Shopping kan ersätta din träning

    

Du får det gjort
Gång är enligt studier den allra mest effektiva viktminskningsträningen eftersom du inte lika lätt hoppar över en promenad. Medan en löprunda eller en tur till gymmet kan verka oöverkomliga stressiga och trötta dagar, så kan de flesta nästan alltid ta sig samman och gå en runda.

Du stressar ner
Det är nästan omöjligt att gå ner i vikt om stresshormonerna pumpar runt i kroppen. De motarbetar på alla sätt en viktminskning (särskilt på magen). Om du går minst en halvtimma i frisk luft om dagen förebygger du stress.

Du förbränner kalorier
Du förbränner cirka 200 kalorier i timmen när du går, men du stärker också din förbränning på lång sikt. Gång stärker nämligen musklerna i främst rumpa och lår och det ger dig på sikt ökad förbränning. Ju fler muskler du har i kroppen, desto fler kalorier använder din kropp för att hålla sig igång.

Din aptit hålls i schack
När du använder gång som motionsform kan du mycket lättare hushålla med de kalorier du äter efter träning.

Din hunger efter promenader
När du utövar lågintensiv träning, såsom gång, hittar kroppen en stor del av sitt bränsle i dina fettreserver. En liten minskning i dina fettreserver hotar inte kroppen nämnvärt och får inte blodsockret att falla – och därmed heller inte kroppen att sända hungersignaler till hjärnan.

Din hunger efter löpning
När du utövar högintensiv träning måste din kropp ta en stor del av sitt bränsle från sockerreserverna i muskler och blod. Det får ditt blodsocker att falla – och kroppen att skrika av hunger eftersom ett fallande blodsocker är en signal på att det håller på att bli brist på mat.

Källa: iform


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0