Extreme Makeover - For real


Utan plastikoperationer dock. Det här är "fucking amazing"! Tjejen i videon gick ner 45 kg och ser strålande ut! Tycker videon är väldigt inspirerande, för de som är ute efter att förlora i vikt. Ingenting är omöjligt. Allt handlar om rätt kost och träning. Precis som de säger i videon.

P.S. Det blir paus i bloggen framöver. Har varken tid eller lust. Återkommer om kanske månad. Det beror på. D.S.

Gör lunchen dig fet?


Så du tror att den där pastasalladen du trycker i dig är hyfsat nyttig? Tänk om. Låt oss ta en titt på ett gäng vanliga luncher.

Big Mac & Co
Hoppa över denna lunch om du inte vill simma i vassen! För mycket kalorier och för lite näring och fibrer plus härdade fetter i pommes friten, alltför fet dressing, söt ketchup osv. Se upp för denna lunch!

Micropaj
Ett dåligt val bestående av mest vitt mjöl, vilket innebär snabba kolhydrater. Pajen innehåller även härdade fetter och en för liten mängd grönsaker och proteiner. Dessutom ska den värmas i micron vilket tar bort mycket av de eventuella vitaminer och näringsämnen som fanns där från början.

Sushi
Ett riktigt bra alternativ i snabbmatsdjungeln. Försök gärna få tag på sushi gjord på råris eller rött ris (långsamma kolhydrater och fibrer som gör att du håller dig mätt längre) för att göra den ännu nyttigare. kom ihåg att äta med varm misosoppa till, det ökar förbränningen och dessutom får du i dig viktiga vitaminer från algerna.

Pizza
Samma som pajen, massor av vitt mjöl och för lite näringsämnen och protein. Pizzan är dessutom alldeles för fet med tanke på hur mycket ost som toppar denna dödföda.

Ceasarsallad
Hemmagjord sallad är helt okej när man har kontroll över dressingens tillagning. Se upp för alltför mycket tillsatsämnen och felaktiga fetter i den färdigtillverkade sortens dressing. Annars är det ett bra lågkalori-alternativ till lunch med grillad kyckling, romansallad och parmesanost. Drick gärna te då du äter kall sallad, detta ökar förbränningen av maten samt ger dig en mer tillfredställd känsla.

Pastasallad
Verkligen en bluff att kalla dessa sallader för just sallader. De består ju till 95 % av vit pasta, lite isbergssallad samt gurka, tomat och kanske lite kyckling eller räkor. Gå inte på denna bluff. Det är onyttigt med alla snabba kolhydrater och de resterande ingredienserna ger för lite näring. Ofta serveras dessa sallader med en kemisk smörja till dressing.

Stor luncmacka med röra
När det gäller mackor, tänk brunt fullkornsbröd och välj pålägg som keso, ägg, grönsaker, kalkon eller kyckling. Undvik vitt bröd. Jag utfärdar också en varning för röror av olika slag, som är alldeles för feta och kaloririka.

Spaghetti med köttfärssås
Gör en nyttigare variant hemma så blir det en bra lunch! Välj dinkelpasta eller fullkornspasta och gör gärna köttfärssåsen vegetarisk istället med hjälp av till exempel quornfärs. Servera med fräscha grönsakssallad och hurra den perfekta lunchen!

Dermalogica - Ultrarich Body Cream


Produkt: Ultra Rich Body Cream (från Dermalogica)

En näringsrik, doftfri creme som fyller på fuktförråden och återställer balansen i mycket torr hud. Dermalogicas unika Environmental Protection Complex med essentiella fettsyror, hyaluronsyra och jättenattljusolja reparerar hudbarriären, och är därför idealisk för den känsliga huden. Passar också utmärkt för massage. En unik, långtidsverkande kroppscreme som smälter vid hudkontakt. Innehåller naturliga lipider som mjukgör och ger oöverträffad återfuktning. Cremen går snabbt in i huden och ger inte en kladdig känsla. Helt doftfri kroppscreme utan eteriska oljor. Passar därför även en extremt känslig hud.

