Sommarlov

Sunny


Solen skiner och det är allmänt varmt ute. Jag har inte uppdaterat bloggen så ofta nuförtiden, kankse beror på att jag har haft mycket att göra. Men nu är det sommarlov och det tänker även jag ha för bloggen. Så vi ses i augusti (eller tidigare, vi får se).

Ha en riktigt skön sommar!

Kamomillte

Kamomill Te

Vill du bli av med de hemska ärren man får av finnar och göra huden mjuk som på en bebis! Ånga ansiktet med vanlig kamomill te!

Man tar en kastrull i lagom stor storlek för ansiktet häller upp ca 1 liter vatten, sedan tar man två kamomill tepåsar (om du har färsk är det ännu bättre och då räcker det med två matskedar). Låt det koka i ca 2 min sedan häller du i två droppar av Tea Tree Oil (finns att köpa på hälsokostbutiker, men är inte nödvändigt). Låt det så och dra lite och sedan tar du en handuk över huvudet och håller det över ångan i 5-15 min. Sedan kan man om man vill ta en handuk och doppa det i tevattnet och tvätta ansiktet med det. 

Jag gör detta en gång i veckan och varje gång får jag väldigt len och mjuk hy efteråt. Testa du också! Men kom ihåg att tvätta ansiktet före.

Richard Gray

Richard Gray

Illustration: Richard Gray

Richard Gray gör mestadels makabra kvinnobilder, digitalt gjorda. Men även en del i blyerts. Vill du ser mer av hans verk klicka vidare här.

Frou Frou - Let Go




Innan solokarriären, hade Imogen Heap en brittisk electronicagrupp tillsammans med Guy Sigsworth. Den här låten är en av de bästa de gjort.

Imogen Heap

Imogen Heap

"Imogen Jennifer Jane Heap, är en engelsk sångare från Essex, England. Hon slog igenom som soloartist 2005 med andra albumet Speak For Yourself. Låten Hide & Seek, från albumet, är med på soundtracket till filmen Last Kiss och har även varit med i tv-serien The O.C. samt CSI Miami. I The O.C. har även hennes låt Speeding Cars framförts. Denna finns inte med på någon av hennes soloalbum. Där har Imogen även bidragit med låten "Hallelujah". Can't Take It In är även en låt av henne som spelas i slutet i filmen Narnia: Häxan och Lejonet."

Jag minns inte varifrån jag fick nys på denna kvinnas musik. Om det är från tv-serien OC, eller tidigare minns jag inte, men hennes album Speak For Yourself, köpte jag förra året och jag kan nämna att den lyssnades flitigt. Singlarna Hide and Seek och Speeding Cars är de absolut bästa, som kan lyssnas när som helst. Men hennes album däremot lämpar sig bäst till mörka vintrar.

Hemsida: http://www.imogenheap.co.uk/
Myspace:
http://www.myspace.com/imogenheap

Finley Quaye - Dice



Känsloladdad låt -lyssna och känn själva.

The sims 3

The sims 3

"The Sims 3 ger dig friheten att skapa unika simmar och låta dem upptäcka ett levande kvarter med oändliga möjligheter! Nytt, gränslöst, levande kvarter - dina simmar utforskar det levande kvarteret fritt. Ny Skapa en sim - skapa alla sorters simmar du kan tänka dig. Nya, realistiska personligheter - nu är varje sim verkligen en unik person, med en bestämd personlighet. Ny obegränsad anpassning - alla kan anpassa allting."

Allvarligt, alla måste väl ha spelat the sims någon gång under sitt liv. När jag var yngre var jag beroende. Kan fortfarande tycka om att spela någon gång, men inte under en längre tid. Dessvärre har man inte så mycket tid till det längre. Men nu till det stora. Nästa år, 2009, kommer det nya the sims - the sims 3! Kollade runt på deras hemsida, och herregud, jag måste prova det när det kommer ut.

Här kan ni läsa mer om spelet. Och här kan ni se trailern (tror jag?).


cecilia carlstedt

cecilia carlstedt

Illustration: Cecilia Carlstedt


Cecilia Carlstedt är illustratör och är som synes grymt skicklig på att teckna. Hon är utbildad i London och hennes illustrationer syns i alla stora tidningar. Hon har dessutom en egen webb där du kan njuta av hennes verk.

