Sötningsmedlet med noll kalorier

Stevia är naturens eget sötningsmedel. Trots att stevia är 10 - 30 gånger sötare än socker påverkar det inte blodsockervärdet och innehåller heller inga kalorier. Färdiga flytande extrakt och pulver finns som går att använda istället för socker i all matlagning.

Trots att stevia är 10 till 30 gånger sötare än socker påverkar stevia inte blodsockervärdet. Detta innebär att GI är 0. Stevia är därför ett utmärkt alternativ för den som försöker äta efter GI-metoden. Eftersom GI-metoden går ut på att äta långsamma kolhydrater som ger ett stabilt blodsockervärde är det viktigt att undvika socker och andra snabba kolhydrater. Stevia är därför det perfekta sötningsmedlet för de som följer GI-metoden.

Även om man följer en annan diet är stevia ett bra alternativ till socker genom att det inte innehåller några kalorier.

Stevia innehåller heller ingen näring för de bakterier som orsakar karies. Att undvika socker är viktigt för att skydda tänderna. I studier har det också demonstrerats att en effekt kan finnas mot bakterier. Särskilt har man sett effekt på bakterien Streptococcus mutans vilket är den som ger plack på tänderna. Stevia är därför ett bra alternativ för tänderna.

Finns att köpa i hälskostbutiker.

Källa: nyfikenvital

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0