Gör en egen mask mot pormaskar

Pormaskar är något vi alla har, mer eller mindre. De finns många metoder på vad man ska göra mot pormaskar. Rekommendationen är portömmning som görs på salong, men har man inte ekonomi kan man alltid göra en mask själv (med samma effekt som dessa pormaskplåster som går att köpa i butiker).

Du behöver:
1 ägg
Tunnt papper (ex toapapper)

Gör så här:
Rengör hyn i ansiktet med valfri ansiktstvätt och öppna porerna med ett ångbad. Knäck ägget och vispa äggvitan tills det blir ett skum. Lägg ett lager med äggvitan på ett litet område i ansiktet, följ därefter med en bit papper och tryck försiktigt. Kom ihåg att blött papper är väldigt skört. Lägg igen ett lager med äggvita ovanpå pappret. Detta moment skall göras snabbt, annars torkar äggvitan och masken fyller ingen funktion. Upprepa samma prodecur tills hela ansiktet är täckt. Vänta runt 20 minuter eller tills det torkat. Därefter är det bara att dra av masken, försiktigt. Voila!

Du får troligtvis inte bort alla pormaskar på en gång. Men gör denna mask regelbundet några gånger i veckan och antalet pormaskar minskar successivt.

Mer info här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0