Bota torra läppar

Bota torra läppar
Torra, nariga läppar blir fnasfria på ett kick om du tar en fuktig, varm frottehandduk och gnuggar dem försiktigt. Tack vare massagen med handduken så ökas blodgenomströmningen i dina läppar och du får en fräschare och friskare färg. Dessutom ger det en bra grund och låter läppstiftet sitta längre.

Lös lacket

Lös lacket

Ett bra tips för att kunna tunna ut och lösa upp tjocknat och klumpigt nagellack är att koka upp vatten i en kastrull och sänka ner flaskan för ett dopp. Klart på en minut!

Kom Igång med träningen

Kom igång med träningen

Känns det stört omöjligt att börja träna regelbundet? Visst stämmer det kanske att det inte är så enkelt att etablera en ny vana. Men har du ett mål och en plan är det lättare att lyckas. Tro mig, en medveten strategi kan göra underverk.
Här är sju tips som hjälper dig att komma igång med träningen och behålla den goda vanan.

  

Gör så här för att lyckas:
- Sätt upp mål och delmål. Det är lättare och roligare att träna om du har något att kämpa för.
- Skriv ner dina mål. Det blir mer konkret om du har det på papper.
- Ät. Slarva inte med kosten. Du måste ge din kropp bränsle om den ska orka. Sunda och regelbundna matvanor är en förutsättning för att få fina resultat.

- Testa formen innan du börjar. Kolla hur länge orkar du springa och hur många armhävningar och situps kan du göra.
Mät din utveckling mot testresultaten.
- Ta det lugnt. Att gå ut för hårt i början är det största misstaget man kan göra. Börja lugnt och öka intensiteten efter hand som du blir mer vältränad.
- Shoppa. Underskatta inte vikten av fräscha träningskläder. Känner du dig snygg sträcker du på dig och mår bra. Det hjälper dig att prestera lite bättre.
- Ha kul! Annars tröttnar du snabbt.

...och så här gör du för att misslyckas:
- Gå ut hårt. Träna varje dag.
- Skippa uppvärmning och stretch.
- Frukost är onödigt.
- Skär ner på sömnen.
- Sätt orealistiska mål.
- Jämför dig med andra.
- Hitta en motionsform du tycker är riktigt tråkig och utöva den flera gånger i veckan.


Ge ansiktet ett lyft


Ge ansiktet ett lyft

När jag rensade i datorn hittade jag en textfil full med tips och tyckte att jag lika gärna kunde publicera dem här på bloggen innan jag lägger den i papperskorgen.

1. Luggen fungerar inte för alla men den är ett perfekt sätt att förnya frisyren utan att bli några decimeter kortare. Be din frisör om en etappklippt lugg som inte är för tjock och som lätt kan svepas över ena ögonbrynet - så växer den ut snyggare.

2. Vill du att ansiktet ska stråla kan det vara en god idé att byta ut ditt puderrouge mot ett krämrouge. Det blandar sig lättare med din hud och ger den nytt liv medan ett puderrouge har en tendens att sitta "på" huden och få den att se plattare ut.

3. Pigga upp dina ögon genom att blanda din concealer med highlighter. Applicera sedan blandningen under dina ögon. Concealern döljer missprydande färgväxlingar medan highlightern reflekterar ljuset och får dina ögon att se både piggare och klarare ut.

4. Få dina tänder att se vitare ut genom att investera i ett läppstift med blå undertoner. Snygga nyanser är rött, plommon och bourgogne.

5. För ett omedelbart lyft: investera i ett par nya glasögonbågar i en härlig färg. Snygga nyanser som passar de flesta är mörkgröna, vinröda eller mörkblå.

6. Om ditt hår känns klibbigt och fett på morgonen kan ett torrschampo kännas som en skänk från ovan. Plus att din frisyr får ny volym! Testa till exempel Bumble and Bumble Hair Powder, cirka 200 kronor.