Kommentar: Värdelös! Jag som tidigare sa att jag aldrig ska köpa kroppsvård från Dermalogica, kunde inte hålla mig. Jag köpte hudkrämen i hopp om att den här skulle vara bättre, den är ju trots allt gjord för en torrare hudtyp än Body Hydrating Cream. Men icke! Den här har dock lite drygare konsistens än Body Hydrating Cream och räcker betydligt längre, nästan tre månader. Men alltså det blir som en hinna som inte sjunker in förrän en timme senare. Dessutom blev min hy efter några veckors användning betydligt sämre. Jag använde den nu på vintern (då min hy är som torrast), och så torr har jag aldrig varit på riktigt länge. Jag brukar inte ha så jätte torr hy, men då var den prickig (speciellt på bena) och flagnade. Den innehåller ingen mineralolja, vilket är ett plus. Och trots att den sägs vara doftfri så doftar den behagligt sött. Lite vanilj blandat med kokos, kanske. Men kommer inte köpa denna produkt igen och rekommenderar den inte. Trots att den var dyr (för att vara kroppslotion) så var den inte bättre än t ex Dove. Jag gillar Dermalogica's produkter för ansiktet, men inte för kroppen.

Betyg: 1 av 5

Pris: ca 350 kr

GHD - IV Styler (plattång)


Produkt: IV Styler (från GHD)

Den nya generationens ghd IV styler kan användas för att skapa både lockar och rakt hår, lika enkelt och lika effektivt! Den har en innovativ digital kontroll som förbättrar dina stylingchanser, avancerade keramiska värmeelement som ger det absolut bästa inom antistatisk glans. Dessutom finns också 'sleep mode' - en ny inbyggd säkerhetsfunktion som automatiskt stänger av din ghd IV styler om den inte används på 30 minuter.
  Dessutom kan du även ta med dig denna produkt överallt - den har universell volt vilket betyder att du kan få samma fantastiska ghd-kvalité även när du är iväg och reser.

Kommentar: Den bästa stylingverktyget någonsin! Allvarligt talat, jag har inte använt mina locktänger eller hårspolar sedan jag köpte den här plattången. Vill man inte spendera pengar på massvis av olika verktyg för speciella behov, kan man faktiskt bara köpa den här plattången och det räcker långa vägar! Den här produkten har varit hyllad länge av hårstylister och modeller. Redan för flera år sedan ville jag ha den, men det blev bara inte av - eftersom den inte är särskilt billig. Nästan alla beautyjunkies har den! Kollar man omkring på exempelvis på youtube ser man att den ständigt dyker upp på dessa tutorials och den syns frekvent backstage på modevisningar.
  Första gången jag skulle använda den, var jag faktiskt lite besviken. Stressad inför en fest, skulle jag naturligtvis testa plattången för att få dessa glamour-lockar. Men jag misslyckades totalt, jag blev arg och nästan gråtfärdig över att min svindyra produkt inte höll vad den lovade. Jag hade lika gärna kunnat kastat pengarna i sjön! Men därefter testade jag igen i lugn och ro för att få dessa lockar, som alla tjajat om, i hopp om att den inte skulle svika mig igen. Jag övade slinga efter slinga. Till slut fick jag till det! Yes! Övning ger perfektion.
  Nu använder jag plattången nästan varje dag. För det går så himla snabbt. Nu tar det endast fem minuter och man får lockar som håller! Mina lockar har faktiskt en tendens att återgå till sin naturliga form (raka längder) efter endast någon timme, om jag gör dem med vanliga locktänger. Men med plattången håller det till nästa dag!
  Plattången blir varm på typ tio sekunder! Den glider väldigt lätt och ger otroligt mycket glans. Vet dock inte om det har att göra med plattången eller de hårprodukter jag har i håret då plattången används.
  Trots att den är jättedyr så är det en himla bra investering. Har nu haft den i ett halvår och ännu har inga problem dykt upp. Funkar bra till extremt lockigt hår också, testade på en kompis och fick så pass bra resultat, att hon också köpte en. Haha!

Betyg: 5+ av 5 (I LOVE this)

Pris: ca 1 200 kr (på salonger kostar den nästan dubbelt så mycket)

Tips: Tänker du köpa plattången rekommenderar jag att du köper där en väska ingår (så du kan förvara den någonstans). Vill du skapa små lockar, skapa vågor eller volym finns ett flertal olika videoklipp på youtube som visar hur man gör. Vill du läsa fler recensioner, gå in på Makeupalley.

