Fyra hälsokontroller du kan göra själv

Orolig för din hälsa? Det finns fyra enkla sätt att ta reda på om du har hälsan i behåll.

 

1. Andas djupt genom näsan

Om du inte kan andas in under åtta sekunder, andas du kanske mest genom din mun. Det kan innebära vad som helst från allergier till fetma. Vi är programmerade till att andas genom våra näsor. Andning genom munnen är en konsekvens av stress som blir till en vana och desto mer vi gör det, desto mer försämras lungkapaciteten. För att öka lungornas flexibilitet, fokusera på att andas in genom din näsa så mycket som möjligt.  

2. Ta pulsen

Pressa två fingrar mot din handled och räkna slagen under en minut utan att röra på dig. Spring sedan på platsen i tre minuter, vänta en minut och ta sedan pulsen igen. Ett hälsosamt hjärta tar cirka en minut att gå tillbaka till ungefär 20 slag från sin vilopuls. Om ditt hjärta tar lång tid på sig att sakta ner, prova att börja träna en halvtimme åt gången, tre gånger i veckan, vilket kommer förbättra ditt hjärtas och din kropps hälsa.

 

3. Böj överkroppen och nudda vid dina tår

Om du inte kan göra det här utan att böja på knäna, kan det leda till rörlighetsproblem, som ledstyvhet och en ökad skaderisk. Vi börjar se den här bristen på flexibilitet i en kvinnas tonår eller runt 20+. Desto längre det pågår, desto större risker. För att öka flexibiliteten, strecha i badkaret, när dina muskler är varma och avslappnade. Sitt med dina ben utsträckta och ta tag om dina hälar. Gör det här åtminstone tre till fyra gånger i veckan.

 

4. Kolla på ditt kiss (förlåt!)

Mörkgult urin kan vara ett tecken på uttorkning. Kuren: drick mer vätska - tillräckligt så att du aldrig känner dig törstig. Åtta glas om dagen är ofta rekommenderat, men inte alla behöver så mycket) Vatten, mjölk och juice räknas, alkohol räknas inte eftersom det torkar ut dig. Orange eller knallgult urin är inget att oroa sig för - det är ofta orsakat av något du har ätit. Däremot, om du har tefärgat urin kan det vara ett resultat av leverproblem, så rådfråga din doktor.

Källa: glamour


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0