7. Om din hud känns röd, torr och irriterad kan det bero på ditt tvättmedel. Kolla i stället i märken som inte innehåller parfym eller andra ingredienser som kan orsaka allergi. Leta efter Astma- och allergiförbundets symbol!

8. För hud som ser piggare ut: investera i hudprodukter som innehåller retinol eller glykolsyra. Det är ämnen som hjälper din hud att se fräschare och jämnare ut.

9. På vintern är det lätt att känna sig blek och glåmig. Lösningen heter brun-utan-sol, som numera finns för både ansiktet och kroppen. Många märken har dessutom produkter som gradvis ger huden en solkysst look - vilket också begränsar risken för ojämna fläckar.

10. Om du inte redan har en ögonfransböjare är det hög tid att skaffa dig en nu. Inte nog med att dina ögonfransar kommer att se längre ut, dina ögon kommer också att kännas större och få dig att se piggare ut.

Källa: Okänd


Jeff Buckley - Hallelujah




Vilaron

Vilaron

Ja, det verkar som om jag aldrig mera få besöka detta underbara ställe mer. Fick imorse höra att Vilaron (herrgården jag bodde i under veckan i Monaco) brunnit ner. Hade tydligen blivit ett elfel när ett nytt prisskåp skulle installeras. Flera skadades (tänker inte nämna här) och en hund dog. Jag tycker så synd om dem, och är lika chockad och sårad själv. Tänk alla minnen som aldrig går att återställa! Mika hade flera hjälmar som han användt och priser där. Fotografier och gåvor fanns det dessutom också gott om.

Men vi får tänka på det positiva. Vi lyckades bevara hela Vilaron på film, både utomhus och inomhus - det måste vara ett omen. Och varken barnen eller Mika var på plats. Men jag känner ändå sorg för dem.

Paus

Jag kommer att ta två veckors paus från bloggandet. Blir inte mycket tid att spendera här under de kommande veckorna, så därför blir det paus.  



Hets


Citatet nedanför tycker jag stämmer så otroligt bra om samhällets hets att alltid bära det nya och dyra.
"Too many people spend money they haven't earned, to buy things they don't want, to impress people they don't like."

Bell X1 - Eve, the apple of my eye




Eftersom jag är så fruktansvärd deppig lyssnar jag gärna på den här låten. Gammal, men bra.

Monaco

Monaco 2008

Jag saknar det, vill tillbaka. Saknar landet, saknar doften, saknar känslan men mest av allt saknar jag människorna jag lämnat bakom mig. Pascal et Yann je vous manques! 

P.S. Huset (eller herrgården?) högst upp, är det huset som jag bodde i hela veckan jag var i Monaco/Provence. Underbart vackert och stort. Trädgården var flera hektar stort med tennisbana, pool, fotbollsplan etc. Mika sa att det skulle bli hans sommarresidens. Tänk om man vore så rik D.S.

Nerina Pallot - Sophia




Bjuder på en makalöst bra låt innan jag kilar vidare.

David Downton

David Downton

Illustration: David Downton

David gör verklighetstrogna illustrationer, både digitalt och i akvarell. Han fokuserar mycket kring kvinnor och har bland annat tecknat Jennifer Lopez, Elizabeth Hurley, Lily Cole och Elisha Cuthbert.

Gillette Venus

Gillette Venus

Produkt: Gillette Venus Breeze - med inbyggd gelé (ingen vibrator)
Kommentar: Riktigt dålig. Gelén på rakhyveln gör att rakbladen liksom bara glider omkring på benet (använde inget raklödder). Så när man sköljt sig visar det sig att bara halva benet blivit rakat. Gelén kan också ramla av ibland och dryg är den heller inte. Efter några gånger är gelén slut. Kommer inte köpa mer.
Pris: 150 kr
Betyg: 1 av 5

Produkt: Gillette Venus Vibrance - med vibrator
Kommentar: Rakar riktigt bra och nära, så resultat blir mycket lent och hårfritt. Men jag undrar vad vibratorn egentligen gör. Sägs att den ska exfoliera benen, men vibratorn är så svag att den knappt känns. Lite onödigt att lägga ner pengar på denna rakhyvel dock.
Pris: 150 kr
Betyg: 3 av 5

Sara Singh

Sara Singh

Illustration: Sara Singh

Sara Singh gör otroligt smakfulla modeillustrationer i akvarell och har även gjort projekt för bland annat väskföretaget lesportsac och parfymen coco mademoiselle.

