några sekunder

Vill du impa på kollegorna eller på din date? Här är trixen som framhäver dig i bättre dager:


1. Sträck på dig.
Dra skuldrorna bakåt och håll huvudet högt. Det visar på gott självförtroende.

2. Sök ögonkontakt.
Att se folk i ögonen visar energi och öppenhet.

3. Luta dig lätt framåt.
Det visar att du är engagerad och intresserad.


Le Sport - Tell No One About Tonight


Vilket drag! Söndagen var det bästa som hänt mig. Hursom detta är bra låt. Tell no one about tonight... Nu ska jag genast djupdyka i mina skolböcker, svenska språkets historia här kommer jag!

Fredrik Hällström är för övrigt otroligt söt med sin lockiga kalufs och vackra råddjursögon!

Tio hårmyter

Är det sant att håret växer snabbare om klipper det ofta? Och är dyrare schampon bättre än billiga? Hårstylisten Linda Blomqvist krossar eller bekräftar 10 hårmyter.

Myt 1: "Citron bleker håret"
- Sant. Men eftersom det krävs upprepade behandlingar med citronsaft är det också en uttorkande metod. Ju oftare du bleker håret med citron - desto mer slitage.

Myt 2: "Blonderat hår som blivit grönt av poolvatten kan återfå sin färg med hjälp av tomat " 
- Tomat? Det har jag aldrig hört. Däremot skulle askorbinsyra eventuellt kunna neutralisera färgen, det hittar du i en vanlig matbutik. Men glöm silverschampo, det biter inte på grönt hår.

Myt 3: "Hårinpackningen verkar bättre om man låter den sitta i håret längre än vad det står på förpackningen"
- Tveksamt. Visst kan man ha i den längre men det är alltid bäst att följa råden och anvisningarna på förpackningen. Däremot verkar inpackningar bättre om du virar en varm handduk kring håret.

Myt 4: "Utväxten blir råttfärgad eftersom hårets naturliga färg har blivit förstörd av kemikalier från färg eller toning"
- Falskt. Utväxten ser råttfärgad ut eftersom den inte har blivit blekt av solen. Och eftersom den inte hunnit få några naturliga färgskiftningar känns den grå, trist och matt.  


Myt 5: "Hår mår alltid bäst av att självtorka"

- Ja och nej. Stylingapparater sliter visserligen på håret men det finns bra produkter som skyddar håret mot värme. Oftast behöver också hår lite styling för att se bra ut. Svagare värme på termostaten är alltid bäst!

Myt 6: "Slitna hårtoppar beror bara på slitage från värmeprodukter"
- Falskt. Man kan få kluvna hårtoppar trots att man inte stylar håret med värme. Men slitaget går i regel snabbare med hjälp av värmetänger och locktängar.


Myt 7: "Dyrare schampon är alltid bättre än billiga"

- Sant. Schampon som säljs hos frisörer innehåller bättre ingredienser och det är lättare att hitta en produkt som verkligen är anpassat efter ens eget hår.


Myt 8: "Man ska alltid ha produkter med UV-skydd"

- Kanske om man är ute mycket i solen. I Sverige får vi ju inte så mycket sol, men har du slitet hår och åker utomlands är det absolut en bra idé.

Myt 9: "Håret växer snabbare om man klipper det oftare"
- Falskt. Tumregeln om att man ska klippa sig var 6:e vecka är ett klassiskt knep för herrfrisyrer, där målet är att bibehålla samma längd hela tiden. Om du vill spara ut ditt hår räcker det om du klipper dig var 10:e vecka, vill du behålla din nuvarande längd är ungefär var 8:e vecka lagom.

Myt 10: "Håret växer mer på sommaren"

- Ja, det brukar heta så. Jag tror att håret växer mer när man mår bättre. På sommaren är de flesta mer välmående än resten av året, solen skiner och man har semester. När man mår sämre så upplever också många att hårets kvalitet blir sämre.

Källa: Veckorevyn


Fyra hälsokontroller du kan göra själv

Orolig för din hälsa? Det finns fyra enkla sätt att ta reda på om du har hälsan i behåll.

