Ny iPhone + uppdatering av Macbook 13"


En äkta prylbög som jag är har jag väntat länge på keynoten på WWDC 2009. Och igår kväll så levererade verkligen Apple (om jag inte skaffar en ny iPhone, blir det troligen en ny Macbook Pro istället). Det blev dock ingen matt iPhone Video utan iPhone 3G S. S står för Speed, helt enkelt för att den är mycket snabbare än dagens iPhone 3G.

Här är några andra saker som är nytt för iPhone 3G S.
- Snabbare processor och mer minne.
- Ny kamera  (3 megapixlar och autofokus).
- Kameran har videofunktion (äntligen!). Upplösningen är VGA (640x480 pixlar) med 30 bilder per sekund. Inte HD, men helt ok. Och inget widescreen-format.
- Filmen kan redigeras direkt i telefonen och sedan mailas, skicka som MMS eller postas på Youtube.
- Röststyrning. Röststyrningen ska dessutom vara smart, om man säger ett namn och det finns flera nummer frågar den vilket av numrena som ska ringas upp till exempel. Men man kan även styra iPoden med funktionen. En skön sak är att man kan fråga vilken låt som spelas just nu och sedan säga "play more songs like this" och så kirrar den den.
- iPhone 3G S har även kompass och detta fungerar med Google Maps så att man ser vilket håll man står åt där på gatan.
- iPhone 3G S får stöd för Nike+.
- Bättre batteritid (surfa i 9 timmar över WiFi, 5 timmar över 3G, spela video i 10 timmar, lyssna på musik i 30 timmar, eller snacka i 5 timmar över 3G.)

iPhone 3G S kommer att börja säljas i juli i Sverige. Priset i Sverige är fortfarande okänt (16 GB = 199 dollar i USA).



Samtidigt uppgraderar man 13-tummaren en smula. Nu kommer denna att kunna fås med 8 GB RAM och 500 GB hårddisk eller 250 GB SSD. Nu har den även det bakgrundsbelysta tangentbordet och fått det nya batteriet som räcker i 7 timmar. Den kommer också att få en firewire 800-port och en SD-port.

13-tummaren kommer att döpas om till MacBook Pro och kosta 1199 dollar. Och denna går att beställa idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0