Solbad - Hårvård

Så här kan du skydda håret från sol och klor innan katastrofen är ett faktum. På femton minuter blir du redo sommaren.

1. Packat och klart
Använd inpackning ett par gånger i veckan. Har du långt, färgat eller blekt hår kan du byta ut ditt balsam mot inpackning istället. Ska du ner till stranden kan du faktiskt låta inpackningen sitta kvar hela dagen. När dagen är slut sköljer du ur håret och voilá ? du har fått silkesmjukt hår.

2. Behåll färgen
Håret glöms lätt bort i solhetsen, trots att det är ett av våra mest utsatta områden, och har du inte hatt så är hår och hårbotten helt oskyddade. Använd alltid en solskyddsspray!

3. Fukta igen och igen
Ta med spraybalsamet till stranden och spraya då och då under dagen. Spraybalsam är räddningen för ett torrt hår och ger det extra fukt och skydd.

Solbad - Hårvård

Fem supertips för solhåret

1.
Borsta försiktigt Borsta inte håret för hårt och för mycket om du har långt hår. En äkta svinborste är bra, den ger vika om det finns en tova. Kamma nerifrån och uppåt och red ut tovorna försiktigt. Var särskilt försiktig när håret är blött.

2. Stimulera Massera hårbotten, det ger mycket blod till hårsäckarna och ger näring vilket stimulerar hårväxten.

3. Skölj efter bad Klor och saltvatten sliter på håret. Klor kan till exempel ge blonda hår en lätt grön nyans. Skölj alltid håret när du badat i saltvatten eller klor.

4. Välj mjuka snoddar Undvik hårda gummisnoddar och välj bara tygklädda snoddar och mjuka klämmor. Variera även platsen för tofsen.

5. Tvätta inte håret för ofta. Tre gånger i veckan räcker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0