Modellernas skönhetstips: Gelila


Ford Model's Gelila använder lin frön i hennes diet för friskare hy.

Så äter du mindre portioner


En stor anledning till att många är överviktiga är att de helt enkelt fortsätter att äta fastän de egentligen är mätta. Här är fem enkla knep som lurar dig själv att sätta stopp.

- Ställ undan maten när du ätit färdigt. Om du sitter kvar med kastruller på bordet eller rester på tallriken är det stor risk att du fortsätter att äta - trots att du inte är hungrig.

- Välj mindre tallrikar. Forskning visar att med stora tallrikar lägger du upp och äter mer mat. På en mindre tallrik ser portionerna större ut. Du lurar ögonen - och magen.

- Ät inte direkt ur påsen. Ska du äta chips eller godis, så häll upp en lagom mängd i en skål och ställ undan påsen. Sitter du och gräver i påsen har du inte koll på hur mycket du äter.

- Välj varm mat. Då äter du långsammare och blir fortare mätt.

- Se upp för gruppätande. En studie har visat att om du äter med någon annan istället för ensam stoppar du i dig 35 procent mer än normalt. Äter du i en grupp med sju eller fler personer kommer du äta nästan dubbelt så mycket som om du vore ensam.

Källa: improveme

Anti-aging ingredienser du ska använda


Det har kommit helt nya anti-aging ingredienser som är effektiva och håller vad de lovar. Fina linjer, ögonpåsar, torr hy och gråa hårstrån är snart ett minne blott!

Pro-xylane
Denna mega-återfuktare är en långtidsverkande syntetisk form av hyaluronsyra som lockar vatten till cellerna och rymmer upp till 1000 gånger sin volym. Den håller huden fyllig och gör linjer mindre uppenbara. Den ökar också kommunikationen mellan cellerna (en funktion som normalt minskar med åldern) som upprätthåller produktionen av kollagen (som motverkar rynkor och håller huden i form).
Finns bland annat i:
L'Oréal Paris Skin Genesis Daily Moisturizer SPF 15 Lotion och Lancôme Absolue Premium Bx line

Sirtuins
Dessa enzymer hjälper till att reparera skador i cellerna och hittills är den enda ingrediensen som är känd för att göra att cellerna lever längre i forskningslabben. De kan öka produktionen av kollagen också.
Finns bland annat i:
Avon Anew Ultimate Age Repair Day SPF 25, Clinique Youth Surge SPF 15 Age Decelerating Moisturizer, och Estée Lauder Time Zone Line and Wrinkle Reducing Crème.

Tillväxtfaktorer
Tillväxtfaktorer är proteiner och hormoner som instruerar celler att utföra vissa uppgifter som att producera kollagen och ökar bildningen av blodkärl. En studie visade att dessa faktorer avsevärt minskade rynkor kring ögonen och munnen.
Finns bland annat i:
Dior Capture R60/80 Xp Rich Crème och Murad CitySkin Night Treatment

Niacinamide
En naturligt förekommande form av vitamin B3, Niacinamide sparkar effektivt igång olika enzymer för att reparera cellens DNA. Och medan cellernas DNA fixas, tycks Niacinamide göra att processens sker snabbare. Förutom att den förebygger solskador, har den även vissa cancerförebyggande egenskaper.
Finns bland annat i:
Olay Definity products och Remergent DNA Repair Age Retaliator Serum

Peptider
Vissa peptider tros minska påsar under ögonen genom att förbättra cirkulationen av det lymfatiska systemet.  En del peptider mjukar upp muskler som orsakar rynkor och andra förbättrar hudens absorbering av kollagen.
Finns bland annat i:
Olay Regenerist produkter och Kinerase Ultimate Day and Night Moisturizers.

Källa: allure.com


Veckans citat av Dr. Seuss


Skapar en ny kategori, Visdomsord & Citat, för att bjuda på citat och andra visdomsord jag stött på i livet. Ord jag funnit och fastnat för.