Style with deep conditioner



Utmärkt tips för att styla ditt hår samtidigt som du vårdar det med en hårinpackning. Mycket snyggt och enkelt!

Garance Doré

Garance Doré
Illustration: Garance Doré

Eftersom jag gillar konst, och eftersom jag har så mycket vackra bilder på datorn. Tänkte jag visa upp några fotografier och illustrationer, samt fotografer och illustratörer som är värda att ta en närmare titt på. Här ovan har vi Garances egna illustrationer.

Redken - Satinwear 02

Redken Satinwear

Produkt: Satinwear 02 (från Redken) - En lotion som är idealisk att använda till föning av håret och som förvandlar det till "rent silke". Satinwear ger håret skydd mot värme och reducerar friktion för en extra smidig föntorkning. Redkens patenterade Bonding System ger frisyren långvarigt skydd mot luftfuktighet. Anti-oxidanter och UV-filter skyddar och bevarar hårfärgen.

Kommentar: En drömprodukt som tillför glans, silkeskänsla och en perfekt känsla av kraftiga textur. Finns ingenting att klaga på, den väldoftande cremen är till och med dryg och räcker länge.

Pris: 150 kr

Betyg: 5 av 5

Yael Naim - New Soul





Låten är mest känd tack vare Apple's reklam av deras senaste laptop - Macbook Air.  Apples låtval till reklam brukar vara mycket bra och det gällde även denna gång.

Linfröolja

Linfröolja

En gång i veckan gör jag en hårinpackning med linfrölja. Sedan sätter jag över plastfolie och en handduk. På morgonen tvättar jag håret med schampo och sedan känns det otroligt mjukt. Prova det du också och märk resultatet!

Mycket hänger på hållningen

Insida

Framgångspsykologer menar att dålig hållning, usel klädsel och uppgivna ansiktsuttryck förstärker en inre känsla av misslyckande, så att räta på ryggen, fixa frisyren och bära nyputsade skor gör livet bättre, Förutom att det är trevligt att skratta, får lungor, bröstkorg, hjärta, axlar och nacke motion. För att inte tala om magen. Om man räknar ett skratt per andetag motsvarar 100 goda skratt en halvtimmes träning av magmusklerna. Det ger dig bättre kroppshållning, eftersom musklerna hjälper dig att vara rak i ryggen. Pilates, yoga och kick boxing är andra exempel på bra träning som tränar bålen. Att stretcha vad- och lårmusklerna varje dag är också bra.

Har nu kanske talat lite väl mycket om det är att ha bra hållning. Men det är super viktigt. Det spelar ingen roll hur söt du är eller hur snygga kläder du har, en dålig hållning förstör allt. Det är så fruktansvärt fult, så sträck på dig och var stolt!

Bearbeta insidan lika mycket som utsidan

Äta rätt

Kosthållningen är enormt viktig. En bra miljö i mage och tarm är grunden för fin hy. Huden är ett utrensningsorgan och där syns det om man lever av fel näring. Undvik att slaggprodukter återcirkuleras i systemet genom att äta fullkorn, frukt, grönsaker och bra fettsyror. Drick minst ett liter vatten per dag. En gul, en grön och en röd grönsak vid varje måltid och fem frukter om dagen ger nödvändiga vitaminer, mineraler, karotener och flavonoider. Ät fisk, magert kött, grönsaker, olivolja, grovt bröd och förstärk med B-vitaminer, zink, magnesium och fettsyror (framförallt Omega-3) och GLA.

Du är vad du äter, helt enkelt.

Så kan hans kroppspråk avslöja honom

Relation

Om en tjej gillar någon så har hon inte mindre än 52 olika sätt att visa sitt intresse på. Men genomsnittskillen väljer mellan max tio olika sätt. Så med lite träning blir det lika lätt att läsa honom som en öppen bok. Här är några tecken att hålla utkik efter om du inte är säker på vad han känner:

Han särar på läpparna. Om han gillar det han ser särar han automatiskt på läpparna första gången era blickar möts.

