Sant eller falskt om hudvård?

Allt man läser om hudvård borde tas med en nypa salt. Man ska med andra ord inte tro på precis allt som skrivs. Dr Hauschka har lyft fram en hel del påståenden om hudvård som motsäger vad många skönhetsintresserade lärt oss. Mycket kanske stämmer, men det gäller att tänka kritiskt. Läs själva och bedöm!

- För det första förespråkar Dr Hauschka fettfri nattvård, och med det menas att man inte ska smörja in ansiktet alls när man går till sängs på kvällen. Huden arbetar på natten med bland annat celldelning och om en fet creme då ligger på den är den i vägen för förnyelseprocessen. Dessutom kan man se det så att man äter och ger näring till kroppen/huden på dagen, och fastar på natten - då låter hela saken mycket vettigare! Man ska alltså rengöra huden och använda en toner på kvällen och enbart smörja in och återfukta den på dagen enligt Dr Hauschka

- Peelingprodukter ska man tydligen vara väldigt restriktiv med, in fact, helst inte använda alls! Huden har nämligen en 28-dagars cykel och döda hudceller faller av självmant när tiden är mogen. Skrubbar man tar man alltså bort hudlager som inte är redo att avlägsnas, då ser huden "rosig" och fin ut men är egentligen irriterad och skadad. Dessutom kan för mycket peelande göra att huden bygger upp en extra skyddsbarriär, vilket gör den hård och "läderartad". Tåls och tänka på nästa gång du tar en ansiktsbehandling med exempelvis peelande aha- eller fruktsyror.

Massage är en annan grej man ska ta det lugnt med i behandlingar och hemma, åtminstone när det kommer till ansiktet. Man tror nämligen att musklerna där endast sitter fast på ett fäste, men sitter på hela två fästen på resten av kroppen - alltså är ansiktet mycket känsligare och musklerna kan lossna från sina fästen i värsta fall om man tar i för hårt, vilket ger en hängande ansiktshud. En skicklig dränör/massör trycker bara lätt på vissa punkter i ansiktet, och i Dr Hauschka:s egna ansiktsbehandlingar ingår ingen traditionell massage utan man använder penslar att dränera med to be safe.

Källa: solomag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0