Gör lunchen dig fet?


Så du tror att den där pastasalladen du trycker i dig är hyfsat nyttig? Tänk om. Låt oss ta en titt på ett gäng vanliga luncher.

Big Mac & Co
Hoppa över denna lunch om du inte vill simma i vassen! För mycket kalorier och för lite näring och fibrer plus härdade fetter i pommes friten, alltför fet dressing, söt ketchup osv. Se upp för denna lunch!

Micropaj
Ett dåligt val bestående av mest vitt mjöl, vilket innebär snabba kolhydrater. Pajen innehåller även härdade fetter och en för liten mängd grönsaker och proteiner. Dessutom ska den värmas i micron vilket tar bort mycket av de eventuella vitaminer och näringsämnen som fanns där från början.

Sushi
Ett riktigt bra alternativ i snabbmatsdjungeln. Försök gärna få tag på sushi gjord på råris eller rött ris (långsamma kolhydrater och fibrer som gör att du håller dig mätt längre) för att göra den ännu nyttigare. kom ihåg att äta med varm misosoppa till, det ökar förbränningen och dessutom får du i dig viktiga vitaminer från algerna.

Pizza
Samma som pajen, massor av vitt mjöl och för lite näringsämnen och protein. Pizzan är dessutom alldeles för fet med tanke på hur mycket ost som toppar denna dödföda.

Ceasarsallad
Hemmagjord sallad är helt okej när man har kontroll över dressingens tillagning. Se upp för alltför mycket tillsatsämnen och felaktiga fetter i den färdigtillverkade sortens dressing. Annars är det ett bra lågkalori-alternativ till lunch med grillad kyckling, romansallad och parmesanost. Drick gärna te då du äter kall sallad, detta ökar förbränningen av maten samt ger dig en mer tillfredställd känsla.

Pastasallad
Verkligen en bluff att kalla dessa sallader för just sallader. De består ju till 95 % av vit pasta, lite isbergssallad samt gurka, tomat och kanske lite kyckling eller räkor. Gå inte på denna bluff. Det är onyttigt med alla snabba kolhydrater och de resterande ingredienserna ger för lite näring. Ofta serveras dessa sallader med en kemisk smörja till dressing.

Stor luncmacka med röra
När det gäller mackor, tänk brunt fullkornsbröd och välj pålägg som keso, ägg, grönsaker, kalkon eller kyckling. Undvik vitt bröd. Jag utfärdar också en varning för röror av olika slag, som är alldeles för feta och kaloririka.

Spaghetti med köttfärssås
Gör en nyttigare variant hemma så blir det en bra lunch! Välj dinkelpasta eller fullkornspasta och gör gärna köttfärssåsen vegetarisk istället med hjälp av till exempel quornfärs. Servera med fräscha grönsakssallad och hurra den perfekta lunchen!

Kommentarer
Postat av: Sandra

sv: hehe, mjo, jag tänkte också på det. Det blir mycket lättare att göra prickar, ringarna kommer nog bli för små :P

2009-05-13 @ 23:57:17
URL: http://www.sbxbeauty.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0