Hans näsvingar fladdrar till och hans ansikte "öppnar sig". Han böjer på ögonbrynen, särar på läpparna, vidgar näsvingarna och öppnar ögonen vilket ger hela ansiktet ett vänligt och öppet uttryck.

Han härmar dina rörelser. Om han gillar dig kommer han att försöka synkronisera sina rörelser efter dina. så om du lägger handen på hakan kanske han gör detsamma. Om du lutar dig framåt gör han samma rörelse.

Han höjer på ögonbrynen. Genom att göra det öppnas ögonen så att mer ljus kommer in i dem. Då ser ögonen klara, stora och inbjudande ut. Men du måste vara uppmärksam, det hela tar bara en femtedels sekund!

Han försöker dra till sig din uppmärksamhet. För vissa killar betyder det kanske att de försiktigt rättar till tröjan, medan andra bara blir högljudda och stökiga.

Han slätar till eller rufsar till håret, beroende på vad som får det att se bättre ut. Killar gör det här omedvetet och oftare än man tror.

Han rör vid sitt ansikte ofta. Om han gillar dig blir framför allt hans läppar och mun mer känsliga, vilket får honom att röra vid ansiktet oftare. Det är en kombination av nervös upphetsning och putsning. Dessutom får den andra personen kanske för sig att det vore en bra idé att kyssa de där läpparna.


Paprika för mjukare hy

Paprika
Paprika i allmänhet och marinerad paprika i synnerhet innehåller massor av betakaroten. Betakaroten är fantastiskpå så sätt att det hjälper kroppen att producera A-vitamin och varför är A-vitamin bra så bra? Jo, det hjälper bland annat till att förebygga rynkor, göra huden tjockare och mjukare och motverka andra hudproblem. Paprika innehåller även massor av nyttig C-vitamin.

Paprika marinerad i olivolja finns på burk på vilken mataffär som helst och är perfekt som förrätt/tapas eller för att göra pizzan lite nyttigare till exempel. Recept hittar du här

Hur länge håller sminket?

Smink


Har ditt smink för lite pigment? Är det smuligt, svårbearbetat och dåligt för huden. Håll koll på färg, lukt, konsistens och hållbarhet, så slipper du smink som förlorar effekt.

Ungefärlig hållbarhet efter tillverkningsdatum

Concealer:
6-8 månader (öppnad)
Foundation: 2 år (oljebaserad), 3 år (vattenbaserad)
Läppglans: 6-8 månader (öppnad)
Läppstift: 2 år
Mascara: 2 år (oöppnad), 3-4 månader (öppnad)
Nagellack: 1 år
Puder: 6-18 månader (pressat), 3 år (löst)
Ögonskugga: 12-18 månader (öppnad), kortare tid för cremeskuggor

Förläng borstarnas livslängd
Om du kör mascaraborsten upp och ner som en cykelpump pressas luft ner i hylsan. Det medför att mascaran torkar. Vrid istället runt borsten i hylsan så fastnar mascaran runt hela borsten. Stryk av det överflödiga på ett papper - inte på hylsans kant, eftersom det bildas klumpar då.

Tvätta dina borstar en gång i veckan. Lös upp lite schampo i handfatet, vispa runt ordentligt och se till att färgen löses upp. Skölj ordentligt. Lägg dem på en handduk och låt borsten sticka ut över kanten för bästa luftcirkulation. Ställ dem inte upprätt i ett glas, eftersom vatten rinner ner längs skaftet och löser upp limmet.

Förbättra kroppshållningen

Bästa ställningen

Har du suttit för många timmar framför datorn, eller burit för tunga väskor? Kvinnor blir allt mer kutryggiga. Därför är det viktigt att sitta rätt, stå rakt och träna upp bålen. Med rätt hållning luras ögat lätt att tro att du blir en storlek mindre och några centimeter längre.

