Så Löser du dina träningsproblem

Så löser du dina träningsproblem
Nu när beach 2008 närmar sig, börjar folk äntligen ta tag i deras träning, kost och börjar handla efter att leva ett mer hälsosamt liv. Men visst har du fortfarande tusen ursäkter för att skippa träningen?

Problem 1: Pinsamma svettfläckar
Lösning: Klä dig i en ärmlös topp och svarta shorts, och undvik grå täckande outfits om du är rädd för att dina svettfläckar ska synas. Men kom ihåg att det bra att svettas! Svetten renar kroppen och ju mer du svettas desto bättre kondition har du förmodligen. Dessutom svettas du mer vissa perioder, till exempel om kroppen ställer in sig på förbränning eller om du äter för lite. Får kroppen för lite energi gör den allt för att behålla fettet och då börjar du svettas och bryter ner musklerna istället.

Problem 2: Du har för lite tid
Lösning: Tidsbristen är ett ständigt och uttjatat dilemma. Med risk för att låta lite pretto, ta dig tid att träna för att bli piggare. Träningen gör att du får bättre syreupptagningsförmåga och styrka i kroppen. Fyra timmars träning per vecka kan till exempel ge upp till 12 timmars mindre sömnbehov. Kom ihåg att träning inte behöver ske på gym, situps framför tv-serien och hopprep i hallen ökar ju också pulsen.

Problem 3: Du har fula träningskläder
Lösning: Strunta i det, eller köp ett par billiga, lösa och mjuka träningsbyxor och ett enkelt, vitt baslinne - hur snyggt som helst! Och kom ihåg att det finns softa gym dit de mesta flashiga tuperna helst inte går. Hur skönt som helst. Du ska liksom inte behöva tänka på huruvida du är hot eller inte när du gymmar.

Problem 4: Du luktar konstigt
Lösning: När hormonerna är i svallning kan du dofta, lite mer pikant än vanligt. Till exempel vid puberteten, klimakteriet samt under graviditet och ägglossning. Detsamma gäller vid stress. Nervöst svett stinker mer än vanligt svett eftersom det kommer från andra körtlar. Tvätta träningskläderna efter varje tillfälle, och lite deo innan passet kanske är på sin plats? Ingen har väl dött av någon fresh parfym heller, förresten.

Problem 5: Big boobs
Lösning: Investera i en ordentlig sportbehå! Det lönar sig att lägga några extra kronor för att hålla brösten på plats. Stora behag kan leda till ryggproblem varför det är bra att styrketräna rygg och mage för att få en stabil hållning. Be om ett program som passar just dina behov.

Problem 6: Du får ont i knän och leder
Lösning: Det är viktigt att stärka den inre muskulaturen om leder värker. Fokusera på långsamma rörelser som gör att ben, brosk och kotor hänger med. Träningsformer som passar är till exempel simning, yoga och pilates.

Problem 7: Ditt ansikte blir knallrött
Lösning: Din blodcirkulation sätter igång när du tränar och så fort pulsen går ned försvinner färgen. Det är fullkomligt naturligt med rosiga kinder efter en rejäl omgång, och alla på passet ser ju likadana ut. Våga vara ful, och undvik sminket vid träning eftersom det täpper till porerna. Men om du ändå skäms över ditt ansikte, badda med kallt och uppfriskande vatten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0