Sömn

Så blir du vacker medan du sover. Så löd rubriken för en artikel på SalonK. Rubriken var intressant och visst fanns det något bra i artikeln som var värt att lägga i bakhuvudet. 

Ta ett bad
Den mest ultimata behandligen för att bli lugn och avslappnad innan du ska sova är att ta ett bad. Fyll karet med varm vatten och lavendel, vilket lugnar kroppen och musklerna. Ha också i lite kamomill, som inte bara verkar avslappnande utan också lugnar hudirritationer och inflammationer.

Förnya dina händer
Kroppens första ålderstecken syns oftast först på händerna. De är otroligt utsatta under vår dag och oftast den delen av kroppen som vi ägnar minst tid åt. Smörj därför in dina händer med en riktigt fet och närande handkräm på kvällen. Sätt sedan på dig ett par tunna bomullshandskar, de ser både till att du inte kletar ner dina lakan och att dina händer blir ordentligt återfuktade.

Vakna solbränd
Numera kan vi vara härligt solbrända året runt, utan att lägga oss i riskframkallande solarium. De flesta skönhetsmärken har i dag bodylotions som gradvis gör kroppen solbränd. För bästa resultat, se till att du scrubbar kroppen ordentligt innan du applicerar krämen. Smörj också gärna in torra partier på kroppen, som knän och armbågar, med en vanlig lotion innan. Se också till att du torkat ordentligt innan du går och lägger dig, åtminstone en halvtimme.

Ta hand om din nacke
De flesta av oss får faktiskt ont i nacken för att vi sover fel. När du ligger i sängen ska din nacke ha ett naturligt stöd så att den naturliga bågen mellan nacken och axlarna inte påverkas. Både för hårda och för mjuka kuddar påverkar nacken negativt och ger både dålig sömn och ömmande muskler. Investera därför gärna i en kudde med hög kvalitet som låter din nacke vila ut.

Bli av med fotvalkar
Natten är bästa tiden för att låta dina fötter återfuktas. Skrubba dina fossingar så att du blir av med alla förhårdningar. Är de fulla av sprickor, leta efter produkter som innehåller glykolsyra. Smörj in dina fötter ordentligt på kvällen och sov sedan med tunna bomullstrumpor. När du vaknar kommer dina fötter att kännas mjukare än någonsin.

Tänd ett lugnande ljus
Det finns inget mer avslappnande än ett levande ljus. Värmeljus som är doftsatta kan dessutom öka effekten ytterligare. Leta efter ljus med dofter som lugnar, till exempel kamomill. Men glöm inte att släcka innan du somnar!

Motverka torr hud
Att investera i en luftfuktare kan vara en god idé om du vill motverka torr hud. Den håller en fuktad balans i ditt sovrum och huden älskar fuktig luft. Eukalyptus-olja i luftfuktarens vattenbehållare rensar dessutom dina luftfvägar och gör att du sover bättre. 5-6 droppar brukar räcka.

Säg godnatt till risigt hår
Snabbkurer i all ära men ibland behöver ditt hår återfuktas på djupet. En närande hårinpackning är rena vitaminkicken för håret. Köp en variant som passar din hårtyp, det finns massor med produkter utvecklade för till exempel färgat eller lockigt hår. Applicera i blött hår och handdukstorka. Lägg gärna en handduk på kudden så slipper du genomsura lakan. Skölj sedan ur inpackningen när du vaknat och önska god morgon till sammetslent hår.

Källa: SalongK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0