Bästa ställningen
Vem vill inte ha en stark rygg och en stolt hållning? Åtta av tio har någon gång i livet haft problem med ryggen. Fyra av tio har det för jämnan. Du ska inte vara en av dem, så prova att stå något bredbent med huvud, axlar och rumpa mot en vägg, Hälarna ska vara några centimeter från väggen. Slappna av. Dra in magen. Låt axlarna falla ner och rulla dem bakåt så att bröstet putar, men böj inte på ryggen. Dra fem djupa andetag. Kliv sedan bort från väggen och behåll hållningen. Det är så här du alltid ska ha kroppen.

Lyxig glow

Lyxig glow

Glans på kindben, läppar och näsben ser fräscht ut och gör underverk för ett trött ansikte. Grejen är att glansen ska se ut att komma inifrån och problemet med många marknadens highlighters är att de ofta glittrar för mycket, vilket ger en onaturlig look.
Man behöver faktiskt ingen särskild highlighter även om det finns bra sådana också. Jag lägger ofta på lite glans i form av Eight hour cream eller liknande, det blir bäst så. Men vanligt vaselin eller ett genomskinligt läppglans funkar också bra! Prova dig fram.

Aprikoser

Aprikoser

Aprikoser sägs fixa persikohyn för många kändisar (bl a Jennifer Lopez). De är lika nyttiga torkade som färska och innehåller betakaroten som är väldigt bra för både hud och syn. Det är i första hand för de fina effekterna på huden som dessa frukter älskas så. Många hudteraputer hyllar dem och aprikosextrakt används ofta i ansiktscremer och rengöringsprodukter. Det är dock när du äter dem de har den bästa effekten.
Dessutom innehåller de massor av vitaminer, skyddsämnen och fibrer.

Tips: köp torkade aprikoser och sätt det till dina flingor som frukost. Brukar själv använda fitness fullkornsflingor och blanda med aprikoser och russin, till det kan man ta filmjölk. Dunderfrukost!

Clinique - Superbalm

Clinique Superbalm

Produkt: Clinique Superbalm

Clinique Superbalm Moisturizing gloss vårdar, skyddar och ger nytt liv till läpparna i kombination med massor av hållbar, glansig färg. 

Kommentar: Glitterfritt, väldigt mjukgörande och nästan transparent och en perfekt, icke-klibbig konsistens. Vissa hävdar dock att den kan kännas mycket klibbig, men de som jag hittils köpt verkar inte överdrivet klibbiga. Doftar inget och är mycket dryg. Men kanske lite väl dyr. Nästan alltid på mina läppar.

Betyg: 4 av 5

Pris: 155 kr

Vitare tänder


Vitare tänder

Idag finns det massor av metoder för att få vitare tänder. Om du inte har jättestora problem med gula tänder eller grå beläggningar utan bara vill fräscha till dem så kör det gamla mormorstricket: bikarbonat som bleker tänderna skonsamt. Blöt din tandborste pyttelite och strö bikarbonat och salt. Borsta ordentligt i några minuter, skölj. Sedan borstar du som vanligt med tandkräm.

Alfalfagroddar mot finnar!

Alfalfagroddar


Att stoppa i dig naturlig A-vitamin kan vara bra vid hudproblem som acne, till exempel. Denna vitamin ska även vara bra vid torr hud samt göra mindre underverk med åldrande hud samt lindra psoriasis. Det ökar blodflödet och stimulerar huden i allmänhet. A-vitamin är en fettlöslig vitamin och kan därför tillsättas i cremer och alltså ge effekt även när den tillförs utifrån. A-vitamin hittar du i bland annat ägg, alfalfagroddar och morötter.

Groddpålägg är faktiskt gott. Se till att få i dig ägg och morötter också. Men överdosera inte A-vitamin, det lagras i kroppen och kissas likt andra vitaminer inte ut vid överdriven mängd!

Tomater för spänst!

Tomater
Att se till att få i dig tomat varje dag är en god skönhetsinvestering eftersom de innehåller svårslagna mängder av C-vitamin och lykopen. C-vitamin stärker huden på hela kroppen och förebygger till exemepl brustna blodkärl, rynkor och blåmärken. Denna fantastiska vitamin hjälper också huden att bilda kollagen som gör huden spänstig och fast. Toppen mot rynkor så väl som mot celluliter, alltså.