M.A.C - Contour brush 109


Ett undantag finns vad gäller inlägget nedanför. Ovan visas MAC's mest hypade borste, 109, som är gjord av naturliga fibrer (jag tror att de är gethår?). Tanken med borsten är att den ska användas för rouge, men många använder den även för flytande foundation (ex Studio Fix Fluid) inklusive mig själv. Även om 187 används flitigt för foundation, så ger denna en mer "flawless look".

Pris: ca 35 euro (dyrt, men kvalitén på MAC's borstar är oslagbar)

Alltså funkar även borstar av naturliga fibrer bra till krämig makeup. Men syntet rekommenderas.

Makeupborstar av syntet eller naturhår?


Att välja rätt borstar är lika viktigt som att välja rätt makeup för att få ett perfekt resultat. Därför är det bra att veta vilken typ av borste man skall använda för specifikt behov eller område.

Den allmänna regeln är:
naturliga fibrer fungerar bäst med pulver (puder, ögonskuggor, rouge osv)
syntetiska fibrer fungerar bäst med krämer (läppstift, concealers, foundation osv).

Naturliga fibrer är bäst för pulver eftersom de är mer porösa så de kan hålla pigment för en längre period. Även vad gäller krämer så sitter det lättare på naturliga fibrer, vilket innebär att sminket inte glider så bra när du använder borstar av naturliga fibrer.

Ögonskugga i puderform
- naturhår
Rouge i puderform
- naturhår (pony eller ekorre rekommenderas) 
Puder
- naturhår (pony eller ekorre rekommenderas) 

Foundation
- syntet
Concealer
- syntet
Läppstift
- syntet
Ögonbryn 
- syntet (nylon rekommenderas)

Men varje typ av borste har såklart sina egna för och nackdelar så det är egentligen upp till dig att bestämma vilken typ av pensel du hellre vill investera i. Oftast är borstar av naturhår dyrare, men de håller längre.

Amerikanska pannkakor i mängder

Jag har ganska svårt för att äta pannkakor i vanliga fall. Äter inte plättar och inte heller ugnspannkaka. Men amerikanska pankakor är otroligt goda, särskilt när det finns så många möjligheter till serveringen. Ovan finns tre alternativ som jag gillar. Alla sorters bär funkar, men mina absoluta favoriter är ändå blåbär och hallon, gärna serverat med kanadensisk lönnsirap. Amerikanska pankakor funkar även till en lättare sallad, som alternativ två.

Minska suget med rätt sorts fett


Forskare har upptäckt att matvaror som innehåller oleisk syra sänker begäret efter att småäta. Vill du gå ner i vikt? Då ska du äta fett. Men inte vilket fett som helst.

Amerikanska forskare har upptäckt att omättat fett som innehåller oleisk syra, som finns i bland annat avokado, nötter och olivolja, motverkar viktuppgång.

När du äter mat som innehåller detta fett blir du mindre hungrig, genom att fettet aktiverar en del av hjärna som ökar mätthetskänslan. Genom att din hjärna får signaler om att du är mätt klarar du dig längre utan att äta mellan måltider.

En typ av fett du däremot bör undvika är transfett som finns i exempelvis pommes frites, chokladbollar, kex, godis och snacks. Det har snarare motsatt verkan.

Den vanligaste misstagen vid löpning

Att jogga rätt är inte det lättaste. Här är de vanligaste misstagen.

1. Springer du snabbare än vad konditionen tillåter är det vanligt att drabbas av håll och kramp. Det gäller även att ha rätt teknik vilket inte är det lättaste. Undvik att springa på tå, det kan leda till skador och värk i musklerna.

2. Knyt inte skosnörena för hårt. Man kan drabbas av benhinneinflammationsliknande värk på underbenens framsida och kramp i fötterna, det beror ofta på att joggingskorna snörts för hårt.

3. En otränad kropp bör inte tvinga sig själv att springa för långt. Att ta sig vatten över huvudet i början resulterar ofta i att kroppen protesterar i form av skador, värk och nedsättning av immunförsvaret. Spring kortare sträckor, 4-5 kilometer räcker alldeles utmärkt, därefter kan du öka distansen.

4. Du får inte bättre resultat för att du stressar fram. Tre träningspass i veckan räcker till en början, därefter kan du successivt öka antalet pass.

