Boosta din hjärnkapacitet

I stressiga tider som dessa är det livsviktigt att hålla fokus och ha tänkarförmågan på topp. Här är de bästa knepen.

1. Dansa, dansa, dansa

Få aktiviteter aktiverar så många delar av vår hjärna som att dansa. Med andra ord kan vi slå klackarna i taket med gott samvete.

2. Ta ett besök på gymmet eller två

Enligt undersökningar och studier kan frekventa besök på gymmet hjälpa till att producera nya celler i en viss del av hjärnan som bland annat ansvarar för vårt minne.

3. Knäck ett ägg
Börja din dag med en härligt berikande äggfrukost. Gör en äggmacka, en smoothie eller varför inte bara koka ett ägg på gammalt hederligt vis? Genom det hälsosamma ägget får du i dig en rad av de livsnödvändigheter din kropp behöver. Det innehåller bland annat B-vitamin, antioxidanter och Omega-3-fetter.

4. Multitaska
När vi går från ett projekt till ett annat aktiveras olika delar av vår hjärna. Med andra ord kan det vara bra att ha flera olika projekt samtidigt och pendla mellan dessa. Var bara noga med att inte ta på dig för mycket på en gång. Då får det motsatt effekt.

5. Drick dig frisk
Det finns en studie som visar att människor som dricker tre eller fyra glas fruktjuice eller grönsaksjuice varje vecka har 76 procent mindre chans att utveckla Alzheimers än de som inte gör det.

Källa: improveme

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0