 

1. Andas djupt genom näsan

Om du inte kan andas in under åtta sekunder, andas du kanske mest genom din mun. Det kan innebära vad som helst från allergier till fetma. Vi är programmerade till att andas genom våra näsor. Andning genom munnen är en konsekvens av stress som blir till en vana och desto mer vi gör det, desto mer försämras lungkapaciteten. För att öka lungornas flexibilitet, fokusera på att andas in genom din näsa så mycket som möjligt.  

2. Ta pulsen

Pressa två fingrar mot din handled och räkna slagen under en minut utan att röra på dig. Spring sedan på platsen i tre minuter, vänta en minut och ta sedan pulsen igen. Ett hälsosamt hjärta tar cirka en minut att gå tillbaka till ungefär 20 slag från sin vilopuls. Om ditt hjärta tar lång tid på sig att sakta ner, prova att börja träna en halvtimme åt gången, tre gånger i veckan, vilket kommer förbättra ditt hjärtas och din kropps hälsa.

 

3. Böj överkroppen och nudda vid dina tår

Om du inte kan göra det här utan att böja på knäna, kan det leda till rörlighetsproblem, som ledstyvhet och en ökad skaderisk. Vi börjar se den här bristen på flexibilitet i en kvinnas tonår eller runt 20+. Desto längre det pågår, desto större risker. För att öka flexibiliteten, strecha i badkaret, när dina muskler är varma och avslappnade. Sitt med dina ben utsträckta och ta tag om dina hälar. Gör det här åtminstone tre till fyra gånger i veckan.

 

4. Kolla på ditt kiss (förlåt!)

Mörkgult urin kan vara ett tecken på uttorkning. Kuren: drick mer vätska - tillräckligt så att du aldrig känner dig törstig. Åtta glas om dagen är ofta rekommenderat, men inte alla behöver så mycket) Vatten, mjölk och juice räknas, alkohol räknas inte eftersom det torkar ut dig. Orange eller knallgult urin är inget att oroa sig för - det är ofta orsakat av något du har ätit. Däremot, om du har tefärgat urin kan det vara ett resultat av leverproblem, så rådfråga din doktor.

Källa: glamour


Att välja rätt läppenna

De nya uppskruvbara läppennorna är minst sagt ett frustrerande påhitt. De är inte bara dyra, de går lätt av, färgen fastnar, och du vet aldrig hur mycket det är kvar förrän du står där helt utan. Håll dig istället till den vanliga klassiska läppennan. Ju billigare du kan hitta den, desto bättre.
  För att testa en läppennas kvalitet, dra en linje på din hand och gnid lätt med ett finger över färgen. Om det smetas ut är det för oljigt. Om det flagar eller drar huden fram och tillbaka när du gnider över det med fingret, är det för torrt. Allt där emellan är perfekt.

Uppiggande mat i mörkret


Lite höstdepp är normalt, men cirka 5 procent av Sveriges befolkning beräknas lida av kraftig årstidsbunden nedstämdhet - SAD (Seasonal Affective Disorder). Fler än vanligt blir deprimerade efter en regnig sommar. Under den mörka årstiden producerar kroppen för mycket av sömnhormonet melatonin och vi har dessutom lätt att få serotoninbrist, vilket kan bidra till depression. Ljusterapi går att få på recept, serotoninstärkande mat kan du ordinera dig själv.


Livsmedel med serotoninstärkanden effekter:

- ananas

- bananer

- fikon

- tomater

- avokado

- choklad

- pekannötter

- valnötter


Fjärde generationens Ipod Nano

Jag vet inte vad jag tycker... Första gången jag fick se den nya modellen, gillade jag den inte. Men nu, nja, jag vet inte riktigt. Apple har ännu inte riktigt lyckas göra en både skit snygg och praktisk ipod. Jag gillade storleken på 3G, men jag säger tyvärr nej till krombakdelar. För här lider de flesta av den så kallade repsjukan. Den nya Ipod Touch ser dessutom skit snygg ut, men efter en dags användning, ja, då ser den lika gammal ut som om man haft den i ett år. Varför inte köra med samma material som Iphone 3G, kan man ju alltid fråga.

Kolla din frukost


Kolla din frukost! Jag behöver tydligen äta mer protein och fett, men hade tillräckligt med kolhydrater och socker. Kanske ska börja koka ägg till frukost. Men det tar så lång tid att koka...

RSS 2.0