5. Många som börjar jogga väljer även att gå ner i vikt. Många gör även fel och hetsbantar för att tappa kilon, vilket gör att du snabbt drabbas av energibrist och inte orkar träna. Välj istället att äta sunt i normala portioner. På så sätt orkar du ta i hårdare och får snabbare resultat.

Källa: improveme

Sjukdomar som gör dig trött


Här är de vanligaste sjukdomarna som förstör din skönhetssömn. Är du ofta trött, eller har liknande symtom som beskrivs nedan, sök upp läkare för att vara på säkra sidan. 

Hypotyreos
Brist på sköldkörtelhormon, vilket ger låg ämnesomsättning. Kroppen går på lågvarv och du känner dig trött, frusen, torr på kroppen och har svårt att memorera saker. Med tabletter som tas livet ut kan man hålla rubbningen i schack.

Depression
Nedstämdhet som inte har någon tydlig förklaring eller inte går över. Personer som är deprimerade har ofta aptitstörningar, sömnrubbningar, självmordstankar och sömnbrist.
Behandling sker via terapi eller/och läkemedel.

Diabetes
För hög sockerhalt i blodet. Symtomen är ofta törst, viktnedgång och trötthet. Beroende på typ av diabetes får patienten oftast insulin ihop med kostråd och motion.

Anemi (blodbrist)
Brist på hemoglobin, som transporterar syre till kroppens celler. Kan bero på brist på vitamin B12, folacin (folsyra) eller järn. Du känner yrsel, trötthet, försämrat minne, svaghet, känselrubbningar, balansproblem och illamående. Det kan vara knepigt att hitta orsaken till denna sjukdom och det är först när läkaren hittar en lösning som medicin går att skriva ut.

Sömnapné

Andningsuppehåll under sömnen som ger dålig syresättning av blodet, dålig sömn och en ökad påfrestning på hjärta och kärl. Oftast förenat med snarkning. Personer med sömnapné känner sig ofta tunga i huvudet, kanske med lite huvudvärk eller torrhet i halsen. För att motverka sjukdomen kan patienten använda en andningsmaskin eller annan behandling i samråd med läkare.

MS
Neurologisk sjukdom som stör hjärnans signaler till olika funktioner i kroppen. Personen får balansproblem, synnedsättning, muskelsvaghet, domningar, trötthet och yrsel. Det finns inget botemedel, däremot flera olika behandlingar som lindrar eller bromsar sjukdomen.

Cancer
Samlingsnamn på sjukdomar där celler i kroppen växer okontrollerat och förstör vävnad omkring sig. Cancer har olika symtom, men trötthet, aptitlöshet och viktnedgång är vanligt.
Det finns olika behandlingar beroende på cancerform.

Infektioner
Angrepp av virus eller bakterier som sprids via smitta från människor eller djur. Borrelia, körtelfeber, bihåleinflammation och influensa är exempel på infektioner som kan göra dig mycket trött. Personen får symptom som värk, feber, trötthet. Bakterier kan behandlas med antibiotika och virus försvinner med tiden.

Tips
Ta din trötthet på allvar och gå till en läkare.
Ger utredningen inget svar har du ändå rätt att få en diagnos.
Begär att få träffa en specialist om det behövs.

Två superenkla hårfrisyrer




Bjuder på två enkla och snygga frisyrer som tar maximalt två minuter att göra. Se och lär!

Enkla knep för ökad effektivitet


Att hela tiden skjuta upp jobbiga eller tråkiga uppgifter är oerhört vanligt, men väldigt opraktiskt. Förr eller senare måste du ju ändå ta tag i det som behöver göras, och tills du gör det kommer du att känna dig stressad och skuldtyngd.
 
Så gör du för att bli mer effektiv:


1. Börja med att analysera varför du skjuter upp något. Är du rädd för att misslyckas? Tycker du att uppgiften är överväldigande och jobbig?

2. Försök hitta sätt att motivera dig själv. Ett sätt kan vara att lova dig själv en belöning när du utfört uppgiften. Kanske en god lunch eller en härlig massage?
 
3. Be någon att hålla koll på dig. Berätta att du tänker bli färdig med en uppgift inom en viss tidsram och säg åt personen att vara på dig för att se till att du verkligen gjort den.

