Raka och vaxa rätt

Att antingen raka eller vaxa benen behövs inga instruktioner till. Alla känner väl till hur det ska gå. Men det finns en hel del tips man kan ta vara på. Och ja vem vill inte ha silkeslena ben året runt? Trots att sommarhalvåret gått.

  

Raka rätt

- Rakningen går smidigare om stråna är fuktade med vatten. Men stå inte för länge i duschen innan du plockar fram hyveln. Efter en kvart i vatten börjar huden svullna och skrynkla ihop sig, vilket gör att hyveln inte kommer så nära hårstråna som man skulle önska.

- Du kan också använda mjukgörande olja före rakningen. Oljan öppnar upp porerna och ser till att du får med så mycket av stråna som möjligt.

- Med en riktigt bra hyvel spelar det ingen roll åt vilket håll du rakar, utom under armarna. Där ska du alltid jobba uppifrån och ner. Pressa int rakbladet mot huden, utan var lätt på handen så glider bladet smidigare och tar stråna med sig. Avsluta rakningen med en bra fuktcrème.

- Testa dig fram med olika rakhyvlar och kolla vilka som passar dig bäst. Kanske till och med testa pojkvännens hyvel. Det visade sig faktiskt att männens hyvlar är mycket bättre än flickornas. Varför? Ja, det har jag inget bra svar på.


Vaxa rätt

- Vaxar du benen regelbundet kanske du har märkt att det gör lite mer ont vissa gånger. Det kan bero på att kroppen samlar på sig vatten veckan före och under mens, vilket gör att huden blir känsligare. Hormonförändringarna kan också påverka din smärttröskel, därför är det bra att vänta med vaxningen till veckan efter mens.

- Tänk också på att inte vaxa precis innan du ska på semester. Huden behöver ett par dagar på sig för att bli helt återhämtad.


Användbara produkter

The Art of Shaving - Pre Shave Oil Rose: gör håret mjukt och förbereder hårstråna på rakning. Innehåller extrakt av destillerade rosblad som verkar mjukgörande. En blandning av eteriska oljor öppnar porerna och olivolja ger huden en smidig yta inför rakningen. Förebygger också inåtväxta hårstrån och irritation och passar utmärkt för känslig hud.

Dermalogica - Professional Shave: organiskt silikon och eteriska oljor bildar en mikrotunn hinna mellan rakbladet och huden. Man uppnår en optimal hudnära rakning utan skärsår eller rodnad. Kamfer verkar antiseptiskt och kylande vilket minimerar risken för irritationer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0