Powerwalk


Powerwalk är perfekt för dig som tycker att vanliga promenader ger dig för lite, men som inte tycker om att jogga eller springa. Vill du minska risken för belastningsskador, men samtidigt förbättra din kondition så är powerwalk den perfekta motionen.


Powerwalk är en modern term för mycket rask promenad. Powerwalk innebär att man går så snabbt man orkar, utan att springa. Fördelen gentemot löpning är att man inte belastar knän och fötter lika mycket vid powerwalk. Snabba promenader är dessutom det mest effektiva sättet att förbränna kroppsfett. Eftersom det är en s k lågeffektiv träning orkar man hålla på längre tid och på så sätt ökar fettförbränningen. Kroppen övergår från att förbränna snabb energi i form av kolhydrater till att även förbränna fett, vilket är mer långsam energi.

  Efter träningspasset är det viktigt att man stretchar. Vid powerwalk är det speciellt viktigt att stretcha höftböjarmusklerna samt lårets och vadernas baksida, eftersom du belastar dessa muskler extra mycket.


Så slipar du tekniken


- Använd alltid armarna när du går, då aktiverar du fler muskler. Håll dem i 90 grader och jobba med dem i en framåt-bakåt-rörelse. Då ökar du drivet i höften och det tar ordentligt i midjan!

- Sätt i hälen först och rulla steget över hela foten.

- Sätt fötterna i linje när du går, som om du går på ett snöre. Drivet ska sitta i höfterna så att du gör ett ordentligt arbete framåt-bakåt, inte i sidled. Då blir träningen riktigt effektiv.

- Gå gärna före frukost, då är fettförbränningen som störst.

- Försök promenera varje dag i cirka 45 minuter för bästa resultat.

- Gå så fort så att du blir svettig. Du förbättrar både blodcirkulation och kondition.


Egna erfarenheter: Att gå snabba promenader varje dag, istället för att springa några gånger i veckan, ger mycket fastare rumpa och lår redan efter en vecka. Att kliva upp extra tidigt för en promenad ger bara mer energi, än att ligga kvar i sängen någon timme extra och skippa promenaden!


Kommentarer
Postat av: REBECCA

Bra tips! :)

2008-06-23 @ 15:51:09
URL: http://rebeccaasv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0