De vanligaste festmyterna

Du har säkert stött på dem. Påståenden och myterna som dyker upp innan, under och efter festen. Vi har tagit tag i de vanligaste och rett ut dem. Så att du nästa gång kan festa smart och förståndigt.

Vattenpipan

Är du en av dem som motsätter dig vanlig rökning men är helt övertygad om att tobaken i vattenpipan inte är skadlig? Till er kan vi säga: Nix pix, nein nein, nej nej. Så är inte fallet.
Tobaken till vattenpipan är inget undantag från vanlig tobak. Faktum är att det nästan är värre än vanlig tobak som finns i cigaretter. Studier visar att tobaken till vattenpipor innehåller åtta gånger så mycket karbonmonoxid, nästan dubbelt så mycket nikotin och 36 gånger mer tar. Dessutom sitter man oftast i längre sessioner och röker vattenpipa jämfört om man bara skulle ha rökt en cigarett. Tål att tänka på.

"Eftersom jag inte drack förra helgen kan jag ta i lite extra den här"
 Många av oss tänker ofta i de banorna. Att om man skippar att dricka helt en vecka, gör det inget om man dricker lite extra nästa. Fel, fel, fel. Vår lever kan inte hantera allt för mycket alkohol på en gång. Med andra ord, du kan inte öka mängden alkohol och dricka mer bara för att du inte drack helgen innan.

"Red Bull/Vodka gör att jag kan festa längre"
Längre, absolut. Smartare, nej. Red Bull och andra koffeindrinkar gör att vi känner oss alerta även om vi kanske inte är det. Däremot reducerar de inte effekterna av alkohol även om det kan kännas som det. Med andra ord sätts dina funktioner ned även om du inte kan känna av det. Det kan vara livsfarligt att blanda koffeindrinkar med alkohol. Vi kan till exempel få för oss att vi inte alls är fulla och att vi visst är kapabla till att köra bil. Trots att vi absolut inte är det. Se upp med det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0