4. Tänk igenom de negativa följderna ditt uppskjutande kan få.

5. Om uppgiften känns för stor, dela upp den i mindre deluppgifter och beta istället av dem en och en. Ge dig själv en ordentlig klapp på axeln när du blivit färdig med varje sak. När du väl börjat bocka av uppgifter från listan stiger ditt självförtroende och din arbetsglädje ökar.

6. Om en uppgift känns olidligt jobbig, säg till dig själv att du bara behöver arbeta med den i 10 minuter. Då känns det mer hanterbart. Ofta är det svåraste att komma igång - chansen är stor att när de 10 minuterna passerat är du så inne i uppgiften att du fortsätter av bara farten.

Källa: improveme

Sju steg till lycka


Det går inte att köpa lycka och trösta sig genom konsumtion. Med dessa tips hittar du din inre lycka.

Varje dag finns det något att vara tacksam över. Räkna de ljusa stunderna och skriv ner dagens bästa händelser i en anteckningsbok. När du känner dig nere blir du garanterat gladare över att läsa om dina positiva minnen.

Lev i nuet. Hur mår du just nu? Är du lycklig eller olycklig? De flesta människor är mer lyckliga, än olyckliga när vi lever här och nu.

Släpp gamla sorger och grubbla inte över saker som hänt tidigare. Saker du gjort och som du inte kan ändra på, eller sådant som andra gjort mot dig. Detta gör endast att du fylls av bitterhet och du blir definitivt mindre lycklig.

Var tacksam för de små sakerna i livet. Reflektera över det som gått bra, det du har presterat och det positiva du upplevt.

Ifrågasätt dina negativa tankar. När du känner avundsjuka, hat, nedstämdhet och ångest - fråga dig om dina tankar stämmer med verkligheten. Om de inte gör det, varför låter du dessa funderingar styra ditt liv. Släpp dessa tankar och gör plats för mer positiva tankar.

Lycka för många är att känna en mening med det de gör. Om ditt arbete eller din fritid inte känns meningsfullt för dig, fundera över vad som saknas och hur du kan göra en förändring.

Genomgår du en tuff livssituation just nu kan det vara svårt att uppleva lycka. Försök att tänka på att det du upplever inte är för evigt, och att det inte alltid kommer att kännas som det gör just nu. Men på vägen dit är uppgiften att försöka hitta de ljusa stunderna i vardagen.

Källa: improveme

Rucolasallad

Nu ska jag äta en stor tallrik med isbergssallad, rucola, rökt tofu, pecannötter, kapris, tomater och vitlökdressing. Mums.

Att använda rouge och highlighter

En enkel video om hur man använder rouge och highlighter. Vid rätt användning kan rouget och highlightern förändra ansiktets form, trolla bort det man vill dölja och framhäva de vackraste dragen.

Produkter som Nickel använde (allt från MAC):
Rouge - Sculpt and shape powder (bone beige and emphasize)
Highlighter - Beauty powder loose (paper white)
Borstar - 109, 225 och 182

Största uppfinningarna genom tiderna


Bakom varje framgång gömmer sig många misstag och vem vet hur många misslyckanden. Och med varje misslyckande är det lätt att känna sig modfälld. Mitt råd? Ge inte upp. Det kanske låter slitet, men misslyckanden är en omväg, inte en återvändsgränd. Varje problem du löser längs med vägen gör dig tuffare. Kolla in listan över fantastiska felberäkningar och känn dig uppmuntrad. Kanske du en dag har lika mycket tur, rör till det ordentligt och når enorma höjder...

1928 lämnande forskaren Alexander Fleming några bakterieprov vid ett öppet fönster. Senare upptäckte han att mögelsporer hade förorenat ett av hans prov. Fleming såg att möglet löste upp bakterierna. Detta sabbade experiment blev botemedlet för miljontals infektioner - penicillinet!

För tusentals år sedan föll några löv ner i vatten som kokades av en kinesisks kejsare. Idag kallar vi detta smakliga vatten för - te!

En nomad som reste genom en stekhet öken förvarade sin mjölk i en behållare som var gjord av en fårmage. Något senare när han skulle använda mjölken hittade han ingen mjölk, utan istället ost!

1886 försökte apotekaren John Pemberton skapa ett elixir som skulle bota allt som kunde tänkas vara fel på en. Hans assistent blandade av misstag kolsyrat vatten i brygden. Den slutliga produkten botade ingenting men smakade riktigt gott - Coca Cola!

