Etsa dig fast i hans minne!


Jag har träffat på en underbar liten prick som får mig att sprudla av glädje, en orsak till varför det varit bloggtorka. Men här är följer några tips på hur man med enkla knep sitter fastnaglad i hans minne.

Se det unika hos honom (och påtala det)
Att snabbt fastna i hans minne handlar till stor del om att ge. Vi har av naturliga skäl en tendens att komma ihåg personer som gjort oss glada och som boostat vår självkänsla på ett eller annat sätt. Bli en mästarinna på komplimanger och gärna lite mer raffinerande sådana. Älskar du hur hans blick blir drömsk och dimmig när han funderar? Låt honom veta det. Eller är han världens hetaste när han försöker hålla tillbaka ett skratt? Säg det! Ta honom med storm genom att utdela den här typen av oväntade och nyanserade komplimanger.

Le och skratta
Det är vetenskapligt bevisat att leenden tillhör de attribut som vi charmas mest av, oavsett om de tillhör den försvinnande lilla procenten Pepsodent-leenden eller inte. Så håll kvar din blick några sekunder extra och smajla ditt naturligaste smajl.

Fly inte tystnaden
Att bli flyktbenägen eller pressad att kallprata när så kallade pinsamma tystnader uppstår, är förstås helt normalt. Däremot är det inte särskilt charmigt. När du känner för att ställa en meningslös slentrianfråga för att fylla ut det verbala tomrummet - lägg band på dig själv och försök istället vara helt tyst. Ersätt orden med ett leende om det känns konstigt. Möt hans blick, le, andas lugnt. Tänk: det gör ingenting att det är tyst. Personer som lärt sig att handla på det här sättet blir inte bara oerhört mycket intressantare människor, de sprider också ett skönt lugn omkring sig som får andra att känna sig bekväma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0