Skönhetsmisstag du bör undvika för att se yngre ut

Tjockt lager av foundation
Tung makeup gör dig utseendemässigt äldre än vad du egentligen är. Använd därmed istället en mindre täckande foundation eller en färgad dagkräm. Så länge din hy är frisk och väl återfuktad ser den mycket ungdomligare ut än om du bär en heltäckande makeup. 

Eyeliner på den nedre fransraden
Detta gör att dina ögon ser mindre ut och uppmärksamheten riktas mot eventuella mörka ringar.

Foundations som är alltför ljus
Foundations som är ljusare än din naturliga hudton synliggör fina linjer. Håll dig till den nyans som passar din hy bäst. Använd även en ljus-reflekterade som tillför lyster till hyn.

Rouge på kindens högsta punkt (apples of the cheecks)
Det får dig att se trött och hängning ut. Använd istället lite färg ovanpå kindbenen, inte för nära näsan, och lyfta den uppåt med en pensel som är stor nog att täcka hela käkbenet. Hoppa även över rouge som drar åt blåa eller bruna nyanser. En neutral rosig färg smickrar alla hudtoner och ger hyn lyster.

Maskara på den nedre fransraden
Gäller samma sak som med eyelinern. Det synliggör fina linjer kring ögonen och mörka ringar. Använd istället den svartaste maskaran du kan hitta på endast de övre fransarna, det gör dina ögonvitor både klarare och vitare. Glöm inte böja dina fransar, det gör dina ögon större och därmed yngre.

Källa: allure.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0