Medan Georges de Mestral, en schweizisk ingenjör, vandrade genom skogen märkte han att kardborrar fastnade på hans kläder. Med kardborren som plan designade han två bitar tyg som hängde ihop då de fördes samman och enkelt kunde dras isär. Han hade av en händelse upptäckt - kardborrbandet!


Tidigt lördagsgodis!


När jag letar efter bilder till mina inlägg, hittar jag ibland snygga bilder som jag bara måste spara utan att behöva dem för framtida inlägg. Dessa hittade jag för några månader sedan. Aah, så jävla sexig alltså. Detta är MYCKET bättre än godis.

En liten biologilektion: tyd kroppsspråket


Jag är överförtjust i att försöka tyda kroppsspråk. Hur löjligt det än kan vara. Men, varsågod, här är en enkel skola i hur du avgör om han är attraherad.

- Höjda ögonbryn och vidgade pupiller är ett tecken på attraktion.
- Håller han dig om midjan så är chansen stor att han vill ligga...
- Vi tenderar att peka med knäna mot de personer som vi är intresserade eller attraherade av. Kolla var hans knän pekar, alltså.
- Vi särar automatiskt på läpparna när vi ser någon som faller i vårt tycke.

Tips för komplexfritt strandliv


Vi har dem alla - kroppskomplexen. Allt från en hängig rumpa till en svankande rygg kan få oss att stanna inne och svettas framför spegeln istället för att hänga på stranden. Inspireras av tipsen och sluta noja för en gång för alla.

- Tänk på att alla andra på stranden är alldeles för upptagna med sina egna komplex för att granska dig. Brukar du stirra på folk och peka och skratta? Nej, trodde inte det.
- Stranden är ingen modelljury och hela idén med att åka dit är att ta det lungt, ha det skönt och bli sommarfräsch.
- Ungefär 0,1 procent av världens befolkning ser ut som toppmodeller och det är ju kul för dem. Vi är alldeles normala tjejer som ser ut som normala tjejer. Och vi får också äta glass, utan dåligt samvete.
- Köp en simdräkt eller bikini i rätt storlek och med rätt skärning så ser och känner du dig mycket bättre. Prova dig fram.
- Gå till stranden fullt påklädd och kolla hur alla andra ser ut. Är de perfekta?
- Om du ändå känner dig obekväm så inhandla en sarong som du kan knyta runt problemområdet, eler en tunn tunika.

Roliga videoklipp värda att ses!




So Fucking Hilarious and So True!

Sov med sprej!


Ibland behöver man hjälp på traven för att kunna sova ordentligt. Body Shops Deep Sleep Dreamy Pillow Mist är en sprej som du sprutar på kudden innan du går och lägger dig. Doften frigörs stegvis under natten och hjälper dig att sova gott. Knäppt, men det fungerar.

Höga klackar är tricket!


Ännu en anledning att investera i ett par lyxiga, skyhöga klackar! Förutom att du automatiskt får en hållning att dö för och att dina ben blir maximalt snygga, så tränas även din bäckenbottenmuskulatur när du knallar runt i dem. Och vad betyder det? Jo, skönare orgasmer och bättre sex både för dig och honom. Yes!

Så fixar du välfönade längder


Vi är många som sätter stort värde på ett gediget arbete med hårtork och rundborste efter duschen. Varför? För att livet blir så mycket snyggare med slätfönade längder!

Handdukstorka håret applicera lite värmeskydd och kamma försiktigt igenom. Vid behov kan du även, med fördel, använda en volymgivande produkt.

Blås runt hela håret på relativt låg värme tills det känns nästintill torrt, detta för att motverka virvlar och minimera slitage.

Fäst överhåret uppe på hjässan med en klämma och börja forma håret i nacken med en rundborste med metallhölje som hjälper till att värma upp stråna. Rulla håret kring borsten och blås varje passé tills det är helt torrt och glänsande.

Fortsätt på samma sätt med överhåret och avslutningsvis luggen.

Addera lite spray och glans och njut av ditt glammiga svall.

Tidsåtgång: Ca 30-40 minuter om ditt hår är långt.

