Människans bästa vän

Att vara hund- eller kattägare kan motverka ångest och ensamhet och sänka blodtrycket och kolesterolnivån. Men vilket husdjur är egentligen bäst för dig? Det beror på vilka hälsoeffekter du är ute efter.

Så bra är det att ha katt:
Det motverkar astma. Forskare på Columbia University har kommit fram till att barn som växer upp i familjer som har katt blir ofta immuna mot astma.
Det får dig att slappna av. Kanske beror det på att katternas lata livsstil smittar av sig, eller att gos med husdjuret får även matte och husse att spinna: kattägare känner sig i genomsnitt lugnare än andra.
Det skyddar ditt hjärta. Kattägare löper 40 procent mindre risk att dö av en hjärtattack än icke-kattägare, visar en ny studie.


Så bra är det att ha hund:
Det förbättrar ditt humör. Efter att ha skaffat hund rapporterar 80 procent av de nya hundägarna att de känner sig lyckligare.
Du håller dig i trim. Dagliga promenader gör under för din hälsa och kondition. En studie utförd av forskare på University of Missouri kom fram till att hundägare som promenerar med sin hund går ner i genomsnitt 7 kilo på ett år.
Du gör nya bekantskaper. Hundtricket funkar! Brittiska forskare har fastställt att hundägare träffar fler nya människor. (måste medge, att det funkar, varje gång!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0