Köp söta cocktailtomater och ät som godis på jobbet eller på skolan. Ta för vana att alltid ha tomat i salladen och koka smarriga, tomatbaserade såser. Jadå, vitaminerna är kvar efter kokningen. Se även till att få i dig C-vitaminrik frukt varje dag.

Yoyo

Yoyo
Bild: Mirja Lager

Visst är han otroligt söt, go och underbar? OM jag får säga det själv är han som en nallebjörn. Det är elva veckor gamla YoYo som kommer från en finsk kennel, här i Kyrkslätt. Samma kennel som jag spanat på i flera månader (nu vet du H!).  Så det dröjer inte länge förrän vi har fått ett tillskott i familjen!

Så Löser du dina träningsproblem

Så löser du dina träningsproblem
Nu när beach 2008 närmar sig, börjar folk äntligen ta tag i deras träning, kost och börjar handla efter att leva ett mer hälsosamt liv. Men visst har du fortfarande tusen ursäkter för att skippa träningen?

Problem 1: Pinsamma svettfläckar
Lösning: Klä dig i en ärmlös topp och svarta shorts, och undvik grå täckande outfits om du är rädd för att dina svettfläckar ska synas. Men kom ihåg att det bra att svettas! Svetten renar kroppen och ju mer du svettas desto bättre kondition har du förmodligen. Dessutom svettas du mer vissa perioder, till exempel om kroppen ställer in sig på förbränning eller om du äter för lite. Får kroppen för lite energi gör den allt för att behålla fettet och då börjar du svettas och bryter ner musklerna istället.

Problem 2: Du har för lite tid
Lösning: Tidsbristen är ett ständigt och uttjatat dilemma. Med risk för att låta lite pretto, ta dig tid att träna för att bli piggare. Träningen gör att du får bättre syreupptagningsförmåga och styrka i kroppen. Fyra timmars träning per vecka kan till exempel ge upp till 12 timmars mindre sömnbehov. Kom ihåg att träning inte behöver ske på gym, situps framför tv-serien och hopprep i hallen ökar ju också pulsen.

Problem 3: Du har fula träningskläder
Lösning: Strunta i det, eller köp ett par billiga, lösa och mjuka träningsbyxor och ett enkelt, vitt baslinne - hur snyggt som helst! Och kom ihåg att det finns softa gym dit de mesta flashiga tuperna helst inte går. Hur skönt som helst. Du ska liksom inte behöva tänka på huruvida du är hot eller inte när du gymmar.

Problem 4: Du luktar konstigt
Lösning: När hormonerna är i svallning kan du dofta, lite mer pikant än vanligt. Till exempel vid puberteten, klimakteriet samt under graviditet och ägglossning. Detsamma gäller vid stress. Nervöst svett stinker mer än vanligt svett eftersom det kommer från andra körtlar. Tvätta träningskläderna efter varje tillfälle, och lite deo innan passet kanske är på sin plats? Ingen har väl dött av någon fresh parfym heller, förresten.

Problem 5: Big boobs
Lösning: Investera i en ordentlig sportbehå! Det lönar sig att lägga några extra kronor för att hålla brösten på plats. Stora behag kan leda till ryggproblem varför det är bra att styrketräna rygg och mage för att få en stabil hållning. Be om ett program som passar just dina behov.

Problem 6: Du får ont i knän och leder
Lösning: Det är viktigt att stärka den inre muskulaturen om leder värker. Fokusera på långsamma rörelser som gör att ben, brosk och kotor hänger med. Träningsformer som passar är till exempel simning, yoga och pilates.

Problem 7: Ditt ansikte blir knallrött
Lösning: Din blodcirkulation sätter igång när du tränar och så fort pulsen går ned försvinner färgen. Det är fullkomligt naturligt med rosiga kinder efter en rejäl omgång, och alla på passet ser ju likadana ut. Våga vara ful, och undvik sminket vid träning eftersom det täpper till porerna. Men om du ändå skäms över ditt ansikte, badda med kallt och uppfriskande vatten.

RSS 2.0