Tips på några (skitbra - enligt mig) produkter!
Fön -
T3 Evolution Dryer
Fönlotion - Redken Satinwear

Bon Iver - Skinny Love


Åh, jag spelar den här låten på repeat hela tiden. Det här är absolut det bästa man kan få av akustisk musik. Ren perfektionism.

Genre: akustisk, folk, indie

Puderrosa studentklänningar


Till nästa års student vill jag ha en himmelskt vacker klänning. Som modellen ovan. Tror jag får be min sömmerska göra en liknande till mig. Det var hon som också gjorde min balklänning, som blev otroligt vacker. Kostar, det gör det. Men man sparar lite genom att anlita en sömmerska. Min balklänning gick på ca 250 euro (~2 500 kr) och denna lär kosta runt 100 euro. Vill man beställa hos designern kostar det runt 300-500 dollar. Så ja, man sparar lite grann.

Förstärk brännan med solpuder


Självklart är det hälsosamt att skippa den djupa brännan som uppkommer på naturlig väg. Men om du fått en kyss av solen eller av brun-utan-solcremen, så bör du förstärka nyansen ytterligare för sommarens mest dekadenta rivieralook. Naturligtvis på artificiell väg, med hjälp av solpuder. Välj mellan en matt, coolt ökendammig look eller en mer livfullt skimrande. Men använd med måtta och se upp att inte det inte uppstår för tydliga kontraster i ansiktet och dekolletaget! Du vill inte heller riskera att se för smutsig ut!

Etsa dig fast i hans minne!


Jag har träffat på en underbar liten prick som får mig att sprudla av glädje, en orsak till varför det varit bloggtorka. Men här är följer några tips på hur man med enkla knep sitter fastnaglad i hans minne.

Se det unika hos honom (och påtala det)
Att snabbt fastna i hans minne handlar till stor del om att ge. Vi har av naturliga skäl en tendens att komma ihåg personer som gjort oss glada och som boostat vår självkänsla på ett eller annat sätt. Bli en mästarinna på komplimanger och gärna lite mer raffinerande sådana. Älskar du hur hans blick blir drömsk och dimmig när han funderar? Låt honom veta det. Eller är han världens hetaste när han försöker hålla tillbaka ett skratt? Säg det! Ta honom med storm genom att utdela den här typen av oväntade och nyanserade komplimanger.

Le och skratta
Det är vetenskapligt bevisat att leenden tillhör de attribut som vi charmas mest av, oavsett om de tillhör den försvinnande lilla procenten Pepsodent-leenden eller inte. Så håll kvar din blick några sekunder extra och smajla ditt naturligaste smajl.

Fly inte tystnaden
Att bli flyktbenägen eller pressad att kallprata när så kallade pinsamma tystnader uppstår, är förstås helt normalt. Däremot är det inte särskilt charmigt. När du känner för att ställa en meningslös slentrianfråga för att fylla ut det verbala tomrummet - lägg band på dig själv och försök istället vara helt tyst. Ersätt orden med ett leende om det känns konstigt. Möt hans blick, le, andas lugnt. Tänk: det gör ingenting att det är tyst. Personer som lärt sig att handla på det här sättet blir inte bara oerhört mycket intressantare människor, de sprider också ett skönt lugn omkring sig som får andra att känna sig bekväma.

Sommaren 2009


Såhär vill jag att min sommar ska se ut! Allting kommer från Topshop. Tyvärr finns inte en Topshop butik i Finland och det går inte heller att frakta till Finland från hemsidan. Jävligt korkat.

Topshop är faktiskt en av de få budgetbutiker jag gillar och som säljer billiga kläder i någorlunda bra kvalité. Det är få budgetbutiker som lyckas hålla på samma nivå. ZARA och Mango har också lyckats bra samt enstaka gånger H&M. Men alla andra budgetbutiker orkar jag knappt kika in på, eftersom de alltid säljer kläder i så jävla dåligt material. Det lönar sig inte att lägga pengar på kläderna, trots att det knappt kostar nånting. Veromoda och Gina Tricot är typiska exempel. Måste erkänna att det var flera år sedan jag köpte något därifrån. Måste jag välja en favoritbutik så är det ZARA - helt klart (Topshop skulle ligga på samma plats om det fanns en butik i Finland)!

RSS 2.0