Solbad - Ansiktsvård

Sista inlägget om solbad. Började lite grann tröttna på det själv. Men enligt mig är det mycket skönare om man har flera stycken än en enda löpande text.

Solbad - Ansiktsvård

Blek och glåmig? Vilken tur att det är sommar nu då så att du kan få lite färg. Men du måste förbereda huden för solen.

1. Peela bort vinterns döda hudceller
Rengör huden med en mild rengöringsmjölk eller gel för just din hudtyp. Välj en peeling utan korn eller med små fina korn och peela försiktigt hela ansiktet. Undvik huden runt ögonen! Skölj ansiktet noga.

2. Maska fram fukten
En riktigt fuktgivande ansiktsmask kan göra underverk med en torr och glåmig hud. Lägg den två gånger i veckan. Välj en som är mild och anpassad till din hudtyp. Och fuska inte ? låt den ligga så länge som den ska.

3. ...och så på med fuktkrämen
På sommaren är det extra viktigt att du har en bra ansiktskräm och precis som all annan hudvård är det också viktigt att den passar just din hudtyp.

4. Slösa med solskyddet
Här är det slösa som gäller ? att snåla på solkrämen kan orsaka både smärta och förödmjukelse, för hur läckert är det med illröda öron eller rödlila nästipp? Ha ett högt solskydd första dagarna innan du fått lite färg, därefter kan du trappa ner, men aldrig understiga 15 spf i Sverige, beroende på din hudtyp, naturligtvis.

5. Friska upp huden med lite fuktspray
Det är hett, det är svettigt och solen gassar från en klarblå himmel. Då kan en uppfriskande fuktspray göra susen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0